ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΡΑΒΩ ΠΟΥΑ ΜΠΛΕ ΜΠΛΟΥΖΑ

ΡΑΒΩ ΠΟΥΑ ΜΠΛΕ ΜΠΛΟΥΖΑ
Ένα ακόμα tutorial από την αγαπημένη μου σελίδα ραπτικής merricksart.
Μοιράζετε μαζί μας βήμα-βήμα με κατανοητές οδηγίες πως μπορούμε να ράψουμε μία κομψή μπλούζα.
Αυτό δεν είναι ένα πολύ εύκολο σχέδιο ώστε να μπορεί να ραφτεί από αρχάριους. Έτσι θα χρειαστείτε κάποιες δεξιότητες ραπτικής για να το κάνετε αυτό.
Δημιουργώντας το πατρόν σας
Θα χρειαστείτε τα παρακάτω τεμάχια πατρόν
Εμπρός κρουαζέ κορσάζ πάνω (κόψτε δύο από αυτά),
Εμπρός κορσάζ κάτω (δύο),
Μακριά μανίκια (δύο),
Πίσω κορσάζ (ένα), και
Μόστρα πίσω λαιμόκοψης (ένα)
Εμπρός ντεκολτέ-γραβάτα (δύο) .
Κόψτε τα κομμάτια σας
Τοποθετήστε τα κομμάτια του πατρόν σας σε επίπεδη επιφάνεια επάνω στο ύφασμα σας. Βεβαιωθείτε ότι η κατεύθυνση της ελαστικότητας του υφάσματος είναι κατά πλάτος του στήθους σας.
Κόψτε, προσθέτοντας περίπου 1,5 εκ περιθώριο ραφής σε κάθε πλευρά. Θα πρέπει να έχετε δέκα κομμάτια κομμένα.Οδηγίες βήμα προς βήμα
Βήμα 1. Πάρτε το πίσω κορσάζ και τα εμπρός κρουαζέ κορσάζ πάνω κομμάτια και πιάστε τα μαζί στους ώμους. Οι καλές πλευρές του υφάσματος πρέπει να είναι αντικριστές. Ράψτε τους ώμους με 1,5 εκ περιθώριο ραφής (δηλ. 1,5 εκ από την άκρη του υφάσματος).
Βήμα 2. Βγάλτε τα κομμάτια μόστρα πίσω λαιμόκοψης (ένα)και εμπρός ντεκολτέ-γραβάτα (δύο)  και στερεώστε τα μαζί στις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί. Ράψτε σε κάθε πλευρά με μια ευθεία βελονιά και με 1,5 εκ περιθώριο ραφής. Κόψτε το επιπλέον περιθώριο ραφής.
Βήμα 3. Τώρα πάρτε τα κομμάτια του λαιμού και του μπούστου και (με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί), ευθυγραμμίστε τα κομμάτια του λαιμού απευθείας πάνω στην λαιμόκοψη του μπούστου, και καρφιτσώστε από το ένα άκρο της εμπρός πλευράς, συνεχίζοντας στο πίσω και καταλήγοντας πάλι στην άλλη πλευρά του εμπρός μέρους. Στην συνέχεια, ράβετε από το τέλος της μιας γραβάτας, γύρω από το λαιμό και πίσω στην άλλη γραβάτα με μια ευθεία βελονιά και με 1,5 εκ περιθώριο ραφής.
Μόλις τελειώσετε το ράψιμο, κόψτε το επιπλέον περιθώριο ραφής (και τελειώστε το με ζιγκ-ζαγκ ραφή) και στη συνέχεια γυρίστε την επένδυση μέσα στο επάνω μέρος. Θα κάνουμε την πλακοραφή στο τέλος.
Βήμα 4. Πάρτε ένα από τα κομμάτια εμπρός κορσάζ κάτω και, με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, το ράψτε στο εμπρός κρουαζέ κορσάζ πάνω. Επαναλάβετε για το άλλο κομμάτι.
Μόλις τα δύο κομμάτια του κάτω μέρους είναι τοποθετημένα στο μπούστο, ράψτε τα μαζί.
Βήμα 5. Τώρα είναι ώρα για τα  μανίκια. Πάρτε την μπλούζα και βάλτε τη ανοιχτή σε επίπεδη επιφάνεια με την καλή πλευρά του υφάσματος επάνω. Ευθυγραμμίστε την κορυφή της καμπύλης του μανικιού με την ραφή του ώμου (καλές πλευρές μαζί), όπως φαίνεται στην εικόνα. Καρφιτσώστε το στη θέση του και συνεχίζεται να καρφιτσώνετε όλο το μανίκι στην μασχάλη της μπλούζας.
Βήμα 6. Μόλις τελειώσετε ράψτε  προσεκτικά γύρω από την καμπύλη της μασχάλης. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι στην άλλη πλευρά.
Βήμα 7. Με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, καρφιτσώστε από τον καρπό  του μανικιού την ραφή του προς τη μασχάλη, και από την μασχάλη, τις πλαϊνές ραφές της μπλούζας  ως το στρίφωμα της. Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές της μασχάλης είναι προσαρμοσμένες καλά. Στη συνέχεια, ράψτε από τον καρπό προς τη μασχάλη και το στρίφωμα της μπλούζας με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.
Βήμα 8. Τώρα διπλώστε το άκρο των μανικιών σας δύο φορές και ράψτε γύρω από το άνοιγμα (χρησιμοποιήστε μια διπλή βελόνα εάν χρειάζεστε κάποια ελαστικότητα!), Και κάντε το ίδιο για το στρίφωμα της μπλούζας και γύρω από το ντεκολτέ για να κρατήσετε την επένδυση στην θέση της.
Βήμα 9. Σιδερώστε όλες τις ραφές σας με ένα ζεστό σίδερο και τελειώσατε!
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER