ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΡΑΦΗΣ

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΡΑΦΗΣ
Το περιθώριο ραφής σας επιτρέπει να ράβετε τα διάφορα κομμάτια του ενδύματος μαζί και να επισυνάπτετε άλλα μέρη στο κυρίως ένδυμα, όπως μανίκια, κλεισίματα, ρέλια, μόστρες και περιλαίμια.
Περιθώρια ραφής προστίθενται στο άκρο της ραφής και κατά προτίμηση περιλαμβάνονται σε ένα πατρόν πριν το πατρόν αυτό κοπεί στα επιμέρους κομμάτια. Το περιθώριο μπορεί να κυμαίνεται από 0,5 έως 3,5 cm ανάλογα με την υφή του υλικού, το βάρος υφάσματος, την προβλεπόμενη ραφή φινιρίσματος και το σχέδιο του ενδύματος. Τα περιθώρια ραφής επηρεάζουν τον τρόπο ραφής και την τελική εμφάνιση του ενδύματος. Τα μικρότερα περιθώρια ραφής είναι ευκολότερο να τα χειριστούμε καθώς είναι λιγότερο ογκώδη και το αποτέλεσμα στο ράψιμο θα είναι πιο ακριβές από ό,τι ένα μεγάλο περιθώριο ραφής. Το περιθώριο ραφής προστίθεται σε όλα τα κομμάτια του πατρόν πριν το ράψιμο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές που θα ενωθούν μαζί έχουν το ίδιο περιθώριο ραφής. Αυτό θα κάνει το ράψιμο πιο εύκολο και θα αποφευχθεί η σύγχυση.
Τύπος ραφής ή περιθώριο ραφής υφάσματος.
Στα περισσότερα ενδύματα οι ραφές είναι 1 cm. Αυτό είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο περιθώριο ραφής στη βιομηχανία.
Κοίλες και κυρτές ραφές έχουν περιθώριο 0,5 cm. Αυτές περιλαμβάνουν τα ντεκολτέ, τις εσώκλειστες ραφές, όπως μόστρες ή γιακάδες.

Αυτό γίνεται για να αποφύγετε να ψαλιδίσετε τη ραφή. Επίσης χρησιμοποιούνται σε λιγότερο ελαστικές ραφές.
Υφάσματα χαλαρά, υφασμένα υφάσματα, υφάσματα που ξεφτούν εύκολα, όπως το σιφόν και βαριά υφάσματα έχουν συνήθως περιθώριο ραφής 1,5 – 2 cm.
Ένα ευρύτερο περιθώριο ραφής σε εκατοστά όχι μόνο δεν επιτρέπει το ξέφτισμα αλλά θα εξασφαλίζει ότι η ραφή σε ένα βαρύ ύφασμα θα παραμείνει επίπεδη μετά το σιδέρωμα.
Τουάλ  2-2,5
cm
Μια ευρύτερη ραφή μπορεί να αφήσει περιθώριο για φάρδεμα, εάν είναι απαραίτητο.
Ρέλι
δεν απαιτεί περιθώριο ραφής.
Ειδικές ραφές
French seam (γαλλική ραφή): 1cm
Flat fell seam: 2cm
Ραφές με κοπτοράπτη ή Overlocked ραφές 0.5-1 εκατοστά.
Όμως καλό θα ήταν να κάνετε μία δοκιμή σχετικά με τον κοπτοράπτη πριν από την προσθήκη του περιθωρίου ραφής.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER