ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΡΙΦΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ-ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΡΙΦΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ- ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
Τι είναι το Περιθώριο στριφώματος
Το στρίφωμα είναι το κατώτερο άκρο του ενδύματος και το περιθώριο στριφώματος είναι το πλάτος μεταξύ της ραφής στριφώματος και του άκρου του στριφώματος.
Το στρίφωμα είναι συνήθως διπλωμένο μέσα προς την ανάποδη πλευρά του υφάσματος. Το περιθώριο στριφώματος καθορίζεται από τον σχεδιασμό, την σιλουέτα και το βάρος του υφάσματος.
Σακάκι ή παλτό
Μπουφάν, σακάκι και παλτό στρίφωμα περιθώριο ραφής.
Στρίφωμα περιθώριο ραφής : 3 – 5cm
Σε γενικές γραμμές, να είστε γενναιόδωροι με τα στριφώματα σε σακάκια και παλτό. Γυρίζετε μέσα το περιθώριο ραφής και ράβετε το στρίφωμα, ή χρησιμοποιείται φάσα που κρύβετε στην εσωτερική πλευρά του ενδύματος.
Μανίκια Περιθώριο στριφώματος: 3 – 5cm
Γυρίζετε μέσα το περιθώριο ραφής ή χρησιμοποιείται φάσα που δεν είναι απαραίτητο να κρύψετε στην εσωτερική πλευρά του ενδύματος, ενδεχομένως μπορεί να θεωρηθεί διακοσμητική.
Μανίκια καμπάνα : 1cm
Γυρίζετε μέσα το περιθώριο ραφής ή χρησιμοποιείται φάσα και την κρύβετε στην εσωτερική πλευρά του μανικιού.
Περιθώρια στριφώματος παντελονιού
 Παντελόνι τύπου καμπάνα έως 1cm
Μπορεί να έχει ένα κανονικό στρίφωμα ή να γίνει με μόστρα στο σχήμα του στριφώματος. Εξαρτάται από το βάρος του υφάσματος και το σχέδιο. Μπορεί να τελειώσει και με φάσα.
Παντελόνι στενό: 3 – 5cm
: μπατζάκι που στενεύει στο τελείωμα. Μόλις το περιθώριο στριφώματος προστεθεί στο πατρόν, διπλώστε το επάνω και κόψτε τα πλαϊνά προκειμένου το πατρόν στριφώματος να πάρει τη σωστή γωνία.
Παντελόνι ίσιο: 3 – 5cm
Διπλώστε επάνω το περιθώριο στριφώματος και ράψτε με το χέρι ή την ραπτομηχανή σας.
Παντελόνι με ρεβέρ
: εξαρτάται από το σχεδιασμό. Προσθέστε δύο φορές το βάθος του ρεβέρ συν το περιθώριο στριφώματος. Διπλώστε επάνω το περιθώριο στη σωστή θέση πριν από την κοπή των πλαϊνών πλευρών από το πατρόν προκειμένου να πάρει το σωστό σχήμα.
Φωτό:Διαδίκτυο
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER