ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΑΤΡΟΝ ΜΙΝΙ ΦΟΡΕΜΑ-ΤΟΥΝΙΚ

 
ΠΑΤΡΟΝ ΜΙΝΙ ΦΟΡΕΜΑ-ΤΟΥΝΙΚ
Ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός, ο ήλιος λάμπει φωτεινότερα, και εμείς τρέχουμε στις παραλίες για λίγη δροσιά ... καλοκαίρι γαρ!!!
Και για να κυκλοφορούμε σικ στις παραλίες, αλλά και τα βράδια στις διακοπές μας, ράψτε ένα τέτοιο φόρεμα πολύ γρήγορα. Απλώς θα πρέπει να κάνετε μερικές μετρήσεις, να τις σημειώσετε και να κάνετε ένα σχέδιο-πατρόν σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.
Μήκος ώμου - 12 cm
Μήκος ώμου συν (επιμήκυνση στο μανίκι) - 8 cm 
Περιφέρεια λαιμού - 36
cm 
Βάθος μασχάλης – 20-25
cm 
Μήκος πλάτης ως τη μέση - 39
cm 
Μήκος
 φορέματος από τη μέση - 45 cm 
Μήκος μέχρι τον μηρό - 96
cm : 
Στην επάνω αριστερή γωνία σημειώστε ένα σημείο και σύρετε κάθετες και οριζόντιες γραμμές από αυτό. 
Στην αριστερή πλευρά στα 10 εκ περίπου βάλτε ένα σημάδι και σχηματίστε την λαιμόκοψη όπως βλέπετε στο σχέδιο, λαιμόκοψη βαθύ V για εμπρός. Επαναλάβετε για το πίσω με λαιμόκοψη στρογγυλή. Από το σημείο που τελειώνει η λαιμόκοψη πηγαίνετε δεξιά περίπου 20-25 εκ, σχηματίζοντας τον ώμο και το μανίκι. Υπολογίστε βάθος μασχάλης 22-25 εκ. Στο σημείο αυτό σχηματοποιήστε λίγο την μέση.
Υπολογίστε μήκος μέχρι την μέση περίπου 40 εκ. Στην μέση δημιουργήστε ένα τούνελ για να περάσει το κορδόνι με φάρδος περίπου 4-5 εκ. Το μήκος από τη μέση και κάτω για να σχηματιστεί το φόρεμα πρέπει να είναι γύρω στα 45 εκατοστά.
Για το κορδόνι περίσφιξης κόψτε μια λωρίδα από ύφασμα πλάτους 4-5 cm (2-2,5 cm στην τελική του μορφή), και με μήκος την μέτρηση της μέσης σας συν 30 εκ για το δέσιμο(μετρήστε το μήκος του κορδονιού περίσφιξης κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών στο μπροστινό και πίσω μέρος του φορέματος).
Ράψτε τις πλαϊνές ραφές από τον ποδόγυρο μέχρι το άνοιγμα της μασχάλης με τις καλές πλευρές μαζί. Ράψτε το τούνελ. Γυρίστε μέσα 1 εκ ύφασμα στις μασχάλες για να κάνετε το στρίφωμα των μανικιών. Γυρίστε 2 εκ μέσα το στρίφωμα του ποδόγυρου και ράψτε. Τελειώστε την λαιμόκοψη με ρέλι.
ΦΩΤΟ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

======

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER