ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

VINTANGE ΠΟΥΑ ΦΟΡΕΜΑ

VINTANGE ΠΟΥΑ ΦΟΡΕΜΑ
Το όμορφο αυτό πουά φόρεμα έχει μία διαχρονική λάμψη.

Αποτελείται από ένα εφαρμοστό μπούστο και διάφορα κομμάτια φούστας για επιπλέον όγκο, και τα ιδανικότερα υφάσματα για να ραφτεί είναι τα βαμβακερά και τα ελαφρά και δροσερά λινά. Είναι το όνειρο πολλών γυναικών καθώς προσδίδει σε κάθε μία που το φορά μια απίστευτα κλασική θηλυκότητα και μία ρομαντική αριστοκρατική πινελιά της δεκαετίας του πενήντα.
Χρειάζεστε
‘Υφασμα, 4,3μ (150εκ φάρδος)
Κρυφό φερμουάρ, 56εκ
Το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν (κατεβάστε το εδώ)
Κοπή
Μπροστινό μπούστο: δύο κομμάτια κομμένα στην τσάκιση, (το ένα θα χρησιμοποιηθεί ως φόδρα).
Πίσω μπούστο: κόψτε δύο ζεύγη, (το ένα θα χρησιμοποιηθεί ως φόδρα).
Φούστα: κόψτε τρία κομμάτι στην τσάκιση (ένα για το κέντρο εμπρός, και από ένα για τα πλαϊνά). Κόψτε ένα ζευγάρι για πίσω, που θα ενωθούν με μια ραφή στο κέντρο πίσω όπου θα τοποθετηθεί και το φερμουάρ. Συνολικά θα κόψετε 5 κομμάτια για την φούστα.
Περιθώριο ραφής 1,5 εκ., εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά.
Οδηγίες ραφής
1 Ράψτε τις πένσες που βρίσκονται στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του μπούστου, (μπλούζα και φόδρα) ξεκινώντας να ράβετε από τη βάση ως την κορυφή της πένσας, στη συνέχεια σιδερώστε τις  προς το κέντρο του εμπρός και του πίσω. Διαχωρίστε τα δύο κομμάτια της μπλούζας και τα δύο κομμάτια της φόδρας, κατόπιν ταιριάξτε τα, καρφιτσώστε τα και ράψτε τις ραφές των ώμων, με τις καλές πλευρές μαζί. (Ξεχωριστά τα κομμάτια της μπλούζας και ξεχωριστά τα κομμάτια της φόδρας). Σιδερώστε τα περιθώρια ραφής ανοικτά.
2 Ανοίξτε τα και τοποθετήστε τα επίπεδα το κομμάτι της μπλούζας, πάνω στο κομμάτι της φόδρας, με τις καλές πλευρές μαζί.  Ταιριάξτε τα ντεκολτέ, καρφιτσώστε περιμετρικά και ράψτε γύρω από το ντεκολτέ στην συνέχεια καθαρίστε με το ψαλίδι σας τα περιθώρια ραφής ώστε να μείνει ένα ελάχιστο περιθώριο και κάνετε μικρές ψαλιδιές επάνω του. Επαναλάβετε για τα ανοίγματα στις μασχάλες, ταιριάξτε, καρφιτσώστε, ράψτε και καθαρίστε με το ψαλίδι σας τα περιθώρια ραφής ώστε να μείνει ένα ελάχιστο περιθώριο και κάνετε μικρές ψαλιδιές επάνω του.
3 Γυρίστε το μπούστο προς την καλή πλευρά, περνώντας την φόδρα μέσω των ώμων. Τραβήξτε το καλά γύρω από το ντεκολτέ και τις μασχάλες και στη συνέχεια σιδερώστε τα. Ταιριάξτε τις πλευρικές ραφές, καρφιτσώστε και ράψτε από τη βάση στο κάτω μέρος προς τις μασχάλες, και σιδερώστε. Γυρίστε την φόδρα μέσα στο μπούστο.
4 Ενώστε τα κομμάτια της φούστας, με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ ραφή. Χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη βελονιά της ραπτομηχανής σας, κάνετε δύο σειρές ραφής στο πάνω μέρος της φούστας. Τραβήξτε τις κλωστές για να δημιουργήσετε ομοιόμορφες σούρες, τόσο όσο το πάνω μέρος της φούστας να έχει την ίδια διάμετρο με την μέση του μπούστου. Καρφιτσώστε τα με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε.
5 Ταιριάξτε, καρφιτσώστε και ράψτε τις δύο πλευρές της κεντρικής πίσω ραφή του φορέματος. Μετρήστε 53 εκατοστά από την κορυφή του λαιμού στο μπούστο ως το πάνω μέρος της φούστας, στη συνέχεια ράψτε τις δύο πλευρές μαζί.
6 Ράψτε το φερμουάρ στο πίσω άνοιγμα.
7 Αναδιπλώστε, σιδερώστε και ράψτε προς τα πάνω ένα στρίφωμα 1cm στον ποδόγυρο.  Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ακατέργαστες άκρες καλύπτονται από την φόδρα. Κάνετε ένα τελικό καλό σιδέρωμα σε όλο το φόρεμα και τελειώσατε.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER