ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΒΟΛΑΝ

 ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΒΟΛΑΝ
Τα βολάν έχουν επιστρέψει για να δώσουν ένα ρομαντικό και θηλυκό αέρα στα ενδύματά μας. 
Είχα γράψει πριν από καιρό κάποιες οδηγίες πώς να φτιάξετε βολάν και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να διασώσουμε τις οδηγίες αυτές αλλά και να τις επικαιροποιήσουμε με κάποιες ιδέες που είδαμε στη νέα σεζόν.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασμα, αν και τα ελαφριά υφάσματα είναι συνήθως τα πιο συνηθισμένα για την κατασκευή βολάν. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να μεταποιήσετε και εκμοντερνίσετε κάθε ένδυμα που έχετε στην ντουλάπα σας και στο οποίο θέλετε να δώσετε έναν άλλο διαφορετικό αέρα.
Προσπάθησα να συγκεντρώσω διάφορες τεχνικές με διαφορετικούς τρόπους για το πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα βολάν, επιλέγοντας πάντοτε τις πιο απλές.
Tutorial 1: πώς να φτιάξετε ένα βολάν
Ας ξεκινήσουμε με τον απλούστερο τρόπο κατασκευής βολάν.
Κόψτε ένα ορθογώνιο του οποίου η μεγάλη πλευρά πρέπει να ισούται με την περίμετρο της περιοχής που θέλετε να καλύψετε Χ 2. Το πλάτος του πρέπει να είναι το πλάτος που επιθυμείτε. Κάνετε 2 σειρές τρυπωμάτων στην κορυφή του ορθογωνίου και τραβήξτε τις κλωστές ώστε να σουρώσει ως το μήκος της περιοχής που θέλετε να καλύψετε.   Εύκολο έτσι? Μόνο που αυτός ο τρόπος δημιουργεί όγκο στο σημείο της σούρας, κάτι που πιθανώς δεν μας ικανοποιεί.
Tutorial 2: πώς να φτιάξετε ένα βολάν
Κόψτε μια λωρίδα χαρτιού με πλάτος, το πλάτος που θέλετε να έχει το βολάν σας. Ως μήκος, βάλετε το αποτέλεσμα της μέτρησης της περιοχής που θα καλύψει. Εάν το βολάν, για παράδειγμα, πρόκειται να εφαρμοστεί στον καρπό σας αντί μανσέτας, το μήκος θα πρέπει να είναι η μέτρηση του καρπού σας, δηλαδή της περιοχής στην οποία πρόκειται να ράψετε το βολάν.
Κόψτε τη λωρίδα χαρτιού αρκετές φορές ακολουθώντας τις διακεκομμένες γραμμές που βλέπετε στο παρακάτω διάγραμμα. Προσέξτε μόνο να αφήσετε άκοπα στην επάνω άκρη 1-2 εκ.
Ξεχωρίστε το χαρτί ανοίγοντας τις γραμμές που έχετε κόψει.
Βάλτε τη λουρίδα χαρτιού ανοιχτή πάνω σε νέο χαρτί και αντιγράψτε τη για να δημιουργήσετε ένα πατρόν ή αν είστε αρκετά έμπειρες πάνω στο ύφασμα σας και κόψτε το κομμάτι σας.
Tutorial 3: πως να φτιάξετε ένα βολάν
Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε δύο πιάτα με διαφορετική. Η διάμετρος του μικρού πιάτου καλό θα είναι να είναι πολύ κοντά στην διάμετρο της περιοχής που θέλετε να εφαρμόσετε το βολάν. Βάλτε το μεγάλο πιάτο πάνω σε χαρτί ή στο ύφασμα σας και σχεδιάστε τον κύκλο. Στην συνέχεια βάλτε το μικρό στο κέντρο του μεγάλου κύκλου και σχεδιάστε σαν μικρό κύκλο. Κόψτε μία κάθετη γραμμή μέχρι το κέντρο και των δύο κύκλων και αφαιρέστε το χαρτί ή το ύφασμα που υπάρχει στην εσωτερικό κύκλο ώστε να δημιουργήσετε κάτι σαν στεφάνι. Πολύ πιθανόν αν η μέτρηση του βολάν σας είναι μεγαλύτερη από αυτήν του εσωτερικού κύκλου να χρειαστεί να κόψετε περισσότερους από έναν κύκλους.
Tutorial 4: πώς να φτιάξετε ένα βολάν
Σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθηθούν τα ίδια βήματα όπως για την κατασκευή μιας κλος φούστας που όπως γνωρίζετε χρησιμοποιείται ως εσωτερική περιφέρεια του κύκλου η περιφέρεια της μέσης.
Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν πάντοτε η ανάγκη χρήσης μαθηματικών υπολογισμών για την ακτίνα της περιφέρειας της μέσης.  Για να αποφύγετε όλη αυτή τη δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πατρόν με διάφορα μέτρα εδώ σε ίντσες και εδώ σε εκατοστά.
Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή μέθοδο για να φτιάξετε βολάν μπορείτε να βρείτε οδηγίες πως να κάνετε τους υπολογισμούς εδώ.
Οι οδηγίες αυτής της ανάρτησης είναι ιδανικές επίσης για να φτιάξετε όλα τα βολάν που προστίθενται στα μανίκια, όπως αυτά της φωτογραφίας.
Σε επόμενη ανάρτηση μπορούμε να μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε ασύμμετρο βολάν (από το μικρότερο στο μεγαλύτερο). 
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER