ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ Ή ΜΠΛΟΥΖΑ A-CUT

 
  ΚαλοκαιρινΟ φΟρεμα ή μπλούζα A-cut 
Ένα καλοκαιρινό φόρεμα ή μπλούζα σε γραμμή Α,
που μπορείτε να ράψετε εύκολα και γρήγορα, ακόμη και την προηγούμενη ημέρα πριν από την αναχώρηση σας για διακοπές, με δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν 
μας προσφέρεται σήμερα από την  https://www.bernina.com/de-DE/Home-Deutschland

Η κοπή είναι πολύ απλή, χωρίς πένσες ή άλλη φασαρία. Και έτσι είναι πολύ εύκολο να ραφτεί. Χρειάζεται μόνο ένα απόγευμα γι 'αυτό.

Μπορείτε να το ράψετε ως φόρεμα ή σαν μπλούζα, και το άνοιγμα του λαιμού στο πίσω μέρος μπορεί να κοπεί με υψηλό λαιμό ή χαμηλό.  Είναι πραγματικά πολύ εύκολο και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. 
Οδηγίες και σχέδια ραπτικής για το καλοκαιρινό φόρεμα ή την μπλούζα
Ακολουθούν οι οδηγίες ραφής για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για τα μεγέθη 36 έως 46. Μπορείτε να κατεβάσετε το πατρόν στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Είτε για το φόρεμα ή την μπλούζα:
Υλικά:
1.30 m βισκόζ για το φόρεμα (0.70 m για την μπλούζα) με πλάτος υφάσματος 1.40 m.
Προμηθευτείτε ένα μαλακό ρέον ύφασμα, αλλιώς το φόρεμα δεν θα πέφτει όμορφα και δεν θα είναι πραγματικά ωραίο. Συνιστώ μια βισκόζη ή μια φανέλα βισκόζης, μετάξι ή georgette.
Κοπή:
Εκτυπώστε τα φύλλα του πατρόν, κολλήστε τα μαζί και στη συνέχεια κόψτε το πατρόν για το φόρεμα ή την μπλούζα. Το πατρόν είναι πανομοιότυπο για το μπροστινό και το πίσω μέρος, μόνο στο λαιμό είναι διαφορετικό.
Διπλώστε το ύφασμα κατά μήκος (δύο φύλλα, πλάτους 70 cm). Τοποθετήστε το πατρόν για το μπροστινό τμήμα στην τσάκιση του υφάσματος και για το πίσω μέρος στις πλευρές.
Επιλογές ραφής: Περιθώριο ραφής πλάτους 1,5 cm για ραφές ώμου, πλαϊνές και πλάτης, 0,75 cm για τις μασχάλες και τον λαιμό και 4 cm για το στρίφωμα.
Κόψτε τις λωρίδες πλάτους 2,5 cm από το υπόλοιπο ύφασμα σε λοξό για να δημιουργήσετε ρέλι και να τελειώσετε με αυτό τον λαιμό και τις μασχάλες. 
Ραπτική:
Ράψτε την κεντρική πίσω ραφή, τους ώμους και τις πλευρικές ραφές και βεβαιωθείτε ότι έχετε θωρακίσει τις ακατέργαστες άκρες με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά.
Τώρα κάνετε τα καθαρίσματα στον λαιμό και τις μασχάλες: Αν θέλετε το φόρεμα να έχει βαθύ άνοιγμα στην πλάτη, δηλαδή περίπου όσο το εμπρός, αντιγράψτε το ντεκολτέ του εμπρός κομματιού. Ωστόσο, το πατρόν έχει μικρό βάθος στην πλάτη και έτσι μπορείτε να επιλέξετε ποια παραλλαγή προτιμάτε.
Αρχικά μετράτε το μήκος των ανοιγμάτων της πλάτης και του ντεκολτέ. Τώρα παίρνετε τις λωρίδες 2,5 εκατοστών που είναι κομμένες σε λοξό και τις τοποθετείτε μαζί έτσι ώστε να είναι περίπου 5 εκατοστά μεγαλύτερη σε μήκος από αυτή που απαιτείται για το λαιμόκοψη.
Ξεκινώντας από μια ραφή (την πλευρική ραφή στην μασχάλη, ή μία ραφή ώμου στο λαιμό) τοποθετήστε το ρέλι με τις καλές πλευρές μαζί, ακριβώς στην άκρη κοπής και αρχίστε να καρφιτσώνετε το ρέλι στον λαιμό. Στην αρχή και στο τέλος αυτής της διαδρομής, αφήστε ½ cm.
Στη συνέχεια ράβετε το ρέλι στον λαιμό και ακολούθως το διπλώνεται όμορφα και καθαρά προς τα μέσα. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στην θέση τους και ράψτε την δεύτερη ραφή. Θα πρέπει να φαίνεται όπως στην φωτογραφία.
Αφού ήδη το "πιο δύσκολο" μέρος έγινε – ράβουμε το στρίφωμα. Διπλώνουμε το στρίφωμα μία φορά 2 cm και άλλα 2 cm προς τα μέσα σιδερώνουμε και ράβουμε. 
Tattaa - το ευάερο φόρεμα είναι έτοιμο - ιδανικό για τις καλοκαιρινές μας βόλτες αλλά και για την παραλία.
Θα μπορούσατε επίσης να ράψετε μία πολύ κομψή μεταξωτή μπλούζα με το ίδιο πατρόν, γιατί όχι? Το αντίστοιχο μήκος της μπλούζα εμφανίζεται στο πατρόν.
Καλή επιτυχία
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER