ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΑΝΤΕΛΑ

ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΑΝΤΕΛΑ
Μου αρέσει να ράβω ένα καινούργιο φόρεμα για την Κυριακή του Πάσχα κάθε χρόνο και φέτος, παρόλο που ο χρόνος πιέζει και υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα να γίνουν, ήμουν αποφασισμένη να το κάνω.
Πριν από λίγες εβδομάδες αγόρασα αυτήν την πανέμορφη κίτρινη floral δαντέλα και ήμουν σίγουρη ότι ήταν τέλεια για ένα πασχαλινό φόρεμα. Το λεπτό ανοικτό κίτρινο είναι υπέροχο.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ
Εδώ είναι τα υλικά που χρειάζεστε:
2 1/2 μέτρα δαντέλας (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος και το επιθυμητό μήκος σας)
2 1/2 μέτρα φόδρας (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος και το επιθυμητό μήκος)
50-55 εκ Αόρατο φερμουάρ
κλωστή που να ταιριάζει
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ MIDI ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΑΝΤΕΛΑ
Πρώτα θα πρέπει να κόψετε τα κομμάτια σας.
ΔΑΝΤΕΛΑ
2 εμπρός κομμάτια μπούστου
2 πίσω κομμάτια μπούστου
2 μανίκια
1 κομμάτι φούστας. Οι μετρήσεις για αυτό θα είναι η μέτρηση της μέσης σας x 1,5 και το επιθυμητό μήκος σας.
ΦΟΔΡΑ:
Θα κόψετε τα ίδια κομμάτια όπως αυτά από δαντέλα
Οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξετε αυτό το φόρεμα.
Πάρτε ένα από τα κομμάτια σας εμπρός μπούστου από δαντέλα και το αντίστοιχο κομμάτι της φόδρας και στερεώστε τα μαζί στην λαιμόκοψη με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί.Καρφιτσώστε τα και ράψτε τα μαζί με ένα ίσιο γαζί στον λαιμό. Επαναλάβετε για τα δεύτερα κομμάτια του εμπρός. Στη συνέχεια, επαναλάβετε με τα κομμάτια της δαντέλας και της φόδρας για το πίσω μέρος. Τώρα που η δαντέλλα και η φόδρα σας είναι ραμμένα μαζί, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε σαν ένα ενιαίο κομμάτι ύφασμα.
Μετρήστε και καρφιτσώστε τις πένσες σας. Θα έχετε πένσες στήθους και μέσης στο μπροστινό μέρος, όπως φαίνεται. Ράψτε τις πένσες στην δαντέλα και την φόδρα μαζί, σαν να ήταν ένα κομμάτι υφάσματος (όχι με τις καλές πλευρές μαζί). Επαναλάβετε για το δεύτερο εμπρός.
Τώρα θα χρειαστεί να ράψετε τα κομμάτια του εμπρός μπούστου μαζί. Τοποθετήστε τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε την κεντρική ραφή με μια ευθεία βελονιά.
Πάρτε το κομμάτι του εμπρός μπούστου και τα δύο κομμάτια σας του πίσω και τα καρφιτσώστε τα μαζί στους ώμους με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί Ράψτε τα με μια ευθεία βελονιά σε κάθε ώμο.
Θα χρειαστεί να στριφώσετε την φόδρα από τα μανίκια σας, προτού τα ράψετε στα κομμάτια των μανικιών από δαντέλα και το μπούστο. Πάρτε την φόδρα και από τα δύο μανίκια , διπλώστε το κάτω άκρο δύο φορές και ράψτε με μια ευθεία βελονιά.
Τώρα ήρθε η ώρα να επισυνάψετε τα μανίκια. Τοποθετήστε πρώτα επάνω τους τα μανίκια από δαντέλα και επισυνάψτε την κορυφή του μανικιού με την ραφή των ώμων (όπως φαίνεται) με τις καλές πλευρές μεταξύ τους. Καρφιτσώστε τα στη θέση τους.
Συνεχίστε να συνδέετε τα μανίκια στο μπούστο και στη συνέχεια να ράψτε κατά μήκος της οπής του βραχίονα με μια ευθεία βελονιά.
Καρφιτσώστε ολόκληρο το μπούστο μαζί στις πλευρικές ραφές και κάτω από τα μανίκια (με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί) και στη συνέχεια ράψτε τις πλευρές και τα μανίκια με μια ευθεία βελονιά.
Πάρτε το κομμάτι δαντέλας που έχετε κόψει για την φούστα και το αντίστοιχο κομμάτι φόδρας και βάλτε τα επίπεδα το ένα επάνω στο άλλο, και οι δύο πλευρές του υφάσματος στραμμένες προς τα κάτω. Ενεργώντας σαν να ήταν ένα κομμάτι υφάσματος, ράψτε τα στην περιοχή της μέσης με μια βελονιά τρυπώματος.
Τραβήξτε τις κλωστές σε κάθε πλευρά της φούστας για να δημιουργήσετε την σούρα της φούστας. Σουρώστε τόσο ώστε το πλάτος της φούστας να ταιριάζει με την περιοχή της μέσης στο κάτω μέρος του μπούστου.
Με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, καρφιτσώστε το μπούστο στην φούστα μαζί στη μέση. Ράψτε όλη τη διαδρομή γύρω από τη μέση με μια ευθεία βελονιά.
Τώρα τοποθετήστε το φερμουάρ στο πίσω μέρος του ρούχου, ράψτε το υπόλοιπο της φούστας, στριφώστε την φόδρα της φούστα και τελειώσετε!
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER