ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΒΟΗΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΒΟΗΟ ΦΟΡΕΜΑ
Σήμερα θα σχεδιάσουμε βήμα-βήμα πατρόν για το φόρεμα της φωτογραφίας που βλέπετε στην εικόνα που έχω αντλήσει από το διαδίκτυο.
ΠΙΣΩ
Μετρήστε από την βάση του λαιμού σας, μέχρι εκεί που θέλετε να καταλήγει το φόρεμα και σχεδιάστε μία κάθετη γραμμή στην αριστερή πλευρά του χαρτιού που χρησιμοποιούμε για τον σχεδιασμό του πατρόν, σημειώνοντας τα σημεία 1 και 2. Για λόγους καλύτερης κατανόησης, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να είναι 120 εκ.
Μετρήστε δεξιά από το σημείο 1, 10 εκ και σημειώστε 3. Κατεβείτε στην κάθετη (1-2) 8 εκ και σημειώστε 4. Ενώστε τα σημεία 3 και 4 με καμπύλη γραμμή, ώστε να σχηματιστεί η πίσω λαιμόκοψη.
Μετρήστε δεξιά από το 3, 9 εκ και σημειώστε 5. Κατεβείτε από το 5, 3 εκ και σημειώστε το σημείο 6. Ενώστε με ευθεία γραμμή τα σημεία 3 και 6, ώστε να σχηματιστεί ο ώμος.
Από την κορυφή της καθέτου (1-2) μετρήστε 25 εκ και σημειώστε 7. Από το 7 σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή 22 εκ και σημειώνουμε 8.
Από το σημείο 8, ανεβαίνουμε 3 εκ και σημειώνουμε 9. Ενώνουμε το 9 με το 6 με καμπύλη και σχηματίζουμε την πίσω μασχάλη.
Από το 7 κατεβαίνουμε κάτω 40 εκ και σημειώνουμε 10. Από το 10 σχεδιάζουμε μία παράλληλη γραμμή 50 εκ στην γραμμή (7-8) και σημειώνουμε 11. Ενώνουμε τα σημεία 8 και 11 με ευθεία γραμμή.
Από το σημείο 2, σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή 30 εκ και σημειώνουμε 13. Ενώνουμε το 11 με το 13 και το πίσω πατρόν μας είναι έτοιμο.
Σημείωση Κατά την ραφή αφήνουμε ένα άνοιγμα στην κεντρική πίσω ραφή 30 εκ, για να μας διευκολύνει στο βάδισμα.
ΕΜΠΡΟΣ
Σχεδιάστε μία κάθετη (1-2) 120 εκ στην δεξιά πλευρά του χαρτιού μας.
Από το 1 μετράμε αριστερά 10 εκ και σημειώνουμε 3, στην συνέχεια μετράμε στην γραμμή (1-2) 10 εκ πάλι και σημειώνουμε 4. Ενώνουμε τα 2 αυτά σημεία με καμπύλη και σχηματίζουμε την εμπρός λαιμόκοψη.
Από το 3 μετράμε αριστερά 9 εκ και σημειώνουμε το σημείο 5. Από το σημείο 5 μετράμε κάτω 3 εκ και σημειώνουμε 6. Ενώνουμε το 3 με το 5 με ευθεία γραμμή και σχηματίζουμε τον ώμο.
Από το 1 κατεβαίνουμε κάτω 29 εκ και σημειώνουμε 7 και από εκεί πηγαίνουμε αριστερά 28 εκ και σημειώνουμε 8 σχηματίζοντας την γραμμή του στήθους.
Από το 8 ανεβαίνουμε 5 εκ και σημειώνουμε 9. Ενώνουμε τα σημεία 6 και 8 σχηματίζοντας την εμπρός μασχάλη.
Από το σημείο 8 κατεβαίνουμε κάτω 2 εκ και σχεδιάζουμε μία ευθεία γραμμή προς το κέντρο της γραμμής (7-8) σχηματίζοντας την πένσα στήθους.
Από το σημείο 7 μετράμε 35 εκ και σημειώνουμε το σημείο 10. Από το 10 σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή  48 εκ και σημειώνουμε το σημείο 11.
Από το 10 μετράμε προς τα κάτω, σημείο 2,  55 εκ. Από το σημείο 2 μετράμε αριστερά 28 εκ και σημειώνουμε 12 και έχουμε τελειώσει και τον σχεδιασμό του εμπρός πατρόν μας.
Για πληρέστερη κατανόηση δείτε το σχετικό βίντεο.
 =========

4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα σας παρακαλώ να ξέρω τι νούμερο αφορά το παραπάνω πατρόν, ευχ.πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Medium. Μπορείτε όμως να αλλάξετε τις οριζόντιες διαστάσεις με τις δικές σας. Η επάνω διάσταση αφορά την περίμετρο στήθους και η κάτω την περιφέρεια, μην ξεχάσετε ότι αυτές οι διαστάσεις είναι το 1/4 των μετρήσεων. Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση κ λεπτομερή απάντηση. Με ενδιαφέρουν πατρόν σε χα λαρή γραμμή. Ράβονται σχετικά εύκολα κ καλύπτουν....
    Η δουλειά σας είναι εξαιρετική,ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER