ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

BLANKET JACKET – COAT

BLANKET JACKET – COAT
Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα πατρόν και οδηγίες πως να ράψετε μόνες σας ένα Blanket-coat.
Αυτή η ανάρτηση δημιουργήθηκε με αφορμή την ζήτηση μίας αναγνώστριας μας για ένα πατρόν Blanket-coat, που είναι άλλωστε πολύ της μόδας τελευταία.
Άλλωστε ο καιρός το επιτρέπει τελευταία με το κρύο που κάνει.  Όσο κάνει πολύ κρύο έξω, κανείς δεν θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Θέλουμε να καθόμαστε σπίτι τυλιγμένοι σε κουβέρτα, ζεστή και άνετη. Υπάρχει ήδη μια κουβέρτα με μανίκια που προωθείται στην αγορά, αλλά αυτή δεν είναι ακριβώς κάτι που θέλει κάποιος να φοράει έξω.
Αυτό το παλτό είναι ένα ορθογώνιο άνετο καπιτονέ ύφασμα, τυλιγμένο γύρω από το σώμα. Είναι ουσιαστικά μια κουβέρτα με μανίκια. Παρόλο που το να ράψει κανείς μόνος του ένα παλτό – κουβέρτα, είναι σχετικά απλό, είναι καλύτερα να ξέρει τι είναι μια εγκοπή και τι, το περιθώριο ραφής και να έχει άνεση με τη λήψη μετρήσεων και τις πιθανές αλλαγές του πατρόν ώστε να ταιριάζει στο σώμα του.
Όπως μπορείτε να δείτε, το κυρίως ύφασμα είναι ένα ορθογώνιο. Το μήκος του, το επιλέγετε εσείς. 
Θα χρειαστεί να αφήσετε επιπλέον ύφασμα στην κορυφή για τον γιακά πλάτους περίπου 20-30 cm.
Τα ανοίγματα που θα δημιουργήσετε για τα μανίκια πρέπει να απέχουν μεταξύ τους όσο είναι η μέτρηση της πλάτης σας.
Το μανίκι του παλτό δημιουργείται από ένα ορθογώνιο, αλλά πρέπει ελαφρώς να στενεύει προς τα κάτω από τη μία και την άλλη πλευρά, αλλά και αυτό εναπόκειται στην κρίση σας.  Στην κορυφή, ο χώρος για την τοποθέτηση του μανικιού μέσα στο παλτό είναι ελαφρώς στρογγυλεμένος.
Θα σας παραπέμψω σε ένα σχετικό άρθρο στο www.instructables.com, που αν και το συγκεκριμένο άρθρο είναι για ένα jacket τέτοιου τύπου, εσείς μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε παλτό αν προσθέσετε μήκος, στο δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Το άρθρο είναι στα Αγγλικά, αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές ο μεταφραστής της
Google είναι πολύ μεγάλη βοήθεια.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER