ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΑΛΤΟ SHERPA

 παλτό σεπρα
Τίποτα δεν είναι τόσο ζεστό όσο ένα παλτό sherpa (αφράτο μαλακό ύφασμα με 10 χιλιοστά χνούδι,
ιδανικό για ενδύματα, κουβέρτες, ριχτάρια, μαξιλάρια κλπ – είναι αυτό το ύφασμα που απολακούμε «προβατάκι») Το sherpa είναι επίσης πολύ εύκολο στην περιποίηση του καθώς πλένεται στο πλυντήριο ρούχων σε χαμηλή θερμοκρασία – και δεν χρειάζεται σιδέρωμα).
Αυτό είναι πιθανώς το ευκολότερο έργο που έχω κάνει και ζεστότερο παλτό που έχω. Λατρεύω αυτό το ύφασμα. Είναι υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά απαλό για το απόλυτο βελούδινο παλτό. Άλλο ένα ιδανικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας.
Δείτε πώς να ράψετε το παλτό Sherpa. 
Υλικά: 
· Ύφασμα 2 μέτρα 
· Ραπτομηχανή 
· Κούμπωμα μοντγκόμερυ 
· μεζούρα 
· εργαλεία ραψίματος 
 παλτο σερπα διαγραμμα
Ανατρέξτε στο παραπάνω διάγραμμα. Θα ξεκινήσετε με ένα ορθογώνιο υφάσματος. Μετρήστε 75 εκ x 1,30 μ, το 75 εκ θα είναι το μήκος του παλτό σας από τον ώμο ως πάνω από το γόνατο. 
Βρείτε το κέντρο (65 εκ) και εκεί θα δημιουργήσετε τα ανοίγματα για τα χέρια. Τα ανοίγματα για τα χέρια θα είναι οβάλ σχήματα με 20 εκ ύψος και 10 εκ πλάτος. Η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 35 εκ και θα ανοιχτούν στα 22 εκ κάτω από την κορυφή. Θα πρέπει να μετρήσετε από ώμο σε ώμο και να προσθέσετε 5 εκ σε αυτήν την μέτρηση. 
Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι έχετε ένα τέλειο γιλέκο χωρίς καθόλου ράψιμο. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανίκια. 
 παλτο σερπα οδηγιες
Πρώτα ράψτε την ραφή του μανικιού σας και καρφιτσώστε το μανίκι στο άνοιγμα της μασχάλης προσέχοντας να ταιριάζει. Στη συνέχεια ράψτε μανίκι μέσα στην μασχάλη με 1 εκ τουλάχιστον περιθώριο ραφής. 
Για τα κλεισίματα χρησιμοποιήστε κουμπιά μοντγκόμερυ. Θα πρέπει πρώτα να τα καρφιτσώσετε ή να τα τρυπώσετε για να βεβαιωθείτε ότι η τοποθέτηση τους είναι σωστή και, στη συνέχεια, ράψτε τα στη θέση τους. 
Θα πρότεινα να μην στριφώσετε τις άκρες επειδή δείχνουν όμορφα στο βλέμμα οι ακατέργαστες άκρες του sherpa. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες είναι ίσιες. Εάν προτιμάτε να στριφώσετε τις άκρες χρησιμοποιήστε ρέλι για να τις τελειώσετε. Διπλώστε το κάτω μέρος των μανικιών προς τα έξω για μία όμορφη και αφράτη μανσέτα. 
Σημείωση: Πολύ όμορφο είναι επίσης αν κατασκευαστεί με ύφασμα μουτόν. 
Αυτό είναι όλο! Ένα απλό sherpa παλτό που θα σας κρατήσει ζεστή ακόμα και στην πιο κρύα ημέρα του χειμώνα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER