ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΠΛΕΚΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΠΛΕΚΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
Η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου είναι σχεδόν εδώ! Πιστεύω ότι το σπίτι σας είναι ήδη έτοιμο να ντυθεί στο πνεύμα των εορτών - χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλα τα σχετικά! Ή μήπως (όπως εγώ) δεν είστε αρκετά γενναίες για να αντισταθείτε στον πειρασμό να γεμίσετε κάθε σπιθαμή του σπιτιού σας με χριστουγεννιάτικα στολίδια; Αυτή είναι η αγαπημένη μου εποχή, έτσι είμαι ενθουσιασμένη με όλα όσα την περιβάλλουν.
Συμπεριλαμβανομένων των δώρων, φυσικά. Είμαι στην πραγματικότητα περισσότερο πωρωμένη με τα Χριστούγεννα από ό, τι τα παιδιά ...
Η αλήθεια είναι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το κεντρικό κομμάτι, αλλά η διακόσμηση είναι πολύ περισσότερο από αυτό, έτσι δεν είναι; Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση; Για μένα νομίζω ότι είναι τα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Τα αγαπώ σε όλα τα στυλ. τα φυσικά, τα πλεκτά, τα κεντημένα, αυτά που γίνονται με τσόχα, ακόμα και από χαρτί ή κουρελάκια! Έτσι, σήμερα μοιράζομαι μαζί σας ένα tutorial για το πώς να κάνετε ένα στεφάνι από πλεγμένο ύφασμα! Είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο έργο με ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Θα χρειαστείτε
· Τρεις λωρίδες υφάσματος με τρεις διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες εκτυπώσεις ή κάποια μονόχρωμα της επιλογής σας, με 15 x 145 εκ.
· Υλικό γεμίσματος μαξιλαριών για το παραγέμισμα.
· ραπτομηχανή, κλωστή σε ταιριαστό χρώμα, ψαλίδι, βελόνα, παραμάνες.
Πως να το φτιάξεις
1. Κόψτε τρεις λωρίδες υφάσματος με 15 x 145 εκ.
2. Διπλώστε τη λωρίδα κατά μήκος της μακριάς πλευράς, καλές πλευρές μαζί. Ράψτε με ένα μικρό γαζί τις μεγάλες πλευρές με ένα περιθώριο ραφής 0,5 εκ. Τώρα έχετε ένα σωλήνα. Κάντε μικρές ψαλιδιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
3. Γυρίστε το μέσα έξω. Γεμίστε τους σωλήνες με γέμισμα μαξιλαριών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει περίπου 5 εκ σε κάθε άκρο χωρίς γέμιση (για να απορροφήσουν την διόγκωση, όταν ενώνετε όλες τις άκρες μαζί.)
Συμβουλή # 1: Χρησιμοποιήστε ένα μακρύ ραβδί για να σας βοηθήσει με αυτό (εγώ χρησιμοποίησα μία ξύλινη κουτάλα).
Συμβουλή # 2: Να είστε γενναιόδωροι με το γέμισμα, αλλά μην το παρακάνετε. Θα πρέπει να είναι κάπως σκληρό και όχι πολύ αφράτο.
Συμβουλή # 3: Πιάστε και τα τρία άκρα μαζί με παραμάνα και δημιουργήστε μία πλεξίδα ελέγχοντας κατά διαστήματα τη γέμιση. Αν νομίζετε ότι είναι πάρα πολύ σκληρό ή πολύ αφράτο, προσθέστε ή αφαιρέστε υλικό.
4. Διπλώστε το ύφασμα στις ανοικτές μικρές άκρες προς το εσωτερικό, περίπου 0,5 εκ. Ράψτε να κλείσουν τα ανοίγματα.
Καρφιτσώστε όλες τις μικρές άκρες των τριών σωλήνων μαζί και ράψτε. (Σημείωση: Μπορείτε να το κάνετε με τη ραπτομηχανή, αλλά αν το βρείτε πολύ δύσκολο - λόγω του όγκου - μπορείτε να το κάνετε με το χέρι).
5. Πλέξτε τους γεμισμένους σωλήνες μαζί (σημείωση: βεβαιωθείτε ότι τους έχετε κάνει σφιχτούς). Ασφαλίστε τα τρία άκρα μαζί με παραμάνα.
6. Δημιουργήστε έναν κύκλο με την πλεξούδα. Ρυθμίστε τους σωλήνες έτσι ώστε οι ραφές να μην είναι ορατές από την καλή πλευρά.
Ράψτε με το χέρι τα δύο άκρα μαζί και κλείστε την πλεξούδα σε έναν κύκλο.
7. Κάντε ένα φιόγκο με κορδέλα πάνω στο κλείσιμο.
8. Προσθέστε μερικά καλλωπιστικά διακοσμητικά, αν το επιθυμείτε. Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε ένα στολίδι στο κέντρο ή κρεμάστε το από το κάτω μέρος.
Αυτό ήταν Τελειώσατε! Κρεμάστε το όμορφο νέο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας και θαυμάστε το έργο σας.
===========================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER