ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΚΟΝΤΑΙΝΩ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

 Πρόσφατα ο καλός μου αγόρασε 2-3 παντελόνια, που δυστυχώς θέλουν όλα κόντυμα. Μην μου πείτε ότι δεν έχει συμβεί και σε εσάς.
Τι κάνετε; Τα θάβετε στην ντουλάπα σας μέχρι να αποφασίσετε τι θα κάνετε; Πληρώνετε κάποιον να κάνει την «βρώμικη» δουλειά για εσάς; 
Προσφεύγετε στην βοήθεια φίλων και συγγενών; Γιατί τόσο άγχος; Πάρτε την τύχη τους στα χέρια σας και προσφέρετε αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας, στριφώνοντας τα μονές σας!
Δείτε πως:
Τζιν – κρατάμε το αρχικό στρίφωμα
Αυτή η εύκολη μέθοδος για το πώς να κοντύνετε το τζιν σας διατηρώντας ταυτόχρονα το αρχικό στρίφωμα είναι τόσο γρήγορη και εύκολη. Το τζιν σας θα είναι έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο, και σύντομα όλοι οι φίλοι σας θα σας παρακαλάνε να κοντύνετε και τα δικά τους τζιν!
Χρειάζονται 15 λεπτά! Ξεκινάμε…
1. Διπλώστε το στρίφωμα προς τα πάνω (καλές πλευρές μαζί) στο μήκος που θέλετε τελικά να έχει στρίφωμα σας. Θυμηθείτε να φοράτε παπούτσια όταν θα το προβάρετε για να σημειώσετε το σωστό επιθυμητό μήκος. Μετρήστε από την κάτω τσάκιση ( εκεί που βρίσκεται το επιθυμητό μήκος) έως το κάτω μέρος της αρχικού στριφώματος. Καρφιτσώστε ολόγυρα και τα δύο μπατζάκια.
2. Χρησιμοποιώντας το ποδαράκι του φερμουάρ, γαζώστε ολόγυρα σε κάθε μπατζάκι, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό στρίφωμα. Σημείωση: Μην γαζώσετε επάνω στο παλαιό στρίφωμα, αλλά ακριβώς δίπλα σε αυτό.
3. Γυρίστε τις διπλωμένες άκρες μέσα στο τζιν και προβάρετε για να διαπιστώσετε αν είστε ευχαριστημένοι με το μήκος. Σιδερώστε με τις διπλωμένες άκρες στο εσωτερικό του κάθε ποδιού του τζιν και προς τα επάνω. Μπορείτε επίσης να τις ράψετε στις πλευρικές ραφές στο εσωτερικό του κάθε ποδιού να αποτρέψετε τον κίνδυνο, τα διπλωμένα άκρα να γυρίσουν προς τα κάτω και να φαίνονται.
Μπορείτε ακόμα αν θέλετε να κόψετε το επιπλέον ύφασμα και να το τελειώσετε με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ ραφή για να αποφύγετε το ξέφτισμα. Φροντίστε να σιδερώσετε το τζιν στα μπατζάκια πολύ καλά, καθώς αυτό θα του δώσει ένα ωραίο τελείωμα.
Το πατημένο τζιν
Επ’ ευκαιρίας των εργασιών ραπτικής, αποφάσισα να διορθώσω και κάποιο άλλο τζιν, που λόγω μεγάλου μήκους ήταν πολύ πατημένο και σκισμένο.
1. Ξηλώνω το παλαιό στρίφωμα. Καρικώνω τα ξέφτια και τα γυρίζω προς το εσωτερικό του παντελονιού. Σιδερώνω προσέχοντας να μην φαίνονται καθόλου τα ξέφτια στην εξωτερική πλευρά του παντελονιού. 
2. Θα το κοντύνω ελάχιστα, ακριβώς πάνω στην παλαιά ραφή. Έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσω το αρχικό στρίφωμα. Γυρίζω προς τα μέσα 1 εκ και βάζω καρφίτσες. Σιδερώνω πάλι.
3. Τώρα είναι έτοιμο να γαζωθεί. Βρίσκω κλωστή αναλόγου χρώματος της αρχικής και επιλέγω στην ραπτομηχανή μου μία τριπλή ευθεία ραφή. Γαζώνω στο ένα εκατοστό και το παντελόνι είναι έτοιμο. 
Κονταίνω παντελόνι χωρίς ράψιμο.
1.Διπλώστε το στρίφωμα προς τα πάνω στο μήκος που θέλετε τελικά να έχει στρίφωμα σας και βάλτε καρφίτσες. 
2. Ξηλώνουμε το αρχικό στρίφωμα. Αν το παντελόνι στενεύει προς τα κάτω ανοίγουμε και τις πλαϊνές ραφές για να στρώσει καλά το στρίφωμα.
3. Τοποθετούμε εσωτερικά του στριφώματος την «αράχνη» και σιδερώνουμε πάλι καλά. Και είμαστε έτοιμοι. 
Και τώρα μπορείτε να αισθάνεστε γεμάτη αυτοπεποίθηση για την νέα δεξιότητα που αποκτήσατε!!!
Φυσικά υπάρχουν και οι κλασικοί τρόποι, με ράψιμο στο χέρι ή και στην ραπτομηχανή.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER