ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ

 Πώς να ράψετε κάλυμμα καρέκλας.
Εδώ και καιρό ήθελα να αλλάξω την τραπεζαρία μου. Το μαύρο της χρώμα που ήταν της μόδας όταν την είχα αγοράσει, με πλάκωνε.
  Ήθελα μια ανανέωση, κάτι πιο φωτεινό. Να αγοράσω νέα τραπεζαρία είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός.
Σκέφτηκα ότι μια παλιά ή άσχημη καρέκλα μπορεί πάντα να κρυφτεί κάτω από ένα κάλυμμα. Και μπορούμε χρησιμοποιώντας καλύμματα για να μεταμορφώσουμε ολόκληρο το εσωτερικό, να το κάνουμε πιο μοντέρνο και κομψό. Έτσι μιας και τα καταφέρνω με την ραπτική, αποφάσισα να φτιάξω καλύμματα για τις καρέκλες. Αγόρασα ύφασμα σε εξαιρετικά οικονομική τιμή και ξεκίνησα.
Το κυριότερο είναι να κάνουμε ένα σωστό πατρόν.
1. Αρχικά, οι καρέκλες πρέπει να μετρούνται προσεκτικά: μετράμε κάθε τμήμα της καρέκλας και μεταφέρουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε χαρτί. 
2. Σχεδιάζουμε το πατρόν ανάλογα με τις μετρήσεις μας σε χαρτί, προσθέτοντας δύο εκατοστά σε κάθε πλευρά για περιθώριο ραφής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκοψα δύο κομμάτια 2,10 x 0,50 μ. Το ένα κομμάτι το χρησιμοποίησα για το κάθισμα, εμπρός και πίσω πλάτη και το άλλο το χρησιμοποίησα για την κάλυψη των ποδιών της καρέκλας.
3. Τοποθετούμε τα πατρόν μας στο ύφασμα, κόβουμε τα τμήματα μίας καρέκλας τα συνδέουμε μεταξύ τους με καρφίτσες, και τα προβάρουμε. 
4. Αν είμαστε ικανοποιημένες και εάν τα καλύμματα πέφτουν όμορφα στις καρέκλες και όλα έχουν γίνει σωστά, ράβουμε τα καλύμματα στη ραπτομηχανή. 
5. Κόβουμε και για τις υπόλοιπες καρέκλες και τα γαζώνουμε. 
6. Καθαρίζουμε το κάλυμμα από την κάτω πλευρά από τις περίσσιες κλωστές και περιθώρια ραφής και καρικώνουμε σχολαστικά τις ακατέργαστες άκρες για να μην ξεφτάει το ύφασμα. 
7. Ράβουμε τα στριφώματα, και 
8. Τελειώνουμε την εργασία σιδερώνοντας τα καλύμματα μας. 
Λεπτομέρεια : Το λουλούδι στο δέσιμο, το έφτιαξα από μία παλιά κουρτίνα.
Ακόμα από το ίδιο ύφασμα έραψα και 2 πλαϊνά για τις κουρτίνες του παραθύρου.
Και ιδού το αποτέλεσμα.
 Ομολογώ ότι όλο αυτό το εγχείρημα μου πήρε αρκετό χρόνο, σχεδόν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.
Όμως τελικά το αποτέλεσμα με ικανοποιεί αρκετά.
=====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER