ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΓΥΡΙΖΩ ΓΙΑΚΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ

ΓΥΡΙΖΩ ΓΙΑΚΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ
Ο άντρας μου έχει πολλά πουκάμισα, κάποια όμως τα αγαπά πάρα πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και με το πουκάμισο που θα επιδιορθώσω σήμερα γυρίζοντας τον γιακά.
Στο συγκεκριμένο πουκάμισο δεν είναι μόνο το χρώμα και το πολύ καλό ύφασμα, που τον έλκει τόσο πολύ, αλλά είναι και ένα πουκάμισο που του πηγαίνει πολύ. Είναι γεγονός ότι τα αντρικά πουκάμισα φθείρονται ιδιαίτερα στους γιακάδες από την επαφή τους με τα γένια των αντρών. Ο κλασικός γιακάς πουκαμίσου αποτελείται από τέσσερα κομμάτια: δύο ποδαράκια για τη βάση του γιακά και δύο κομμάτια γιακά. Αυτό που φθείρεται συνήθως είναι ο γιακάς. Έτσι σήμερα θα σας δείξω πως να γυρίσετε τον γιακά ενός πουκαμίσου.
Πραγματικά είναι πολύ εύκολο αυτό και δεν απαιτεί ούτε πολύ χρόνο αλλά ούτε και κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες στην ραπτική αφού χρειάζεται μόνο να κάνουμε μία ευθεία ραφή.
1.Ξεκινάμε ξηλώνοντας και ξεχωρίζοντας τον γιακά από το ποδαράκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό ξηλωτηράκι, κάποιο μικρό ψαλιδάκι ή και ένα απλό ξυράφι. Προσέχουμε μόνο να μην κόψουμε το ύφασμα. Αφού έχουμε τελειώσει το ξήλωμα, καθαρίζουμε τον γιακά και το ποδαράκι του από τα υπολείμματα των κλωστών.
2.Στην συνέχεια, σιδερώνουμε τον γιακά, γιατί κάποιες φορές υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, ο πίσω γιακάς έχει ζάρες και όταν τον γυρίσουμε θα δείχνει άσχημα αν είναι ζαρωμένος. Σιδερώνουμε λοιπόν για να απαλείψουμε αυτές τις ζάρες πριν προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, καθώς αργότερα θα είναι δύσκολο να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.
3.Βάζουμε τον γιακά στο άνοιγμα που έχει πλέον δημιουργηθεί ανάμεσα στα δύο ποδαράκια και βάζουμε καρφίτσες. Ξεκινάμε καρφιτσώνοντας τις άκρες, ακολουθεί η μέση, η μέση της μέσης κλπ. Βάζουμε πολλές καρφίτσες και προσέχουμε πάντα να πιάνουμε όλα τα στρώματα του γιακά μαζί.
4.Πάμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε προσεκτικά και αργά, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό γαζί ή επάνω του αν είναι δυνατόν και φυσικά πάντα προσέχοντας να διασφαλίσουμε ότι ράβουμε όλα τα στρώματα μαζί. Δεν βιαζόμαστε…
5. Αφού τελειώσουμε το ράψιμο σιδερώνουμε το πουκάμισο και τελειώσαμε.
Το πουκάμισο είναι πάλι σαν καινούργιο και έτσι εξοικονομούμε χρήματα δίνοντας παράταση ζωής στα αγαπημένα μας πουκάμισα.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER