ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΑΠΑ ΜΟΥΤΟΝ

ΚΑΠΑ ΜΟΥΤΟΝ
Η κάπα είναι διαχρονική, κομψή, ζεστή και δεν έφυγε ποτέ από την μόδα. Επανέρχεται διαρκώς και προσαρμόζεται στις τάσεις μόδας της εκάστοτε εποχής. Μπορεί να είναι μονόχρωμες, πολύχρωμες, σε όλα τα μήκη και για όλες τις ώρες. Για τη δουλειά, την απογευματινή βόλτα, τη βραδινή έξοδο, τα ταξίδια μας.
Προσαρμόζονται σε όλες τις απαιτήσεις και μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.
Δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκουμε κάθε σεζόν ένα πανωφόρι που θα καταφέρνει να μας κρατά ζεστές, σικάτες και δεν θα μας προσθέτει «όγκο».
Σήμερα θα δούμε μία κλασική κάπα: All time classic σχέδιο. Με γιακά, κουκούλα και χωρίς βραχίονες. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και να συνδυαστεί με casual ή chic look. Μία κάπα, που θα μας ζεσταίνει τις κρύες ημέρες.
Λοιπόν τι θα λέγατε για ένα πολύ απλό σχέδιο κάπας και μάλιστα πολύ εύκολο?
Είναι ένα μέγεθος και μπορεί να φορεθεί από όλες μας. Το παραπάνω πατρόν είναι το μισό της κάπας. Διπλώνετε το ύφασμα σας στην μέση και ακριβώς εκεί τοποθετείται το κέντρο πίσω. Ακριβώς με το ίδιο πατρόν κόβεται και η φόδρα.
Ο Γιακάς όρθιος
Ο γιακάς κόβεται 2 φορές διπλός.
Η κουκούλα
Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κουκούλα.
Ζώνη
Επίσης θα κόψετε και μία ζώνη. 1,54 μέτρα μήκος και 10 φάρδος.
Έτσι όταν ραφτεί θα έχετε μία ζώνη 1,50 Χ 4 εκ φάρδος.
Οι φωτογραφίες είναι από την δική μου κάπα, που έραψα πέρυσι τον χειμώνα. Επειδή γενικά μου αρέσει να χουχουλιάζω, διάλεξα για την κάπα μου ένα μουτόν, ώστε η γούνα εσωτερικά να μου προσφέρει την ζεστασιά που ήθελα.
Έτσι παρέλειψα και κάποια βήματα από αυτά που ανέφερα παραπάνω. Το πρώτο που παρέλειψα ήταν η ζώνη. Το δεύτερο η φόδρα. Όσο για το στρίφωμα, απλά γύρισα προς τα έξω λίγο γούνα και (οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν καλά τα χρώματα) πραγματικά έγινε πολύ εντυπωσιακή η κάπα μου.
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER