ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΣΕΞΙ ΤΟΠ

ΣΕΞΙ ΤΟΠ
Όσο οι ζέστες καλά κρατούν -και ελπίζω να συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμα- ας ράψουμε ένα σέξι μπλουζάκι, ιδανικό για τέτοιες ζεστές ημέρες και όχι μόνον.
Το ίδιο πατρόν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ράψουμε εσωτερικά φανελάκια για τις πιο κρύες ημέρες.
Το πατρόν
Το πίσω μέρος αυτού του τοπ είναι μονοκόμματο ενώ το εμπρός αποτελείται από τρία μέρη - δύο κομμάτια για το στήθος (1 & 2) το κάτω (3) και την λωρίδα ενίσχυσης (4). Για τα τελειώματα του τοπ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φαρδύ ρέλι, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας από το ίδιο το ύφασμα ή μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε φαρδύ λάστιχο το οποίο είναι ελαστικό και εξασφαλίζει μια καλή εφαρμογή του στο σώμα. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε το λάστιχο μέσα στο ρέλι για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Στο πατρόν μπορείτε να παρατηρήσετε και την λωρίδα Νο 4. Αυτή την τοποθετούμε σαν ενίσχυση ώστε να κρατάει το στήθος στητό. Φυσικά το τοπ μπορεί να ραφτεί χωρίς καθόλου ενισχύσεις.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσουμε προφορμαρισμένα cups που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα ραπτικής. Είναι δική σας απόφαση.
Μεταφέρετε το πατρόν στο ύφασμα, μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τα περιθώρια για τις ραφές - 1-1,5 cm. Κόψτε για το στήθος 2 κομμάτια ακριβώς ίδια (1 & 2), το εμπρός κομμάτι (3), το πίσω (5) και τις ελαστικές λωρίδες.
Αρχίστε το ράψιμο.
Στην επάνω πλευρά του εμπρός πατρόν κάτω από το στήθος υπάρχει μία λωρίδα (4) που υποστηρίζει το στήθος, στην οποία ράβονται τα κομμάτια 1,2 και 3. Στην ελαστική λωρίδα (4) βρίσκουμε το κέντρο. Τοποθετούμε το Νο 1 πάνω στην λωρίδα (4), από την πλαϊνή ραφή προς το κέντρο και 5 εκ πέρα από αυτό, με καλές πλευρές μαζί, σουρώνουμε λίγο την βάση του και το ασφαλίσουμε στην λωρίδα με καρφίτσες. Επαναλαμβάνουμε για το κομμάτι Νο 2 αλλά από την αντικρινή πλευρά. Έτσι το ένα κομμάτι του στήθους υπερκαλύπτει το άλλο. Στο κάτω μέρος της λωρίδας (4), τοποθετούμε το κομμάτι Νο 3.
Ελέγχουμε ότι όλα είναι σωστά και ράβουμε. Ράβουμε την ελαστική ταινία στην πίσω λαιμόκοψη. Τοποθετούμε τις ελαστικές ταινίες στο πίσω κομμάτι δίπλα στις μασχάλες, οι οποίες επέχουν την θέση τιράντας και ενώνονται και στο εμπρός κομμάτι. Όταν γαζώνουμε τις ελαστικές ταινίες, επειδή τις χρησιμοποιούμε κυρίως ως ενίσχυση δεν τις τραβάμε καθόλου γιατί δεν θέλουμε να μαζεύει το ύφασμα. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές και τελειώνουμε με το στρίφωμα της μπλούζας. Και τελειώσαμε!!!
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER