ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΙΣΙΟ MAXI ΦΟΡΕΜΑ

ΙΣΙΟ MAXI ΦΟΡΕΜΑ
Αυτό το φόρεμα είναι ιδανικό για όταν θέλετε κάτι άνετο, και μοδάτο.
Είναι δε το απόλυτα εύκολο έργο ραπτικής για τις αρχάριες φίλες μας. Στην ουσία έχει μόνο ίσια γαζιά, εκτός από αυτό του ντεκολτέ που είναι ελαφρώς κυκλικό. Τίποτα δύσκολο όπως θα δείτε.
Θα χρειαστούν τα κάτωθι υλικά και εργαλεία:
Ύφασμα : θα χρειαστείτε τουλάχιστον 1,40-1,50 φαρδύ ζέρσεϊ και με μήκος που να είναι τουλάχιστον όσο η απόσταση από το κεφάλι σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας (αυτό θα περιλαμβάνει περιθώριο ραφής, στρίφωμα και τακούνια!) * αν δεν έχετε αρκετό ύφασμα, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο φορές τη μέτρηση του ύψους σας από το κεφάλι ως τα δάκτυλα.
Κλωστή,
Μεζούρα,
Καρφίτσες,
Ραπτομηχανή.
Κόβουμε και ράβουμε: 
Τοποθετήστε το ύφασμα διπλωμένο στην μέση κατά μήκος ούγια με ούγια. Βάλτε επάνω μία μπλούζα ελαφρώς χαλαρή ως πατρόν (βεβαιωθείτε ότι η ελαστικότητα είναι κατά πλάτος και όχι κατά μήκος) – Σχεδιάζουμε το περίγραμμα της μπλούζας (το υψηλότερο πίσω μέρος ντεκολτέ), και επεκτείνουμε τις πλαϊνές ραφές ελαφρώς κωνικά προς την βάση. Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε μία μάξι φούστα σας ως πατρόν για το κάτω μέρος του φορέματος. 
Κόψτε την μία πλευρά του περιγράμματος πάνω στο ύφασμα. Διπλώστε το στην μέση, και με οδηγό την πρώτη κοπή, κόψτε και την άλλη πλευρά ώστε να είναι ακριβώς πανομοιότυπες οι δύο πλευρές. Οπότε τώρα έχουμε και τα δύο κομμάτια που χρειαζόμαστε για το φόρεμα και προχωράμε στο ράψιμο.
Καρφιτσώστε τα δύο κομμάτια με τις καλές πλευρές.
Ράψτε τις πλευρές και τους ώμους/μανίκια. Προβάρετε το φόρεμα ώστε να γίνουν οι όποιες προσαρμογές, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Κόψτε όλα τα περισσεύματα από τα περιθώρια ραφής από τις πλαϊνές ραφές, τους ώμους και τα μανίκια. 
Στην συνέχεια κόψτε το εμπρός ντεκολτέ στο βάθος που επιθυμείτε και τελειώστε το με ρέλι. Ένας άλλος τρόπος για να τελειώσετε το ντεκολτέ είναι να γυρίσετε το ύφασμα προς το εσωτερικό και να το γαζώσετε. Καλό όμως θα είναι πριν γαζώσετε να το σιδερώσετε και να το καρφιτσώσετε ώστε να μην τραβάει όταν το γαζώσετε.
Στριφώστε τα μανίκια 1,5 εκ. Μπορείτε να τα σιδερώσετε και να τα ασφαλίσετε με καρφίτσες πρώτα αν χρειάζεται.
Αποφασίστε το τελικό μήκος του φορέματος και στριφώστε το, γυρίζοντας προς τα μέσα 3 εκ.
Σιδερώστε όλες τις ραφές και τα στριφώματα ώστε να δείχνει ότι έχει ραφτεί από επαγγελματία.
Πηγή : cottonandcurls
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER