ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ROMAN

Ράψτε κουρτίνες μόνες σας για την κουζίνα, το σαλόνι, το καθιστικό και όποιον άλλο χώρο θέλετε.
Οι κουρτίνες, έχουν δανειστεί το όνομα τους από τους αρχαίους Ρωμαίους, οι οποίοι, με αυτήν την τεχνική, δημιουργούσαν τα πανιά στα πλοία τους. Από τότε, αυτή η τεχνολογία παραγωγής δεν έχει αλλάξει πολύ. Έτσι, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τις κουρτίνες ως κομμάτια ύφασμα που μοιάζουν με κύματα και που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να σηκώνονται και να χαμηλώνουν, με την βοήθεια σχοινιών και ράβδων οι οποίες βεβαίως αποτελούν το λειτουργικό μέρος.
Για αυτού του είδους τις κουρτίνες, είναι καλύτερο να επιλέξετε και να αγοράσετε ένα από τα σκληρά υφάσματα για κουρτίνες. Φυσικά, μια τέτοια επιλογή δεν είναι θέσφατο. Μπορείτε να κάνετε τις όποιες άλλες επιλογές θέλετε, αλλά να μην ξεχνάτε ότι το ύφασμα θα πρέπει να κρατήσει το σχήμα του κύματος.
Απαραίτητα υλικά για το ράψιμο :
Φυσικά, προκειμένου να ράψετε μία κουρτίνα μόνες σας, ένα ύφασμα δεν είναι αρκετό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν ολόκληρο κατάλογο υλικών:
· - Ξύλινη μπάρα στην οποία θα στερεωθεί η κουρτίνα, και η οποία πρέπει να είναι ίση με το πλάτος της κουρτίνας
· - Ελαφρές ξύλινες ράβδοι οι οποίες θα πρέπει να είναι ίσες με το πλάτος της κουρτίνας.
· - Γατζάκια,
· - Δαχτυλίδια,
· - Κορδόνι.
Αφότου έχετε αγοράσει όλα τα απαραίτητα υλικά, μπορείτε να προχωρήσετε με την κοπή του υφάσματος. Κατ ' αρχάς, μετρήστε το πλάτος του ανοίγματος παραθύρου. Στα ληφθέντα δεδομένα είναι απαραίτητο να προσθέσετε 5 περισσότερα εκατοστά ως περιθώρια ραφής για τις πλευρικές ραφές. Το μήκος της κουρτίνας είναι όσο το μήκος του ανοίγματος του παραθύρου.
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε 10 εκατοστά για τα περιθώρια ραφής. Μην κόψετε όμως το μήκος πριν αποφασίσετε ακριβώς πως θα διαμορφώσετε την κουρτίνα σας. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τον αριθμό των πτυχώσεων, ο οποίος εξαρτάται από το μήκος της κουρτίνας. Οι πτυχώσεις θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους μία απόσταση των 20 εκ για μήκος κουρτίνας περίπου 150 εκ και μπορεί να αυξηθεί η απόσταση κατά 7 εκ για μεγαλύτερο μήκος.
Αρχικά ράβετε τις πλευρές. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε το φινίρισμα της μπάρας, στο οποίο στερεώνεται η κουρτίνα και να καρφώσετε τα γατζάκια. Δημιουργείστε τούνελ με την προσθήκη πρόσθετης λωρίδας υφάσματος ανά περίπου 20 εκ. Περάστε μέσα στα τούνελ τις ξύλινες ράβδους. Αφήνοντας 8-10 εκ αριστερά και δεξιά κατά μήκος της κουρτίνας, αρχίζετε και ράβετε δαχτυλίδια στα οποία θα περαστούν τα κορδονάκια.
Ράβουμε δαχτυλίδια ανά σειρές και ανά 30 εκ το ένα από το άλλο, πάνω στο τούνελ κάθε ράβδου. Ράψτε στο κάτω άκρο της κουρτίνας, ακριβώς κάτω από το τελευταίο τούνελ, διπλό στρίφωμα περί τα 5 εκατοστά. Στερεώστε τα κορδόνια στην τελευταία ράβδο και στην συνέχεια περάστε τα από κάθε αντίστοιχο δαχτυλίδι καταλήγοντας στα γατζάκια της μπάρας.
Τέλος φέρτε όλα τα κορδόνια στην μία πλευρά και στερεώστε τα μαζί, έτσι ώστε όταν τα τραβάς να σηκώνεται όλη η κουρτίνα ομοιόμορφα και όταν τα αφήνεις να κατεβαίνει. Αν θέλετε στο πίσω μέρος μπορείτε να βάλετε μία φόδρα ή ένα ίδιο κομμάτι ύφασμα ώστε να κάνετε την κουρτίνα όμορφη και από τις δύο πλευρές.
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER