ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

MAXI ΜΠΛΟΥΖΟΦΟΡΕΜΑ

ΜΠΛΟΥΖΟΦΟΡΕΜΑ
Όταν είδα το συγκεκριμένο ύφασμα ενθουσιάστηκα. Ήταν όπως το ήθελα, και αμέσως σχεδίασα στο μυαλό μου το πατρόν. Δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω σπίτι να του δώσω μορφή. Χρειάστηκα 1,5 μέτρα διπλόφαρδο ύφασμα και λιγότερο από μία ώρα για την κατασκευή του.
Είναι ένα πολύ εύκολο πατρόν αυτό που θα παρουσιάσουμε σήμερα και αυτό το μάξι φόρεμα είναι εξαιρετικά άνετο και δροσερό για το καλοκαίρι .
Θα ράψουμε μάξι μπλουζοφόρεμα από ελαστικό ριγέ ζέρσεϊ ύφασμα.
Είναι έργο για το οποίο δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ χρόνο καθώς είναι πολύ απλό στην σχεδίαση, κόψιμο και ράψιμο. Ιδανικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΤΡΟΝ
Σε μία λευκή κόλα χαρτί σχεδιάζουμε το πατρόν μας και ξεκινώντας από το μήκος που θέλουμε, σχεδιάζουμε μία κάθετη γραμμή ίση με το μήκος που επιλέξαμε. Στην συνέχεια σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή 37 εκ στην κορυφή της καθέτου για το εμπρός και 36 εκ για το πίσω. Σχεδιάζουμε την γραμμή του ώμου όπως βλέπουμε στο σχέδιο 32 εκ και δημιουργούμε την εμπρός λαιμοκοψη σε βε V και την πίσω στρογγυλή.
Ακολούθως δημιουργούμε τα ανοίγματα για τα μανίκια εμπρός και πίσω 22 εκ. Κατεβαίνουμε και δημιουργούμε την γραμμή του στήθους 29 και 28 εκ αντίστοιχα. Την γραμμή της μέσης και την γραμμή της περιφέρειας. Τελειώνουμε τον σχεδιασμό με την γραμμή στριφώματος. Όπως βλέπετε, αν και ελαστικό το ύφασμα, επέλεξα να σχεδιάσω το εμπρός λίγο μεγαλύτερο από το πίσω, ώστε οι πλαϊνές ραφές, να βρίσκονται ακριβώς στο πλάι του κορμού. Περιθώρια ραφής δεν συμπεριλαμβάνονται.
ΚΟΨΙΜΟ
Όπως πάντα πλένουμε και σιδερώνουμε το ύφασμα. Κόβουμε και το εμπρός και το πίσω στην τσάκιση. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως πατρόν ένα άλλο φόρεμα ή ένα άνετο μπλουζάκι σας και να το επεκτείνετε στο μήκος. Όμως με την βοήθεια ενός πατρόν, είμαστε πιο σίγουρες ότι θα αποφύγουμε ανεπιθύμητα προβλήματα.
ΡΑΨΙΜΟ
Τοποθετούμε το πίσω κομμάτι επάνω στο εμπρός με τις καλές πλευρές μαζί και ξεκινάμε ράβοντας τους ώμους. Στην συνέχεια ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Ράβουμε το ντεκολτέ και τα μανίκια γυρίζοντας 0,5 εκ και 0.5 εκ. και τέλος ράβουμε το στρίφωμα. Αυτό ήταν. Τελειώσαμε. Έχουμε έτοιμο για φόρεμα ένα μάξι φόρεμα σε λιγότερο από μία ώρα.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER