ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΜΑΞΙ ΕΜΠΡΙΜΕ ΦΟΡΕΜΑ

ΜΑΞΙ ΕΜΠΡΙΜΕ ΦΟΡΕΜΑ
Ράβουμε ένα εύκολο φόρεμα. Μέγεθος 42
Η βήμα προς βήμα σχεδίαση και ραφή του εμπριμέ μάξι φορέματος έχει ως στόχο να διευκολύνει τις αρχάριες φίλες μας να κατανοήσουν καλύτερα αυτήν την διαδικασία.
Σχεδιασμός πατρόν
 ΜΑΞΙ ΕΜΠΡΙΜΕ ΦΟΡΕΜΑ - ΠΑΤΡΟΝ
Ράβουμε μόνες μας βήμα – βήμα μάξι εμπριμέ φόρεμα.
Φούστα
Σχεδιάζουμε και σημειώνουμε σε ένα ορθογώνιο χαρτί ή -για τις πιο έμπειρες- κατευθείαν πάνω στο ύφασμα το ύψος και το πλάτος που θέλουμε να έχει η φούστα για το εμπρός και πίσω. Διπλώνουμε το ορθογώνιο στην μέση. Σχεδιάζουμε μια οριζόντια γραμμή ίση με την μέτρηση της περιφέρειας και στην συνέχεια σχεδιάζουμε την πλαϊνή ραφή. Σχεδιάζουμε το μήκος που επιθυμούμε για την φούστα. Σχεδιάζουμε την μέση όπου θα επισυνάψουμε την φούστα με το μπούστο εμπρός και πίσω. Σχεδιάζουμε την λωρίδα αρκετά μακριά, ώστε να την δέσουμε γύρω από την μέση δημιουργώντας ένα φιόγκο. Σχεδιάζουμε στο πλάι τα κοψίματα για το φερμουάρ και την κόπιτσα.
Μπούστο
Σχεδιάζουμε δύο ορθογώνια με το ύψος και το πλάτος του μπούστου. Αφαιρούμε 4 εκατοστά σε κάθε πλευρά, και στρογγυλεύουμε το μπροστινό μέρος του κορμού. Χωρίζουμε το μπροστινό μέρος του κορμού στην μέση και σχεδιάζουμε τις πλαϊνές πλευρές. Κόβουμε δύο τετράγωνα με το ύψος και το πλάτος της πλάτης. Ανεβαίνουμε 4 cm< και σχεδιάζουμε τη λωρίδα στην πλάτη. Σχεδιάζουμε την πλευρά του κορμού πίσω. Διαιρούμε στο ήμισυ το πάνω μέρος της πλάτης και σχεδιάζουμε το άνοιγμα. Μόλις το πατρόν της πλάτης είναι έτοιμο, το αντιγράφουμε σε νέο χαρτί και το ενώνουμε με το πατρόν της φούστας.
Ράψιμο
Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές της φούστας αφήνοντας ένα άνοιγμα για το κούμπωμα. Ράβουμε και γυρίζουμε την λωρίδα για το λαιμό και την λωρίδα για την μέση. Τελειώνουμε με ρέλι τις μασχάλες, το ντεκολτέ και την πλάτη του μπούστου για το εμπρός και πίσω. Σουρώνουμε την βάση στο μπροστινό μέρος του μπούστου και το ράβουμε στην φούστα. Ράβουμε την πλάτη του μπούστου στην φούστα. Σουρώνουμε ελαφρώς το εμπρός πάνω μέρος και το ράβουμε στην λωρίδα του λαιμού, αφού πρώτα έχουμε φροντίσει να περάσουμε τη λωρίδα από το άνοιγμα της πλάτης. Ράβουμε τις μικρές πλαϊνές ραφές του μπούστου. Ράβουμε το φερμουάρ στην φούστα και στην ζώνη, και στην συνέχεια την κόπιτσα. Ράβουμε το στρίφωμα.
Για αυτό το μοντέλο χρειάζεται ύφασμα / μεταξωτό, κρεπ σατέν, οργάντζα, σατέν κλπ. Χρειαζόμαστε 1,10 μέτρα εμπριμέ για την φούστα και 1 μέτρο ύφασμα για το μπούστο.
Πηγή :moldesdicasmoda
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER