ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΡΑΒΩ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ

ΡΑΒΩ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ
Πώς να σχεδιάσετε και να ράψετε ένα φόρεμα σε 2 ώρες.
Τι πανέμορφο φόρεμα, έτσι δεν είναι; Αν δεν έχετε ακόμα αποφασίσει τι θα φορέσετε στην βραδινή σας έξοδο, και αφού δεν υπάρχει πολύς χρόνος, αυτό το φόρεμα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, επειδή μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο φόρεμα από ζέρσεϊ σε 2 ώρες. Και αν έχετε κρατήσει το βασικό πατρόν φορέματος (όπως σας προτρέπω επανειλημμένως), ο χρόνος που θα χρειαστείτε θα είναι και ακόμα λιγότερος!
Πάρτε το βασικό πατρόν φορέματος, το οποίο έχετε σχεδιάσει σύμφωνα με τις μετρήσεις σας. Αν δεν το έχετε, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να το σχεδιάσετε.
Ρίξτε μια ματιά: Βασικό πατρόν – φόρεμα. 
Στην συνέχεια θα πρέπει να αντιγράψετε το πατρόν σας. Πιο όμορφο και ενδιαφέρον θα είναι αυτό το φόρεμα αν χρησιμοποιήσετε και εσείς υφάσματα σε αντίθετα χρώματα - μαύρο και άσπρο, ώστε να κάνουν ένα εντυπωσιακό κοντράστ.

Από το κατώτατο σημείο του βραχίονα την μασχάλη, σχεδιάστε μια γραμμή, ομαλή καμπύλη για το ντεκολτέ, όπως φαίνεται στο ανωτέρω σχέδιο. 
Εμπρός. Κόψτε το πατρόν πάνω από το ντεκολτέ, αυτό το κομμάτι δεν θα το χρειαστούμε. Τετραγωνίστε το πατρόν, δημιουργώντας ίσες γραμμές στις πλευρές. Οι πένσες δεν μας χρειάζονται για το συγκεκριμένο πατρόν. Σχεδιάζουμε τις λοξές γραμμές όπως φαίνεται στο σχέδιο, η μεγάλη λοξή γραμμή βγαίνει κάτω από τον ποδόγυρο περίπου 8 εκ. 
Πίσω. Κάνουμε τις τροποποιήσεις στο φόρεμα, όπως φαίνεται στο πατρόν. 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κατασκευάζεται μόνο από πυκνά ελαστικά υφάσματα, καθώς δεν έχουμε πένσες.
ΚΟΠΗ
Από το μαύρο ζέρσεϊ κόβουμε: 1 τεμάχιο για το εμπρός φόρεμα και 1 κομμάτι στην τσάκιση για το πίσω φόρεμα 
Από το λευκό ζέρσεϊ κόβουμε: 1 στρογγυλό κομμάτι σαν βαρέλι.
ΡΑΦΗ
Το φόρεμα ράβεται με κοπτοράπτη ή με ζιγκ ζαγκ ραφή. Βάλτε το λευκό μέσα στο μαύρο. Τακτοποιήστε τα σωστά στην μεγάλη πλαϊνή ραφή και ράψτε με 1 εκ περιθώριο ραφής κατά μήκος του λευκού, αλλά και του μαύρου φορέματος ταυτόχρονα. Ράψτε και την άλλη πλαϊνή ραφή. Στην συνέχεια τακτοποιήστε μαζί και νοικοκυρεμένα τα δύο φορέματα στο ντεκολτέ, γυρίστε μέσα 1,5 εκ και γυρίστε πάλι 3 εκ και ράψτε κατά μήκος της κορυφής του φορέματος, με 1 εκ περιθώριο ραφής. Τέλος ράβουμε το στρίφωμα και στα δύο φορέματα, με μια διπλή βελόνα. Το φόρεμα είναι έτοιμο σε 2 ώρες!
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER