ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλές φούστες με κουμπιά που μοιάζουν σαν να έγιναν από πουκάμισα;
Θα δούμε πως μπορούμε να μεταποιήσουμε ένα αντρικό πουκάμισο σε φούστα.
Η Amber, (η συγγραφέας της παρούσας ανάρτησης από τοhttp://rufflesandrosescrafts.blogspot.com), έκανε την ίδια παρατήρηση, η οποία μάλιστα της έδωσε την ιδέα που παρουσιάζουμε σήμερα. Είχε ένα πουκάμισο από τον παππού της που ήταν από ένα ελαφρύ φίνο βαμβάκι και σκέφτηκε ότι θα ήταν ιδανικό για μια φούστα! Μάλιστα μας παρουσιάζει παρακάτω μερικές από τις εικόνες που την ενέπνευσαν - και που μπορεί να δώσουν και σε εμάς κάποιες ιδέες!
Αποφάσισε ότι η φούστα θα είχε τα κουμπιά στο πίσω μέρος - αν και θα μπορούσε κάλλιστα να φοριέται και με τα κουμπιά εμπρός! Υπήρχε μια πατούρα πάνω από τα κουμπιά σε αυτό το πουκάμισο, οπότε τα κουμπιά δεν θα ήταν εκτεθειμένα ούτως ή άλλως.
ΥΛΙΚΑ:
Ένα πουκάμισο ανδρικό (ή γυναικείο - εξαρτάται από το μέγεθός του και φυσικά το μέγεθος της υπό κατασκευή φούστας.)
-Καρίνα για τη ζώνη μέσης
Κόβουμε το κολάρο και τα μανίκια από το πουκάμισο. Αποφασίζουμε πόσο θέλουμε να είναι η φούστα μας και κόβουμε το πουκάμισο στην κορυφή (ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε το στρίφωμα στο κάτω μέρος του πουκάμισου). Κόβουμε τις πλευρικές ραφές έτσι ώστε να πάνε ομαλά μέχρι την κορυφή.


Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Φτιάχνουμε ένα ζωνάρι αρκετά μακρύ, ώστε να δένεται σε φιόγκο. Ράβουμε το μεσαίο τμήμα του ζωναριού στην φούστα, και ναι.
Τελειώσαμε.
Υπάρχουν τρεις επιλογές για αυτή τη φούστα. Να έχουμε και τα κουμπιά και τον φιόγκο μαζί στην πλάτη, όπως έκανε η Amber, να έχουμε και τα κουμπιά και τον φιόγκο μαζί εμπρός, ή να έχουμε τα κουμπιά μπροστά και τον φιόγκο στην πλάτη.
Εάν αποφασίσουμε αυτήν την τελευταία επιλογή, θα χρειαστεί να προσθέσουμε ένα φερμουάρ - τα κουμπιά είναι αυτά που μας επιτρέπουν να βάλουμε και να βγάλουμε τη φούστα χωρίς φερμουάρ!


Αν σας άρεσε η ιδέα της Amber, ψάξτε τις ντουλάπες των αρσενικών μελών της οικογένειας και όλο και κάποιο παραπεταμένο πουκάμισο θα βρείτε.
Πηγή rufflesandrosescrafts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER