ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΥΣΤΑ Ή ΣΟΡΤΣ;

 ΦΟΥΣΤΑ-ΣΟΡΤΣ
Φούστα ή σορτς? Εδώ έχουμε δύο σε ένα. Ένα όμορφο σορτς, φαρδύ σαν φούστα.

Είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Ένα λουλουδάτο χαρούμενο εμπριμέ ύφασμα θα ήταν ιδανικό. Όμως και τα μονόχρωμα μπορούν να είναι εξίσου ελκυστικά. Τελικά το ύφασμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάδειξη των ρούχων. Πολλές φορές ένα απλούστατο σχέδιο μπορεί να δείχνει έργο τέχνης με το κατάλληλο ύφασμα.
Θα παρακολουθήσουμε πως μπορούμε να σχεδιάσουμε σορτς με φαρδιά μπατζάκια που θα μοιάζει με φούστα.
Ξεκινώντας από το βασικό πατρόν παντελονιού 
που έχουμε ήδη δει, ο μετασχηματισμός είναι τόσο εύκολος: 
1º.- Καθορίζουμε το μήκος που επιλέγουμε για το σορτς και σχεδιάζουμε την νέα γραμμή.
2º.- Κόβουμε πάνω στην κεντρική γραμμή από την βάση ως το σημείο που καταλήγει η πένσα. 
3º .- Κλείνουμε τη πένσα με σελοτέϊπ και βλέπουμε ότι ανοίγει το πατρόν μας στην γραμμή που κόψαμε . 
Σχεδιάζουμε εκ νέου την κάθετη κεντρική γραμμή. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα για το πίσω. Για ασφάλεια επανασχεδιάζουμε το πατρόν μας σε νέο χαρτί όπως έχει ανοίξει στην βάση του ή προσθέτουμε χαρτί ενδιάμεσα. Το νέο πατρόν μας είναι πλέον έτοιμο.
Μπορούμε πλέον να μεταφέρουμε το πατρόν μας πάνω στο ύφασμα που έχουμε επιλέξει και να κόψουμε. Μπορούμε ακόμα να το κάνουμε φαρδιά βερμούδα ή παντελόνα. Επεκτείνουμε απλά το μήκος ανάλογα με την προτίμησή μας. Μπορούμε ακόμα να κόψουμε ως την κορυφή του παντελονιού στο βήμα 2 και να προσθέσουμε ένα παραλληλόγραμμο όσο φαρδύ θέλουμε και να κάνουμε πιέτες. (τελευταία φωτό δεξιά). Μπορούμε να βάλουμε ζωνάκι στην μέση και φερμουάρ, ή μπορούμε απλά να βάλουμε λάστιχο στην μέση και να αποφύγουμε αυτό το βήμα, αν θεωρούμε ότι η προσθήκη φερμουάρ είναι μία διαδικασία που μας δυσκολεύει. 
Επίσης πολύ σοφό θα έβρισκα στην περίπτωση που επιλέξουμε να βάλουμε λάστιχο,  να φτιάξουμε ένα ζωνάρι που θα το δένουμε φιόγκο μπροστά και έτσι θα κρυβόταν το λάστιχο και ανάλογα με το ύφασμα θα μπορούσε να φορεθεί ακόμα και στις βραδυνές μας εξόδους.  Ακόμα μπορούμε να βάλουμε μια μεγάλη ζώνη.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER