ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΚΟΜΨΗ PENCIL ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΟ


Σκαλίζοντας ως συνήθως στο διαδίκτυο για νέες ιδέες, έπεσα πάνω σε αυτήν την ανάρτηση του blog the littlest studio και αφού μου άρεσε, τι πιο φυσικό από το να την μοιραστώ μαζί σας. Θα δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ράψουμε μία pencil φούστα με φιόγκο.
Αυτή η φούστα τονίζει την θηλυκότητα και είναι τόσο μα τόσο χαριτωμένη.
Και το καλύτερο?
Είναι τόσο πολύ εύκολη στην δημιουργία της που είμαι σίγουρη ότι θα ράψετε πέντε έξι από αυτές. Μπορείτε να την κάνετε σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε, βεβαίως εγώ θα πρότεινα να την κάνετε μονόχρωμη ώστε η λεπτομέρεια του φιόγκου να ξεχωρίζει! Τώρα αν πάλι θέλετε να παραλείψετε τον φιόγκο, πιστεύω ότι με ένα φλοράλ ύφασμα θα ήταν φανταστική.

ΥΛΙΚΑ
1 μέτρο Ponte ή διπλής όψης ζέρσεϊ (οποιοδήποτε μέσου βάρους πλεκτό ύφασμα θα κάνει)
Κλωστή
Ραπτομηχανή
Μεζούρα
Ψαλίδι
Για πατρόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία άλλη pencil φούστα που έχετε ή μπορείτε να δείτε εδώ ένα εκπληκτικό πατρόν για pencil φούστα. Θα χρειαστεί να κόψουμε τα ακόλουθα κομμάτια: Δύο κομμάτια φούστας (ένα για εμπρός και ένα που θα χρησιμοποιηθεί για το πίσω μέρος της φούστας) Ένα κομμάτι για την ζώνη της μέσης.

Για τον φιόγκο: Χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι όσο το φάρδος της φούστας και μήκος 25 εκ. Θα χρειαστούμε επίσης ένα μικρό ορθογώνιο 9 εκ x 16 εκ για το δέσιμο.
Καρικώνουμε τις επάνω και κάτω άκρες του φιόγκου και τις πλευρές του μικρού ορθογωνίου.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τις καρικωμένες άκρες και ράβουμε και τα δύο κομμάτια που θα χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε τον φιόγκο. Διπλώνουμε με το μικρό κομμάτι το μεγάλο σχηματίζοντας τον φιόγκο και καρφιτσώνουμε.
Ράβουμε το μικρό κομμάτι και το γυρίζουμε από την καλή μεριά.
Τοποθετούμε τον φιόγκο με την καλή πλευρά επάνω στο μπροστινό κομμάτι της φούστας περίπου 2-3 εκ από το πάνω μέρος της φούστας και τον τρυπώνουμε να είναι σταθερά στην θέση του.
Βάζουμε το εμπρός και πίσω κομμάτι της φούστας μαζί και γαζώνουμε τις πλευρικές ραφές.
Γαζώνουμε το κομμάτι της ζώνης.
Διπλώνουμε στο μισό πλάτος την ζώνη την τοποθετούμε στην κορυφή της φούστας και γαζώνουμε.

Φτιάχνουμε το στρίφωμα στον ποδόγυρο και τελειώσαμε.
ΠΗΓΗ thelittleststudio
===================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER