ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Πέμπτη

ΤΟΠ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ


Τα κοντά τοπ είναι παντού. Είναι υπερ-μοντέρνα και εδώ θα δούμε

πως ράβουμε ένα τοπ με κρόσσια.

Είναι πολύ εύκολο στην δημιουργία του. Χρειάστηκε 1/2 ώρα συνολικά για να γίνει αυτό το κομμάτι. Θα μπορούσαμε να το φορέσουμε με παντελόνι ή σορτς για μια καθημερινή εμφάνιση ή με μια ταιριαστή pencil φούστα για μία βραδινή έξοδο!
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ:
 Θα χρειαστούμε μόνο το μπροστινό κομμάτι από ένα τοπ σαν πατρόν. 1/2 μέτρο μεσαίου βάρους πλεκτό ύφασμα, Ponte ή διπλής όψης ζέρσεϊ.
1 μέτρο τρέσα με κρόσσια
Χάρακα
Μολύβι
Κλωστή
Ραπτομηχανή
Ψαλίδι


- Τοποθετούμε το δικό μας τοπ πάνω σε χαρτί σχεδιασμού και αντιγράφουμε το περίγραμμά του.
- Τροποποιούμε το μπροστινό μπούστο μας μετακινώντας το σημείο του ώμου σας προς το λαιμό περίπου 4 εκ.
-Σχεδιάζουμε την νέα μασχάλη με μία ελαφρά καμπύλη.
-Τετραγωνίζουμε την πλευρά του μπούστου και το μειώνουμε το μήκος του κατά  4-5 εκ ή κάτι τέτοιο. Δεν το κοντένουμε πολύ. Χρησιμοποιώντας το πατρόν που μόλις σχεδιάσαμε, κόβουμε δύο ίδια κομμάτια από το ύφασμα μας, ένα για μπροστά και ένα για πίσω. Τα τοποθετούμε με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε τους ώμους και τις πλευρικές ραφές.
Καρικώνουμε όλες τις άκρες και το στρίφωμα. Τελειώνουμε τις μασχάλες και το ντεκολτέ με ρέλι ή γυρίζουμε προς τα μέσα 1 εκ και γαζώνουμε χρησιμοποιώντας μια ζιγκ ζαγκ βελονιά. Στην συνέχεια γυρίζουμε προς τα μέσα 1 εκ το κάτω στρίφωμα και γαζώνουμε χρησιμοποιώντας πάλι μια ζιγκ ζαγκ βελονιά. Σιδερώνουμε. Σιδερώνουμε καλά, με μέτρια φωτιά, απλά πιέζοντας το σίδερο στο ρούχο αντί να σύρουμε το σίδερο επάνω του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω τέντωμα. Το καλό και σωστό σιδέρωμα μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά σε ένα επιτυχημένο ρούχο!
Κόβουμε ένα μήκος τρέσας που έχει το ίδιο μήκος με την περιφέρεια του στριφώματος. Καρφιτσώνουμε για να παραμείνει στη θέση της επικαλύπτοντας το στρίφωμα. 
Γαζώνουμε χρησιμοποιώντας μια βελονιά ζιγκ-ζαγκ και τελειώσαμε.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ thelittleststudio

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner