ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΣΟΡΤΣ ΜΕ ΠΟΥΛΙΕΣ

ΣΟΡΤΣ ΜΕ ΠΟΥΛΙΕΣ
Μου αρέσουν τα όμορφα πράγματα και θεωρώ ότι αυτό το μεταλλικό σορτς με πούλιες, είναι πάρα, μα πάρα πολύ όμορφο. Βεβαίως ένα ζευγάρι όμορφα μακριά πόδια και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα, είναι απαραίτητα για να το αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο. 
Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ, έστω και αν ο καιρός κάνει τα τσαλιμάκια του, θα δούμε πως μπορούμε να ράψουμε εύκολα και γρήγορα ένα σορτς τόσο εντυπωσιακό όπως αυτό της φωτογραφίας.
ΥΛΙΚΑ
2 μέτρα μεταλλικό ύφασμα με πούλιες
Λάστιχο περίπου όσο η μέση σας
Ψαλίδι
Βελόνα και κλωστή
Καρφίτσες
Σορτς που θα χρησιμοποιηθεί ως πατρόν ή έτοιμο πατρόν για σορτς.
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Στην φωτογραφία 1, βρίσκονται τα υλικά μας.
2. Φτιάχνουμε το πατρόν μας, απλά διπλώνουμε ένα ζευγάρι σορτς στο μισό (οι πίσω τσέπες μαζί) για να σχεδιάσουμε το πατρόν μας σε χαρτί.
3. Διπλώνουμε το ύφασμα μας στο μισό και τοποθετούμε το πατρόν (ή σορτς) με τη μακριά πλευρά κατά μήκος της τσάκισης του υφάσματος.
4. Κόβουμε το ένα κομμάτι από το ύφασμα. Καλό θα είναι να προσθέτουμε ένα εκατοστό περίπου κατά μήκος των άκρων μόνο για να αισθανόμαστε ασφαλείς.
5. Τώρα το κάνουμε ξανά το ίδιο έτσι ώστε να έχουμε δύο ίδια κομμάτια.
6. Ξεδιπλώνουμε τα κομμάτια και τα βάζουμε με τις καλές πλευρές μαζί (την πλευρά με τις πούλιες) το ένα με το άλλο.
7. Καρφιτσώνουμε τις δύο στρογγυλεμένες ραφές.
8. Ράβουμε με την ραπτομηχανή (ή με το χέρι).
9. Τώρα πρέπει να προσέξουμε λίγο γιατί αυτό το κομμάτι μπορεί να φαίνεται λίγο μπερδεμένο. Αφού τα έχουμε ραμμένα κατά μήκος και στις δύο στρογγυλεμένες ραφές, κρατάμε τα δύο κομμάτια (τα οποία τώρα θα πρέπει να μοιάζουν με ένα σωλήνα από ύφασμα). Οι ραμμένες πλευρές βρίσκονται στις εξωτερικές άκρες.
Τώρα βάζουμε μαζί ραφή με ραφή και ο σωλήνας του υφάσματος που βλέπαμε πριν θα μετατραπεί στον καβάλο.
10. Πιάνουμε τον καβάλο που μόλις δημιουργήσαμε και καρφιτσώνουμε μαζί το εμπρός με το πίσω. Ράβουμε κατά μήκος της γραμμής που έχουμε τοποθετήσει τις καρφίτσες χρησιμοποιώντας μια ζιγκ ζαγκ βελονιά.
11. Για να δημιουργήσουμε μια απλή ζώνη στη μέση, διπλώνουμε τα πάνω 5 εκ του σορτς - αφήνοντας αρκετό χώρο για να προσαρμόσουμε το λάστιχο σας και ράβουμε. Αφήνουμε ένα μικρό άνοιγμα στην ραφή μέσω της οποίας θα περάσουμε το λάστιχο.
12. Περνάμε το λάστιχο μέσα από το άνοιγμα χρησιμοποιώντας μία παραμάνα και τέλος ράβουμε μαζί τις δύο άκρες του λάστιχου. Ράβουμε το άνοιγμα στην ζώνη και τελειώσαμε.
Οι πούλιες μπορεί να φαίνονται δύσκολο να δουλευτούν, αλλά πραγματικά είναι πολύ εύκολο! Μπορούμε επίσης να κάνουμε επένδυση στα σορτς εάν οι πούλιες μας προκαλούν φαγούρα - επίσης η μπλούζα μπαίνει μέσα στο σορτς για να μην προκαλεί φαγούρα στην μέση.
 
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER