ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΓΙΑΚΑ ΣΑΛΙ

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΓΙΑΚΑ ΣΑΛΙ
Μια υπέροχη μπλούζα με μεγάλο γιακά που μπορεί να θεωρηθεί και σαν σάλι βρήκαμε στο περιοδικό Threads.
Αυτή η μπλούζα έχει σχεδιαστεί από την Carol Spier και έχει ραφτεί από την Anna Mazur. Η φωτογραφία είναι από τον Jack Deutsch. Κατεβάστε εδώ το δωρεάν πατρόν. και ράψτε μία για τον εαυτό σας.
Πρόκειται για ένα παραστατικό πατρόν για μία χαλαρής εφαρμογής μπλούζα, αμάνικη, κρουαζέ-εμπρός που παρουσιάζεται στο περιοδικό Threads #107, pp 58-61.
Το πατρόν είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους. Κλείσανε το πατρόν με περιμετρικές λωρίδες, που καθιστούν το μέγεθος ευπροσάρμοστο. Για να είστε σίγουρες για την εφαρμογή, οι εκδότες προτείνουν να το δοκιμάσετε πρώτα.


Το πατρόν περιλαμβάνει περιθώρια ραφής 1,5 εκ σε όλες τις πλευρές. Προορίζεται για διαφανή ή ελαφριά υφάσματα τα οποία είναι ελκυστικά και στις δύο πλευρές (double face), έτσι ώστε το κολάρο να μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω χωρίς να έχει πρόβλημα. Τελειώνουμε όλες τις άκρες με ένα στενό στρίφωμα. Εάν λοιπόν θελήσετε να την ράψετε, μπορείτε να κατεβάσετε το πατρόν,  εδώ να το τυπώσετε και να το μεγεθύνετε. Κάθε τετράγωνο αντιστοιχεί σε 1 ίντσα και κάθε ίντσα είναι ίση με 2,54 εκ. Κάνετε λοιπόν τους υπολογισμούς σας και σχεδιάστε το πατρόν στα μέτρα σας. Αν πάλι το μέγεθος σας είναι άλλο από το medium που είναι το συγκεκριμένο πατρόν, οι εκδότες μας έχουν επισημάνει τα σημεία στα οποία πρέπει να μειώσουμε η να μεγαλώσουμε το πατρόν και το μήκος αλλά και στο πλάτος. Όταν έχουμε ετοιμάσει το πατρόν μας, κόβουμε το ύφασμα. Μεταφέρουμε στο ύφασμα τα σημάδια ραφής και ξεκινάμε το ράψιμο. Όπως πάντα ξεκινάμε και ράβουμε τούς ώμους με καλές πλευρές μαζί. Στην συνέχεια ενώνουμε τον γιακά και τον γαζώνουμε. Τελευταίες ράβουμε τις πλευρικές ραφές. Προσέχουμε να ενώνουμε μαζί τα σημάδια που υπάρχουν επάνω στο πατρόν. Κάνουμε τα στριφώματα και τελειώσαμε. Να σημειώσω εδώ ότι το Theads είναι ένα φανταστικό περιοδικό και αξίζει να γραφτείτε συνδρομητές του. Θα βρείτε πολύ ωραία πατρόν και φυσικά πολύ καλές οδηγίες και συμβουλές για το ράψιμο.
ΠΗΓΗ threadsmagazine
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER