ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΚΑΦΤΑΝΙΑ

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα είναι θέμα στιλ κι έτσι καλό είναι να είμαστε κομψές και περιποιημένες ακόμα και στις διακοπές μας ή τις βόλτες μας στην παραλία.
Βεβαίως, δεν χρειάζονται υπερβολές, αφού με ένα καφτάνι, και ένα ζευγάρι σανδάλια, μπορούμε να πετύχουμε τα πιο hot καλοκαιρινά looks.
 Με ένα αέρινο μακρύ καφτάνι που φοριέται πρωί και βράδυ μπορούμε να είμαστε μοντέρνες και chic κάθε στιγμή των διακοπών μας. Άλλωστε και πολλές σταρ του Χόλιγουντ που φημίζονται για την κομψότητά τους τα επιλέγουν. Παράδειγμα η  Catherine Zeta Jones που πάντα τιμά τα καλοκαιρινά καφτάνια. Η διάσημη ηθοποιός, γνωρίζει πολύ καλά πως το μόνο που χρειάζεται να έχεις μαζί σου στις διακοπές σου είναι αέρινα καφτάνια και θα έχεις κάτι να φορέσεις για κάθε περίσταση.
Όπως καταλάβατε στην παρούσα ανάρτηση θα παρουσιάσουμε πατρόν και οδηγίες για το πως ράβουμε καφτάνι. Θα δημιουργήσουμε ένα εύκολο και αέρινο φόρεμα καφτάνι, φωτεινό και τολμηρό, με πατρόν εμπνευσμένο από σχέδιο του διεθνούς φήμης οίκου Hermes.
Το πατρόν είναι εμπνευσμένο από κλασικά φορέματα της δεκαετίας του 1970. Το καφτάνι είναι ρομαντικό και αεράτο και φαίνεται απίστευτα ταιριαστό σε όλες τις σιλουέτες, που σημαίνει ότι είναι ένα σύνολο που πρέπει να ράψουμε για να φορεθεί την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου. Με αυτό το Δωρεάν Πατρόν μπορούμε να μετατρέψουμε λίγα μέτρα σιφόν ή ρεγιόν σε ένα απίστευτα όμορφο φόρεμα και είναι ιδανικό για ράψιμο από αρχάριες. ή όποιους μπορούν να γαζώσουν μια ευθεία ραφή. 
Χρόνος ολοκλήρωσης : ένα βράδυ
Είναι βασισμένο στα αεράτα καφτάνια που παρουσιάστηκαν στην ανοιξιάτικη κολεξιόν του οίκου Hermès. Το πατρόν είναι εξαιρετικά εύκολο, και όποιος μπορεί να γαζώσει ευθείες ραφές, μπορεί να ράψει αυτό το φόρεμα. Εάν κάποιος δεν μπορεί να γαζώσει ευθείες ραφές, τότε σίγουρα μπορεί να βρεί κάποιον ή κάποια που να μπορεί.
ΥΛΙΚΑ :
Ύφασμα, αρκετό για το επιθυμητό μήκος. 
Το φόρεμα αυτό μπορεί να ποικίλει στο μήκος, και αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Κάθε αέρινο ύφασμα όπως ένα μαλακό ρεγιόν, φανέλα, ή σιφόν κλπ, είναι ιδανικά για ένα τέτοιο καφτάνι.
Κλωστή που να ταιριάζει.
Η παρακάτω εικόνα είναι το πατρόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε αυτό το φόρεμα.
Οδηγίες: 
Διπλώνουμε το ύφασμα κατά μήκος, ώστε οι ούγιες να συμπίπτουν. Κόβουμε το ντεκολτέ. Κόβουμε λίγο βαθύτερο το μπροστινό μέρος το ντεκολτέ (μόνο την εμπρός πλευρά). Κόβουμε τα μανίκια και τον κορμό, σύμφωνα με τις διαστάσεις του πατρόν, πιο καμπυλωτό κόψιμο στην γωνία της μασχάλης). Αλλάζουμε το μήκος στο επιθυμητό σύμφωνα με τις μετρήσεις μας (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος μας). Στριφώνουμε τα μανίκια και τον ποδόγυρο του φορέματος. Γαζώνουμε τις πλευρές του φορέματος ξεκινώντας από το μανίκι και τελειώνουμε περίπου στο γόνατο, έτσι ώστε να έχουμε από εκεί και κάτω μια σχισμή (κόψιμο) για άνεση. Ολοκληρώνουμε τα στριφώματα στις πλαϊνές σχισμές (κοψίματα). 
Τελειώσαμε! 
Χρησιμοποιούμε σαν ζώνη ένα ρετάλι από το ύφασμα που περίσσεψε και την δένουμε γύρω από την περιφέρεια της μέσης μας, χαλαρά για μια επιπλέον άνεση στην εμφάνιση.
Τα καφτάνια είναι πολύ δημοφιλή που σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι τα «αγαπημένα» μας φορέματα, επειδή αυτά τα φορέματα είναι τόσο άνετα. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε διαφανές ύφασμα και το φορέσουμε στην παραλία ως παρεό. Λοιπόν, υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο; Σταματάμε την ανάγνωση και ξεκινάμε το ράψιμο. 
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER