ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΡΑΒΟΥΜΕ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ

Πρόσφατα μία φίλη μου ζήτησε οδηγίες για το ράψιμο μίας φούστας με φαρδιές πιέτες και η σημερινή ανάρτηση γίνεται με αυτή την αφορμή.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ράψουμε φούστα με πιέτες.
Όπως βλέπετε πρόκειται για μία πολύ κομψή φούστα, η οποία δημιουργεί όμορφες πτυχώσεις καθώς πέφτει.
ΥΦΑΣΜΑ
 Για να υπολογίσουμε πόσο ύφασμα θα χρειαστούμε :
1. Μετράμε  την μέση μας και το μήκος ξεκινώντας λίγο πάνω από τη μέση μας μέχρι εκεί που θέλουμε να τελειώνει η φούστα μας. 
2. Αποφασίζουμε πόσο πλατιές θέλουμε τις πιέτες. Θα χρειαστούμε την περίμετρο της μέσης μας + το πλάτος των πιετών + το περιθώριο ραφής για το εμπρός και το πίσω μέρος της φούστας. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε πιέτες πλάτους 5 εκατοστών που σημαίνει ότι για κάθε πιέτα πρέπει να προσθέσω 10 εκατοστά.  Έχοντας 4 πιέτες έπρεπε να προσθέσω 40 εκατοστά στις μετρήσεις μου.
Ή
Η μέτρηση της μέσης μας επί 2,5 φορές για το πλάτος και για το μήκος υπολογίζουμε το επιθυμητό μήκος συν 5 εκ.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ
 Κόβουμε το ύφασμα σύμφωνα με τις μετρήσεις μας. Διπλώνουμε το ύφασμα και δημιουργούμε τις πιέτες μας, τις καρφιτσώνουμε για να παραμείνουν στην θέση τους, στην συνέχεια τρυπώνουμε και σιδερώνουμε τις πιέτες.
Διπλώνουμε την φούστα στην μέση με τις καλές πλευρές μαζί και τοποθετούμε το φερμουάρ. Στην συνέχεια γαζώνουμε τις πλευρές κάτω από το φερμουάρ έως τον ποδόγυρο. 
Ράβουμε στην συνέχεια το στρίφωμα στον ποδόγυρο.

Ακολούθως κόβουμε την ζώνη η οποία πρέπει να είναι ίση με την μέτρηση της μέσης μας συν 2 εκ σε μήκος και φάρδος όσο εμείς επιλέξουμε επί 2. Συνήθως το φάρδος της ζώνης είναι περίπου 4 εκ., οπότε κόβουμε ένα κομμάτι 4 εκ επί 2 = 8 εκ συν 2 εκ για περιθώριο ραφής = συνολικό φάρδος 10 εκ. Ακολούθως διπλώνουμε την μεγάλη πλευρά της ζώνης στην μέση και σιδερώνουμε.
Τελειώνοντας γαζώνουμε την ζώνη στην μέση. 
ΠΗΓΗ : ΕΔΩ
Φωτο : Pinterest
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER