ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΡΟΖ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΕΣ ΠΙΕΤΕΣ

Tutorial για ένα πολύ όμορφο έντονο ροζ, που πλησιάζει το κόκκινο, ελαφρά πλισέ φόρεμα.
Αγαπώ τα πιο κλασικά και απαλά χρώματα για αυτό η ντουλάπα μου είναι γεμάτη από γκρι, μαύρο και άσπρο, αλλά το να αντισταθώ σε αυτό το πανέμορφο ροζ, ήταν ακατόρθωτο. Έχει χρησιμοποιηθεί ένα σύμμεικτο ύφασμα
(ponte = ρεγιον, πολυέστερ και σπάντεξ) το οποίο είναι η τέλεια επιλογή για αυτό το φόρεμα επειδή έχει ελαστικότητα και παράλληλα δημιουργεί πανέμορφες πτυχώσεις. Δεν είναι από τα πάρα πολύ βαριά υφάσματα, αλλά δεν είναι ούτε see-throught, γι 'αυτό και είναι ιδανικό για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φορέματα όπως και φυσικά και για μπλούζες. 
Το παρών φόρεμα θεωρώ ότι προσδίδει μια πολύ σοφιστικέ εμφάνιση, σε κάθε γυναίκα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τα μανίκια κοντύτερα, και τον ποδόγυρο κοντύτερο ή μακρύτερο, την μέση υψηλότερη ή χαμηλότερη, και το ντεκολτέ βαθύ ή ρηχό. Η απόφαση δική μας.
Υλικά:
Περίπου 2 μ υφάσματος 
Κλωστή που να ταιριάζει
50 εκ φερμουάρ
1. Τοποθετούμε επάνω στο ύφασμα μία μπλούζα μας για να την χρησιμοποιήσουμε ως πατρόν. Πρώτα κόβουμε τα κομμάτια του πατρόν μας.
Θα χρειαστούμε
· ένα μπροστινό επάνω κομμάτι (μπούστο), (το οποίο κόβεται στο διπλωμένο άκρο), 
· δύο πίσω επάνω κομμάτια,
· δύο κομμάτια για το καθάρισμα του ντεκολτέ και καρίνα για ενίσχυση. 
· δύο μανίκια (τα κόβουμε κατά μήκος της διπλωμένης άκρης), 
· και ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι για την φούστα (οι μετρήσεις για τη φούστα είναι εντελώς ατομικές, δεδομένου ότι εξαρτάται από το πόσο μεγάλες θέλουμε τις πιέτες μας, καθώς βεβαίως και το μέγεθος μας. Αλλά θα πρέπει το φάρδος του ορθογωνίου κομματιού που θα χρησιμοποιήσουμε για την φούστα να είναι περίπου η μέτρηση της μέσης μας x 2).
1. Μετράμε λοιπόν αντίστοιχα και κόβουμε. 
2. Ράβουμε τις πένσες στο εμπρός κομμάτι του μπούστου.
  3. Γαζώνουμε το μπροστινό κομμάτι του μπούστου μαζί με τα δύο πίσω κομμάτια στις ραφές των ώμων (καλές πλευρές μαζί).
4. Ακολούθως ήρθε η ώρα να ράψουμε τα μανίκια. Τοποθετούμε την κορυφή του μανικιού πάνω στη ραφή του ώμου του μπούστου (όπως φαίνεται) καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε για να μην μετακινείται από τη θέση του και γαζώνουμε. 
5 Συνεχίζουμε το καρφίτσωμα του μανικιού στο μπούστο, και στη συνέχεια,
γαζώνουμε κατά μήκος της μασχάλης με μια ευθεία βελονιά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο μανίκι.
6. Με τις καλές πλευρές μαζί, γαζώνουμε τις πλευρικές ραφές του μπούστου με τα πίσω κομμάτια με ένα ίσιο γαζί.
7. Σιδερώνουμε την καρίνα στις εσωτερικές πλευρές των κομματιών του καθαρίσματος της λαιμόκοψης (ντεκολτέ), μαζί ώστε να σχηματίσουν ένα "O" και στη συνέχεια, τα προσαρμόζουμε ομοιόμορφα κατά μήκος του ντεκολτέ στο μπούστο, καλές πλευρές μαζί και γαζώνουμε με ένα ίσιο γαζί.
8. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε προς το εσωτερικό του φορέματος τα καρφιτσώνουμε για να παραμείνουν την θέση τους. Ράβουμε με ίσιο γαζί ολόγυρα από το ντεκολτέ, για να εξασφαλίσουμε ότι η λαιμόκοψη θα στέκεται όμορφα.
9. Φτιάχνουμε τις πιέτες της φούστας μας στο επιθυμητό πλάτος. Οι πιέτες εδώ ήταν περίπου 6 εκ. Τρυπώνουμε για να παραμείνουν οι πιέτες στη θέση τους.
10. Παίρνουμε την πλισέ φούστα μας (η οποία πρέπει απλώς να είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο ύφασμα με πιέτες) και την καρφιτσώνουμε στο μπούστο, καλές πλευρές μαζί, όπως φαίνεται στο ανωτέρω σχέδιο. Γαζώνουμε όλη την περιφέρεια της μέσης, στο σημείο που η φούστα εφάπτεται στο μπούστο.
11. Τοποθετούμε το φερμουάρ (δείτε πως) και, στη συνέχεια, γαζώνουμε το υπόλοιπο άνοιγμα του φορέματος κάτω από το φερμουάρ
Τέλος, στριφώνουμε τον ποδόγυρο και τα μανίκια στο επιθυμητό μήκος, σιδερώνουμε όλες τις ραφές, και είμαστε έτοιμες!!!
Δείτε μερικά ακόμα φορέματα εδώ.
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ
=====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER