ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Σάββατο

ΦΟΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Θα δούμε πως ράβουμε φόρεμα κομψό και όμορφο γιατί όσο και αν βρέχει τις τελευταίες ημέρες, το καλοκαίρι έρχεται ταχύτατα και πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις αλλά και για τις διακοπές μας.
Ένα όμορφο φόρεμα για τις διακοπές θα παρουσιάσουμε σήμερα που βρήκαμε στην ρώσικη ιστοσελίδα http://korfiati.ru/.

Στο παρελθόν έχουμε αναρτήσει τον τρόπο να σχεδιάσουμε βασικό πατρόν κορσάζ για ελαστικά υφάσματα. Όπως πάντα αντιγράφουμε το πατρόν μας και κάνουμε τις αλλαγές που μας προτείνει η παρούσα ανάρτηση.


Το πατρόν αυτό έχει σχεδιαστεί για φόρεμα χωρίς πένσες. Στο πατρόν του πίσω μέρους του φορέματος, διαιρούμε το μήκος της μασχάλης /2  και από το σημείο αυτό, σύρουμε μια ελαφρώς κοίλη γραμμή ως το μέσον της πλάτης. Κόβουμε στην γραμμή. Κόβουμε επίσης το πατρόν της πλάτης κατά μήκος της γραμμής της μέσης. Ομοίως, τροποποιούμε και κόβουμε το μπούστο του φορέματος. Στο βασικό πατρόν μανικιού σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή 5 cm από το κάτω μέρος της μασχάλης. Κόβουμε κατά μήκος της γραμμής. Διπλώνουμε το μανίκι στο μισό.  Σχεδιάζουμε οριζόντια γραμμή στο προκύπτον σημείο, και κόβουμε κατά μήκος της γραμμής. Δείτε εδώ πως θα σχεδιάσετε το βασικό πατρόν για μανίκι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ!
Είναι απαραίτητο να ελέγχουμε πάντα το πλάτος του μανικιού έτσι ώστε να ταιριάζει άνετα πάνω στον ώμο. Εάν είναι απαραίτητο, το μανίκι θα πρέπει να στενεύει στην βάση.

Σχεδιάζουμε την φούστα του φορέματος όπως φαίνεται κατωτέρω.Το μήκος της φούστας είναι περίπου 66 cm από τη γραμμή της μέσης. Αυτό το φόρεμα γίνεται μόνο από ελαστικά πλεκτά υφάσματα. Απαιτούμενο ύφασμα περίπου 2,3 m. Θα χρειαστεί να κόψουμε:

1 εμπρός μπούστο κομμένο στην τσάκιση του υφάσματος.
1 πίσω μπούστο κομμένο στην τσάκιση του υφάσματος.
Μανίκι - 2 τεμάχια
Φούστα - 2 τεμάχια κομμένη στην τσάκιση του υφάσματος.


Περιθώρια ραφής : Όλα  1 εκ ,  Στρίφωμα φούστας 1,5 εκ. Ράβουμε τις πλευρές του μπούστο και της πλάτης. Ράβουμε τις ραφές μανικιών. Ράβουμε τα μανίκια στην βάση των μασχαλών.  Το επάνω τμήμα του μπούστου και των μανικιών θα πρέπει να ράβονται με μια διπλή βελόνα.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ!
Για να εφαρμόζει όμορφα η κορυφή του μπούστου και των μανικιών σφιχτά στους ώμους, τοποθετούμε λάστιχο και το τεντώνουμε κατά το γάζωμα. Στο επάνω μέρος της φούστας, κάνουμε  μια ραφή με μήκος βελονιάς 4 mm. Σουρώνουμε την φούστα κατά μήκος της κορυφής, τραβώντας την κλωστή. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές της φούστας. Ράβουμε την φούστα στο μπούστο του φορέματος. Ράβουμε το στρίφωμα με μια διπλή βελόνα. Το φόρεμά σας για τις διακοπές είναι έτοιμο! 
Κατακτήστε όλους με την ομορφιά σας και να είστε ευχαριστημένοι!

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ korfiati
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner