ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΤΑΛΟ ΦΟΡΕΜΑ

μακροταλο φορεμα2 Μόλις πριν λίγες ημέρες η Βικτώρια Μπέκαμ λάνσαρε την νέα της κολεξιόν στο Λος Άντζελες, για την σειρά καταστημάτων "Target".
Ενήλικες και παιδιά ανυπόμονα συγκεντρώθηκαν για το πάρτι στον κήπο της κατοικίας στο Bel Air αλλά και για να ψωνίσουν από την περιορισμένη έκδοση συλλογής ενδυμάτων και αξεσουάρ για γυναίκες, κορίτσια, νήπια και μωρά.
Την τιμητικής τους σε αυτή την κολεξιόν, είχαν τα μακρόταλα, εξ' ου και η σχετική κατωτέρω φωτογραφία.
Το μακρόταλο είναι φόρεμα με κόψιμο κάτω από την μέση. Το επάνω μπορεί να είναι με πένσα πλαϊνής ραφής, ή πένσα στήθους, με ρεντιγκότα Νο 2 ή με μόνο πένσα μέσης. Από την μέση μετράμε όσα εκατοστά θέλουμε να είναι από την μέση η ραφή του μακρόταλου. Συνήθως είναι 8-12 εκ.
Η φούστα από εκεί και κάτω μπορεί να γίνει ότι σχέδιο θέλουμε, εβαζέ, κλος, ίσια κλπ. Μπορούμε επίσης να κάνουμε το φόρεμα με σουρίτσα. Διαιρούμε το φάρδος της περιφέρειας / 2 και προσθέτουμε 1/2. Μπορεί επίσης να γίνει δίχρωμο.
Αυτό πιο κάτω είναι ένα από τα χιλιάδες πατρόν που κυκλοφορεί στο pinterest. Ας το δούμε λίγο προσεκτικά γιατί θα ράψουμε μακρόταλο φόρεμα με βάση αυτό.
Η γραμμή του στήθους είναι 26εκ, άρα Χ 4 = 104εκ, δηλαδή πρόκειται για ένα πατρόν Νο 46. Όπως βλέπουμε, είναι ένα πολύ απλό, καθώς δεν έχει καθόλου πένσες και αυτό κάνει την δουλειά μας ευκολότερη. Μπορούμε αναλογικά να αυξήσουμε ή να μειώσουμε τις μετρήσεις ανάλογα με το μέγεθός μας. Οπότε σηκώνουμε τα μανίκια, παίρνουμε ένα χαρτί σχεδιασμού και αντιγράφουμε το πατρόν ακολουθώντας το σχέδιο και αντικαθιστώντας τις παρούσες διαστάσεις με τις δικές μας.
μακροταλο φορεμα1
Χρησιμοποιούμε το ίδιο πατρόν για εμπρός και πίσω.
Χρειάζεται μόνο όταν κόβουμε λίγη προσοχή στο ντεκολτέ και στις μασχάλες. Το πίσω ντεκολτέ είναι πιο ρηχό από το εμπρός και η εμπρός μασχάλη λίγο περισσότερο καμπυλωτή από την πίσω. Θα πρότεινα σε αυτό το σημείο να βάλουμε ένα αμάνικο μπουζάκι επάνω στο πατρόν μας πριν κόψουμε και να κάνουμε τυχόν διορθώσεις. Όταν είμαστε έτοιμες κόβουμε, δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε περιθώρια ραφής. Και το εμπρός και το πίσω πρέπει να κοπούν στην τσάκιση για να είναι ένα κομμάτι το καθένα. Για να κόψετε το ορθογώνιο κάτω κομμάτι, υπολογίστε ότι το φάρδος του πρέπει να είναι μια και μισή (1 1/2) φορά το φάρδος στο κατώτερο σημείο του επάνω κομματιού. Δηλαδή εδώ έχουμε 28εκ Χ1 1/2 = 42εκ Χ 4 = 168εκ. Το μήκος εξαρτάται από το πόσο κοντό ή μακρύ το θέλουμε. Αφού έχουμε όλα τα κομμάτια μπροστά μας ξεκινάμε και τα καρφιτσώνουμε μεταξύ τους.
Πάντα πρώτα από τους ώμους. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώνουμε τους ώμους και στην συνέχεια τις πλευρικές ραφές. Τρυπώνουμε και κάνουμε την πρώτη μας πρόβα. Κάνουμε διορθώσεις αν χρειάζεται και πάμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε εκεί που νωρίτερα είχαμε τρυπώσει. Μόλις τελειώσουμε σιδερώνουμε με τις ραφές ανοικτές. Το επόμενο βήμα για να τελειώνουμε με το επάνω είναι να τελειώσουμε το ντεκολτέ και τις μασχάλες. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να τελειώσουμε με ρέλι, ή να κάνουμε τα καθαρίσματα λαιμού και μασχάλης. Ότι προτιμάμε.
Τελειώσαμε με το επάνω.
μακροταλο φορεμα
Στην συνέχεια παίρνουμε το ορθογώνιο κομμάτι, και αν έχουμε ένα κομμάτι το ενώνουμε με γαζί, αν έχουμε δύο, τα δουλεύουμε ξεχωριστά. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα κομμάτι, το βάζουμε στην μηχανή μας και κάνουμε ένα γαζί στην ευρύτερη πλευρά κοντά στην άκρη γύρω - γύρω.
Το βγάζουμε από την μηχανή και τραβάμε την κλωστή να σουρώσει τόσο ώστε να ταιριάζει στην κάτω πλευρά του επάνω κομματιού. Γυρίζουμε το επάνω από την ανάποδη πλευρά. Τακτοποιούμε τις σούρες να είναι ομοιόμορφες και το καρφιτσώνουμε στο επάνω με τις καλές πλευρές μαζί. Το τρυπώνουμε για να μείνει σταθερό στην θέση του και κάνουμε πρόβα. Στην συνέχεια το πάμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε.
Τέλος στριφώνουμε και τελειώσαμε.
Πηγή : Google
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER