Θέλετε να μάθουμε μαζί πως μπορούμε να ράψουμε ένα απλό φόρεμα; Ένα φόρεμα εύκολο και χωρίς την χρήση πατρόν; Χωρίς πένσες και φερμουάρ ή κουμπιά;
Επιλέγουμε
το αγαπημένο μας ύφασμα. Αν θέλουμε ένα ρετρό σικ φόρεμα θα συνιστούσα ζέρσεϊ
ύφασμα με πουά. Παίρνουμε λοιπόν το πουά σικ ύφασμα μας και κάνουμε ένα
πανέμορφο ρετρό φόρεμα!
Θα
χρειαστούμε:
- ζέρσεϊ (πουά)
- Μπλουζάκι ως πατρόν
- Ραπτομηχανή
- Καρφίτσες
- Ψαλίδι
- ζέρσεϊ (πουά)
- Μπλουζάκι ως πατρόν
- Ραπτομηχανή
- Καρφίτσες
- Ψαλίδι
Διπλώνουμε το ύφασμα με τις καλές πλευρές
μαζί και καρφιτσώνουμε ώστε να παραμένει σταθερό και να μπορούμε να σχεδιάσουμε
το περίγραμμα της μπλούζας μας, χωρίς προβλήματα. Πρέπει να θυμόμαστε
ότι το ζέρσεϊ είναι ένα ύφασμα που γλιστράει πολύ.
Χρησιμοποιούμε
ένα αμάνικο μπλουζάκι για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε το πατρόν μας,
επάνω στο ύφασμα με το ειδικό σαπουνάκι μαρκαρίσματος. Όταν έχουμε τελειώσει με
τον σχεδιασμό του πατρόν μας, βλέπουμε την αντίστοιχη εικόνα. Όπως
βλέπουμε έχουμε επεκτείνει τις γραμμές των πλαϊνών ραφών της μπλούζας,
ώστε να σχηματίσουμε το φόρεμα. Το μήκος είναι δική μας επιλογή.
Επεκτείνουμε
λοιπόν όσο θέλουμε για να έχουμε ένα φόρεμα, μίνι, μίντι, μάξι.
Κόβουμε το ύφασμα 1 εκ έξω από το περίγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, για περιθώριο ραφής. Το εμπρός και πίσω κομμάτι του πατρόν μας είναι ακριβώς το ίδιο, ακόμα και στην λαιμόκοψη.
Κόβουμε το ύφασμα 1 εκ έξω από το περίγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, για περιθώριο ραφής. Το εμπρός και πίσω κομμάτι του πατρόν μας είναι ακριβώς το ίδιο, ακόμα και στην λαιμόκοψη.
Στην
συνέχεια φτιάχνουμε το στρίφωμα στο ντεκολτέ, το οποίο είναι χαμόγελο και αυτό
βοηθάει να γίνει καλό το στρίφωμα. Γυρίζουμε προς το εσωτερικό 1 εκ και
στερεώνουμε με καρφίτσες και γαζώνουμε πολύ προσεκτικά. Έπονται οι μασχάλες και
πάλι γυρίζουμε προς το εσωτερικό 1 εκ, στερεώνουμε με καρφίτσες και γαζώνουμε
πολύ προσεκτικά.Θεωρώ όμως ότι ο σωστότερος τρόπος είναι να κάνουμε σε κάθε
κομμάτι εμπρός και πίσω, ένα βοηθητικό γαζί έξω και ακριβώς δίπλα από τις
γραμμές μαρκαρίσματος. Κατόπιν να κάνουμε μικρές ψαλιδιές στα περιθώρια ραφής
του ντεκολτέ και της μασχάλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.