ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Παρασκευή

ΡΕΤΡΟ ΣΙΚ ΦΟΡΕΜΑ


Θέλετε να μάθουμε μαζί 

πως μπορούμε να ράψουμε ένα απλό φόρεμα;

 Ένα φόρεμα εύκολο και χωρίς την χρήση πατρόν; Χωρίς πένσες και φερμουάρ ή κουμπιά; Επιλέγουμε το αγαπημένο μας ύφασμα. Αν θέλουμε ένα ρετρό σικ φόρεμα θα συνιστούσα ζέρσεϊ ύφασμα με πουά. Παίρνουμε λοιπόν το πουά σικ ύφασμα μας και κάνουμε ένα πανέμορφο ρετρό φόρεμα!
Θα χρειαστούμε:
- ζέρσεϊ (πουά)
- Μπλουζάκι ως πατρόν
- Ραπτομηχανή
- Καρφίτσες
- Ψαλίδι

 Διπλώνουμε το ύφασμα με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώνουμε ώστε να παραμένει σταθερό και να μπορούμε να σχεδιάσουμε το περίγραμμα της μπλούζας μας, χωρίς προβλήματα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το ζέρσεϊ είναι ένα ύφασμα που γλιστράει πολύ.


Χρησιμοποιούμε ένα αμάνικο μπλουζάκι για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε το πατρόν μας, επάνω στο ύφασμα με το ειδικό σαπουνάκι μαρκαρίσματος. Όταν έχουμε τελειώσει με τον σχεδιασμό του πατρόν μας, βλέπουμε την παρακάτω εικόνα. Όπως βλέπουμε έχουμε επεκτείνει τις γραμμές των πλαϊνών ραφών της μπλούζας, ώστε να σχηματίσουμε το φόρεμα. Το μήκος είναι δική μας επιλογή. 
Επεκτείνουμε λοιπόν όσο θέλουμε για να έχουμε ένα φόρεμα, μίνι, μίντι, μάξι. 
Κόβουμε το ύφασμα 1 εκ έξω από το περίγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, για περιθώριο ραφής. Το εμπρός και πίσω κομμάτι του πατρόν μας είναι ακριβώς το ίδιο, ακόμα και στην λαιμόκοψη.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το στρίφωμα στο ντεκολτέ, το οποίο είναι χαμόγελο και αυτό βοηθάει να γίνει καλό το στρίφωμα. Γυρίζουμε προς το εσωτερικό 1 εκ και στερεώνουμε με καρφίτσες και γαζώνουμε πολύ προσεκτικά. Έπονται οι μασχάλες και πάλι γυρίζουμε προς το εσωτερικό 1 εκ, στερεώνουμε με καρφίτσες και γαζώνουμε πολύ προσεκτικά.Θεωρώ όμως ότι ο σωστότερος τρόπος είναι να κάνουμε σε κάθε κομμάτι εμπρός και πίσω, ένα βοηθητικό γαζί έξω και ακριβώς δίπλα από τις γραμμές μαρκαρίσματος. Κατόπιν να κάνουμε μικρές ψαλιδιές στα περιθώρια ραφής του ντεκολτέ και της μασχάλης. Αυτό θα βοηθήσει όταν κάνουμε τα στριφώματα σε αυτά τα σημεία, να αποφύγουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα, όπως τραβήγματα, στριψίματα, φουσκώματα. Μπορεί αυτός ο τρόπος να έχει λίγο περισσότερη δουλίτσα, αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει δεόντως. 
Τώρα ήρθε η ώρα να γαζώσουμε τους ώμους. Χρησιμοποιούμε πάντα καρφίτσες για να τους κρατάμε σταθερούς κατά την ώρα που γαζώνουμε ή τους τρυπώνουμε. 
 Τέλος γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές και τον ποδόγυρο και τελειώσαμε! 

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner