ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΡΑΒΟΥΜΕ ΗΜΙΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ

 ημικλος φούστα
Ράβουμε φούστα ημικλός.
Βήμα-βήμα οδηγίες για την κοπή και ραφή μίας ημικλός φούστας. 
Η περιφέρεια της μέσης είναι 63cm. Το μήκος της φούστας είναι 53 cm. Διπλώνουμε το ύφασμα στη μέση κατά μήκος της άκρης στη μία πλευρά. Το πλάτος του υφάσματος είναι 150 cm. Στη φούστα θα υπάρχει μια ραφή με φερμουάρ κατά μήκος της άκρης. Αφήνουμε περιθώριο ραφής 1-1,5 cm.
Από το σημείο τομής της τσάκισης του υφάσματος και της ούγιας, μετράμε μία ακτίνα 20 cm. και  σχεδιάζουμε μια ομαλή καμπύλη γραμμή μέσης.
Στη συνέχεια, από τη γραμμή που σχεδιάσαμε στην μέση, σχεδιάζουμε το μήκος της φούστας - 53 cm. επιπλέον 1,5 εκ. για το στρίφωμα. Σύνολο - 54,5 cm. Σχεδιάζουμε μια παράλληλη με αυτή της μέσης, ομαλή καμπύλη.
Στη συνέχεια, σημειώνουμε το περιθώριο για τη ραφή κατά μήκος της γραμμής μέσης - 1 cm. Παίρνουμε το ψαλίδι στα χέρια μας και κόβουμε όσο το δυνατόν πιο ομαλά στις κυκλικές γραμμές της φούστας.
Απομένει να κόψουμε την ζώνη. Μήκος ζώνης 63 +7 = 70 cm. Πλάτος - 9 εκ. (Στην τελική μορφή - 3,5 εκ.). Στα 5 εκ κάνουμε μία γραμμή με το σαπουνάκι κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Μπορούμε να ξεκινήσουμε το ράψιμο. Αλλά πρώτα θα προσθέσουμε με το σίδερο αυτοκόλλητη καρίνα στην ζώνη. Καρικώνουμε τις πλευρικές ραφές της φούστας. Και σιδερώνουμε στα σημεία που ήδη καρικώσαμε. Συνεχίζουμε με το φερμουάρ. Εδώ βλέπουμε πως το τοποθετούμε. Τώρα σιδερώνουμε την πλαϊνή ραφή και το φερμουάρ.
Τώρα μπορούμε να καρικώσουμε το κάτω μέρος της φούστας και τη μία πλευρά της ζώνης. Μετά θα ενώσουμε τη ζώνη με τη φούστα. Για να γίνει αυτό, διπλώνουμε την φούστα στην μέση. Σημειώνουμε με σαπουνάκι το σημείο ακριβώς απέναντι από το φερμουάρ.  Όπως είναι διπλωμένη, την διπλώνουμε άλλη μία φορά και σημειώνουμε τα απέναντι σημεία της νέας τσάκισης. Το ίδιο κάνουμε και για την ζώνη, αφού αφήσουμε έξω από τον υπολογισμό μας τα 7 εκ που θα χρειαστούν για το κούμπωμα της ζώνης.  
Τώρα συνδυάζουμε τα σημάδια με το σαπουνάκι στη φούστα και στην ζώνη.  Καρφιτσώνουμε με καρφίτσες. Καλές πλευρές μαζί. Γαζώνουμε στο 1 cm από την άκρη. Σιδερώσουμε τη ραφή της ζώνης. Τα περιθώρια ραφής πρέπει να κατευθύνονται προς τη ζώνη. Τελειώνουμε τις μικρές άκρες στην ζώνη.
Γυρίζουμε την ζώνη κατά μήκος της γραμμής που είχαμε σχεδιάσει νωρίτερα. Καρφιτσώνουμε για να παραμείνει σταθερή. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε τις θηλιές για να κρεμάμε την φούστα. Τώρα θα ασχοληθούμε με το στρίφωμα του κάτω μέρους της φούστας. Το στρίφωμα στον ποδόγυρο θα είναι 1,5 εκ. Γυρίζουμε γύρω γύρω 1,5 εκ Στη συνέχεια το τρυπώνουμε και σιδερώνουμε ... Στο τέλος, γαζώνουμε. Παραμένει να ράψουμε κουμπότρυπα και ένα κουμπί. Μπορούμε να τα κάνουμε με την ραπτομηχανή μας ή με το χέρι.  Ότι μας εξυπηρετεί καλύτερα. Αυτή είναι λοιπόν όλη η διαδικασία για την δημιουργία μίας ημικλός φούστας.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER