ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΛΙΣΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΡΑΒΟΥΜΕ ΠΛΙΣΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ.
Θέλουμε κάθε μέρα να είμαστε καλοντυμένες και στιλάτες; Αναζητάμε όλες το πιο εντυπωσιακό, κομψό, πολλές φορές σέξι και σίγουρα μοδάτο ντύσιμο ανάλογα με την περίσταση.
Φοράμε το πλισέ φόρεμα μας που είναι τόσο της μόδας, και που μας κάνει να νιώθουμε λαμπερές... με ψηλοτάκουνα πέδιλα το καλοκαίρι ή με μπότες το χειμώνα.
Ένα ντύσιμο που μπορούμε να φοράμε από το πρωί στο γραφείο… έως το βράδυ για την έξοδό μας! Ένα φόρεμα ιδανικό για όλες τις εποχές. Θα δούμε λοιπόν,πως μπορούμε να ράψουμε φόρεμα, που ανάλογα το ύφασμα που χρησιμοποιήσουμε μπορεί να φορεθεί την ανάλογη εποχή. Λινό για το καλοκαίρι, μάλλινο για τον χειμώνα, κρέπ ή λύκρα για την άνοιξη και το φθινόπωρο.
ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρα ύφασμα
κλωστή που να ταιριάζει
50 εκ φερμουάρ

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πρώτα σχεδιάζουμε το πατρόν μας ή αντιγράφουμε το μπούστο από ένα παλιό μας μπλουζάκι που μας εφαρμόζει όμορφα και εν συνεχεία κόβουμε τα κομμάτια του πατρόν.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
ένα μπροστινό επάνω κομμάτι (μπούστο), (κόβουμε στην τσάκιση),
2 πίσω επάνω κομμάτια (μπούστο),
2 κομμάτια καθαρίσματος (μόστρες) λαιμόκοψης και καρίνα για το ντεκολτέ ,
2 μανίκια (κόβουμε κατά μήκος της τσάκισης),
και δύο μεγάλα ορθογώνια κομμάτια για την φούστα (ένα για εμπρός και ένα για πίσω).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Οι μετρήσεις για τη φούστα είναι εντελώς ατομικές, δεδομένου ότι εξαρτάται από το πόσο μεγάλες θέλουμε τις πιέτες, καθώς και το μέγεθος μας. Έτσι, μετράμε αντίστοιχα και κόβουμε αναλόγως. Γαζώνουμε τις πένσες στο μπροστινό κομμάτι (μπούστο). Γαζώνουμε το μπροστινό κομμάτι μπούστο με τα δύο πίσω κομμάτια μαζί στις ραφές των ώμων (καλές πλευρές μαζί). Τώρα ήρθε η ώρα να ράψουμε τα μανίκια. Τοποθετούμε την κορυφή του μανικιού πάνω στη ραφή του ώμου του μπούστου (όπως φαίνεται) καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε για να μην μετακινείται από τη θέση του. Συνεχίζουμε να καρφιτσώνουμε το μανίκι στο μπούστο, και στη συνέχεια, γαζώνουμε κατά μήκος της μασχάλης με μια ευθεία βελονιά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο μανίκι. Με τις καλές πλευρές μαζί, γαζώνουμε τις πλευρικές ραφές του μπούστου με μια ευθεία βελονιά. Σιδερώνουμε την καρίνα στις εσωτερικές πλευρές των κομματιών της λαιμόκοψης, μαζί σχηματίσουν ένα "O" και στη συνέχεια, τα προσαρμόζουμε ομοιόμορφα κατά μήκος του ντεκολτέ στο μπούστο, καλές πλευρές μαζί και γαζώνουμε με μια ευθεία βελονιά. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε προς το εσωτερικό του φορέματος το καρφιτσώνουμε για να παραμείνει την θέση του. Ράβουμε με μια ευθεία μεγάλη βελονιά γύρω από ολόκληρο το ντεκολτέ, εξασφαλίζοντας ότι η λαιμόκοψη θα στέκεται όμορφα.
Για την φούστα ξεκινάμε κόβοντας το ένα κομμάτι ύφασμα στην μέση κατά ύψος. Αυτά τα δύο κομμάτια θα πάνε πίσω. Φτιάχνουμε τις πιέτες της φούστας μας στο επιθυμητό πλάτος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι περίπου 6 εκ. Τρυπώνουμε για να παραμείνουν οι πιέτες στη θέση τους. Παίρνουμε τα δύο πίσω κομμάτια της πλισέ φούστας μας και τα τοποθετούμε επάνω στο εμπρός με τις καλές πλευρές μαζί. Τώρα πριν ράψουμε τις πλαϊνές ραφές πρέπει να επισυνάψουμε τις τσέπες και στην συνέχεια να ράψουμε τις πλαϊνές ραφές. Αυτή την στιγμή έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο μονοκόμματο κομμάτι φούστας, το οποίο και καρφιτσώνουμε στο μπούστο, με τις καλές πλευρές μαζί στο σημείο της μέσης. Γαζώνουμε όλη την περιφέρεια της μέσης, στο σημείο που η φούστα εφάπτεται στο μπούστο. Τοποθετούμε το φερμουάρ (δείτε πως) και, στη συνέχεια, γαζώνουμε το υπόλοιπο άνοιγμα του φορέματος κάτω από το φερμουάρ. Τέλος, στριφώνουμε στο κάτω μέρος το φόρεμα και τα μανίκια στο επιθυμητό μήκος, σιδερώνουμε όλες τις ραφές ανοιχτές, και είμαστε έτοιμες!

=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER