ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Δευτέρα

ΠΛΙΣΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ

Ράβουμε πλισέ φόρεμα.

Θέλουμε κάθε μέρα να είμαστε καλοντυμένες και στιλάτες; Αναζητάμε όλες το πιο εντυπωσιακό, κομψό, πολλές φορές σέξι και σίγουρα μοδάτο ντύσιμο ανάλογα με την περίσταση. 

Φοράμε το πλισέ φόρεμα μας που είναι τόσο της μόδας, και που μας κάνει  να νιώθουμε λαμπερές... με ψηλοτάκουνα πέδιλα το καλοκαίρι ή με μπότες το χειμώνα. Ένα ντύσιμο που μπορούμε να φοράμε από το πρωί στο γραφείο, έως το βράδυ για την έξοδό μας! Ένα φόρεμα ιδανικό για όλες τις εποχές. Θα δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να ράψουμε φόρεμα, που ανάλογα το ύφασμα που χρησιμοποιήσουμε μπορεί να φορεθεί την ανάλογη εποχή. Λινό για το καλοκαίρι, μάλλινο για τον χειμώνα, κρέπ ή λύκρα για την άνοιξη και το φθινόπωρο.


Υλικά: 

2 μέτρα ύφασμα 
κλωστή που να ταιριάζει
50 εκ φερμουάρ


Πρώτα κόβουμε τα κομμάτια του πατρόν.
Θα χρειαστούμε
ένα μπροστινό επάνω κομμάτι (μπούστο), (κόβουμε στην τσάκιση), 
2 πίσω επάνω κομμάτια (μπούστο), 
2 κομμάτια λαιμόκοψης και καρίνα για το ντεκολτέ , 
2 μανίκια (κόβουμε κατά μήκος της διπλωμένης άκρης), 
και ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι για την φούστα 

(οι μετρήσεις για τη φούστα είναι εντελώς ατομικές, δεδομένου ότι εξαρτάται από το πόσο μεγάλες θέλουμε τις πιέτες, καθώς και το μέγεθος μας. Έτσι, μετράμε αντίστοιχα και κόβουμε αναλόγως). Γαζώνουμε τις πένσες στο μπροστινό κομμάτι (μπούστο). Γαζώνουμε το μπροστινό κομμάτι μπούστο με τα δύο πίσω κομμάτια μαζί στις ραφές των ώμων (καλές πλευρές μαζί). Τώρα ήρθε η ώρα να ράψουμε τα μανίκια. Τοποθετούμε την κορυφή του μανικιού πάνω στη ραφή του ώμου του μπούστου (όπως φαίνεται) καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε για να μην μετακινείται από τη θέση του. Συνεχίζουμε να καρφιτσώνουμε το μανίκι στο μπούστο, και στη συνέχεια, γαζώνουμε κατά μήκος της μασχάλης με μια ευθεία βελονιά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο μανίκι.Με τις καλές πλευρές μαζί, γαζώνουμε τις πλευρικές ραφές του μπούστου με μια ευθεία βελονιά. Σιδερώνουμε την καρίνα στις εσωτερικές πλευρές των κομματιών της λαιμόκοψης, μαζί σχηματίσουν ένα "O" και στη συνέχεια, τα προσαρμόζουμε ομοιόμορφα κατά μήκος του ντεκολτέ στο μπούστο, καλές πλευρές μαζί και γαζώνουμε με μια ευθεία βελονιά. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε προς το εσωτερικό του φορέματος το καρφιτσώνουμε για να παραμείνει την θέση του. Ράβουμε με μια ευθεία μεγάλη βελονιά γύρω από ολόκληρο το ντεκολτέ, εξασφαλίζοντας ότι η λαιμόκοψη θα στέκεται όμορφα. Φτιάχνουμε τις πιέτες της φούστας μας στο επιθυμητό πλάτος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι περίπου 6 εκ. Τρυπώνουμε για να παραμείνουν οι πιέτες στη θέση τους. Παίρνουμε την πλισέ φούστα μας (η οποία πρέπει απλώς να είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο ύφασμα με πιέτες) και την καρφιτσώνουμε στο μπούστο, καλές πλευρές μαζί, όπως φαίνεται. Γαζώνουμε όλη την περιφέρεια της μέσης, στο σημείο που η φούστα εφάπτεται στο μπούστο. Τοποθετούμε το φερμουάρ (δείτε πως) και, στη συνέχεια, γαζώνουμε το υπόλοιπο άνοιγμα του φορέματος κάτω από το φερμουάρ. Τέλος, στριφώνουμε στο κάτω μέρος το φόρεμα
και τα μανίκια στο επιθυμητό μήκος, σιδερώνουμε όλες τις ραφές ανοιχτές,
και είμαστε έτοιμες!

Σημείωση : 

Δεν ξεχνάνε ότι για να σχεδιάσουμε ή να κόψουμε το μπούστο, παίρνουμε σαν πατρόν ένα παλιό μας μπλουζάκι.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

Πηγή : merricksart

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner