ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΕΥΚΟΛΟ MAXI ΦΟΡΕΜΑ

Υπάρχει κάτι αριστοκρατικό στα μάξι φορέματα και εδώ θα δείτε πως μπορείτε να ράψετε εύκολα ένα φόρεμα που θα σας κάνει απλά ακαταμάχητη.
Μπορείτε να φορέσετε αυτό το φόρεμα το χειμώνα με ένα μαντήλι, ένα σακάκι και μπότες -ή- το καλοκαίρι με ζώνη στη μέση ή αν θέλετε ριχτό, με σανδάλια και με τα απαραίτητα αξεσουάρ θα δείχνει πάντα εξαίσιο.
Για να κάνετε ένα maxi φόρεμα δεν χρειάζονται πολλές δεξιότητες στο ράψιμο, ακόμη και για ένα πολύπλοκο πατρόν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά βασικά αξεσουάρ ραψίματος και ένα T-shirt που σας αρέσει η εφαρμογή του επάνω σας. Το maxi φόρεμα είναι το απόλυτο κλασικό φόρεμα που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα καμίας γυναίκας. Μπορεί να είναι άνετο, χαριτωμένο, ακόμη και σέξι, και βεβαίως είναι ιδανικό για να φορεθεί όλο το χρόνο. Αυτά τα φορέματα ποτέ δεν είναι εκτός μόδας - το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανανεώνετε τα αξεσουάρ σας για κάθε νέα εμφάνιση. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η δημιουργία ενός φορέματος είναι πολύ απλή. Εάν έχετε ένα εφαρμοστό T-shirt που σας αρέσει, και ξέρετε πώς να ράβετε ένα ίσιο γαζί, τότε μπορείτε σίγουρα να ράψετε ένα maxi φόρεμα. Με ένα maxi φόρεμα μπορείτε να είστε καλοντυμένες από επάνω έως κάτω, και να είστε σίγουρες ότι θα αγαπήσετε την άνεση που προσφέρει.
Πως να ράψετε ένα maxi φόρεμα
Απαιτούμενος χρόνος : 1 απόγευμα
Υλικά:
2,8 μ. μεσαίου βάρους ύφασμα (πλεκτό, συμμικτο, πολυεστερ κλπ)
Μεζούρα
Ανάλογη κλωστή
Ball point βελόνα ραπτομηχανής (για πλεκτά)
Ψαλίδι
Εφαρμοστό T-shirt για πατρόν
Βασικά αξεσουάρ ραπτικής.
Βήμα 1:
Μετρήστε τις διαστάσεις σας.
Μετρήστε από την γραμμή του λαιμού σας έως το πάτωμα, και προσθέστε 1 εκ σε αυτή τη μέτρηση. Αυτό θα καθορίσει το μήκος του φορέματος, για την κοπή του από το ύφασμα. Καταγράψτε τον αριθμό αυτό.
Βήμα 2:
Κόψτε το εμπρός και πίσω κομμάτι.
Διπλώστε ύφασμα σας στην μέση, έτσι ώστε οι ούγιες του υφάσματος και των δύο πλευρών να εφάπτονται. Διπλώστε το T-shirt σας στην μέση προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι οι πλευρικές ραφές του T-shirt είναι η μία πάνω στην άλλη όμορφα και τακτοποιημένα. Τοποθετήστε την τσάκιση του T-shirt επίπεδα κατά μήκος της τσάκισης του υφάσματος. Διπλώστε το μανίκι του έτσι ώστε η καμπύλη της μασχάλης να σχηματίζεται όμορφα και να είναι επίπεδη πάνω στο ύφασμα.
Υπόδειξη:
Μπορείτε αντί να διπλώσετε το ύφασμα στην μέση, να το διπλώσετε κατά μήκος στα τέσσερα ώστε να κόψετε το μπροστινό και πίσω κομμάτι του φορέματος ταυτόχρονα, αν το φόρεμά σας δεν απαιτεί πολύ πλάτος. Αυτό θα σας εξοικονομήσει ύφασμα, και χρόνο καθώς θα κόψετε ταυτόχρονα το εμπρός και πίσω.
Χρησιμοποιώντας ψαλίδι κόψτε προσεκτικά γύρω από το λαιμό, τη ραφή του ώμου και την μασχάλη, αφήνοντας ένα >περιθώριο ραφής 1 εκ κατά την κοπή. Μετρήστε πάνω στην τσάκιση προς τα κάτω από την γραμμή του λαιμού το μήκος που επιθυμείτε να έχει το φόρεμα σας. Κόψτε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος στο κάτω μέρος του φορέματος όπου θα κάνετε το στρίφωμα. Από το κάτω μέρος της μασχάλης, κόψτε σταδιακά ελαφρά λοξά κατά μήκος της πλευράς του φορέματος, που όλο και θα φαρδαίνει μέχρι να φτάσετε στο κάτω μέρος. Τέλος, στο στρίφωμα του φορέματος κόψτε καμπυλωτά ελαφρώς προς τα πάνω από 1 έως 2 εκ από το κέντρο προς την πλευρά της πλαϊνής ραφής. Επαναλάβετε το ίδιο για το εμπρός και πίσω μέρος του πατρόν.
Βήμα 3
Κόψτε τα μανίκια.
Διπλώστε το ύφασμα στη μέση και τοποθετήστε επάνω το μανίκι κατά μήκος της τσάκισης. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ελαστικότητα στο διπλωμένο ύφασμα πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά, σε όλο το πλάτος του μανικιού, και όχι πάνω και κάτω σε όλο το μήκος. Σε αντίθετη περίπτωση, το μανίκι δεν θα τεντώνει σωστά όταν το φοράτε και πιθανόν θα είναι πολύ σφιχτό. Διπλώστε πάλι το T-shirt, έτσι ώστε να σχηματίζεται η καμπύλη της μασχάλης, και κόψτε ολόγυρα από το μανίκι, αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 2 εκ. Κόψτε 2 μανίκια.
Βήμα 4:
Κόψτε το Ντεκολτέ.
Χρησιμοποιώντας τα εμπρός και πίσω κομμάτια του φορέματος σαν οδηγούς, τοποθετήστε τα επάνω κατά μήκος της τσάκισης του υφάσματος, φροντίζοντας για άλλη μια φορά το τέντωμα να πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά. Κόψτε ακριβώς γύρω από το λαιμό και τον ώμο, χωρίς να αφήσετε περιθώρια ραφής. Αφαιρέστε το φόρεμα από το ύφασμα. Κόψτε ένα τόξο, φάρδους 7-8 εκ για να το χρησιμοποιήσετε ως καθάρισμα λαιμού. Επαναλάβετε το ίδιο για το εμπρός και το πίσω του φορέματος.
Βήμα 5:
Ράψτε το ντεκολτέ.
Τοποθετήστε τα εμπρός και πίσω κομμάτια του φορέματος το ένα επάνω στο άλλο. Καρφιτσώστε και γαζώστε τις ραφές των ώμων, αφήνοντας 1 εκ περιθώρια ραφής. Επαναλάβετε για το εμπρός και πίσω καθάρισμα του ντεκολτέ. Σιδερώστε με ανοιχτές ραφές.
Τοποθετήστε τα κομμάτια του καθαρίσματος ταιριάζοντας τις ραφές των ώμων με τις ραφές του ντεκολτέ, καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε γύρω- γύρω. Ράψτε χρησιμοποιώντας κοπτοράπτη, ή μία ζιγκ-ζαγκ ραφή.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό ψαλίδι για την κοπή σε ύφασμα, κάντε μικρές ψαλιδιές στο περιθώριο ραφής γύρω από το ντεκολτέ. Φροντίστε να μην ψαλιδίσετε κατά λάθος την ραφή σας, αλλά να ψαλιδίσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ραφή. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το ντεκολτέ σας κάθεται ωραία και επίπεδα όταν φορεθεί.
Για να διασφαλιστεί ότι το καθάρισμα θα παραμένει σταθερά στο εσωτερικό του φορέματος, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ένα ακόμα γαζί στο ντεκολτέ. Για να το κάνετε αυτό, σιδερώστε το γαζί προς το καθάρισμα και κάνετε ένα ακόμα γαζί με προσοχή κατά μήκος της ραφής, 1/4 εκ μακριά από την ραφή του ντεκολτέ, εξασφαλίζοντας ότι το καθάρισμα θα γαζωθεί μαζί με την ραφή (όπως στην εικόνα κάτω). Μόλις τελειώσετε, γυρίστε το καθάρισμα μέσα στο φόρεμα και σιδερώστε.
Βήμα 6:
Ράψτε το μανίκι.
Ενώστε την κορυφή της καμπύλης στο κέντρο του μανικιού σας, με τη ραφή του ώμου. Βεβαιωθείτε ότι τόσο στο φόρεμα όσο και στο μανίκι οι καλές πλευρές είναι πάνω.
Γυρίστε το μανίκι πάνω στο φόρεμα, έτσι ώστε να είναι τώρα η καλή πλευρά του μανικιού μαζί με την καλή πλευρά του φορέματος. Καρφιτσώστε την κορυφή της καμπύλης κέντρο του μανικιού με την ραφή του ώμου.
Συνεχίστε να καρφιτσώνετε την καμπύλη του μανικιού κατά μήκος των δύο πλευρών μέχρι να φτάσετε κάτω από την μασχάλη. Ράψτε χρησιμοποιώντας μια ευθεία βελονιά, κοπτοράπτη, ή ελαστική ραφή. Επαναλάβετε για το άλλο μανίκι, και καθαρίστε με το ψαλίδι τα επιπλέον περιθώρια ραφής.
Βήμα 7:
Γαζώστε τις πλαϊνές ραφές.
Τοποθετήστε το μπροστινό και πίσω κομμάτι του φορέματος με τις καλές πλευρές μαζί, συνδυάζοντας τις πλευρικές ραφές με την ραφή κάτω από το μανίκι. Καρφιτσώστε και κατόπιν γαζώστε τις πλαϊνές ραφές και σιδερώστε.
Βήμα 8:
Στριφώστε μανίκια και φόρεμα.
Διπλώστε το μανίκι 1,5 εκ προς την εσωτερική πλευρά και σιδερώστε. Καρφιτσώστε ολόγυρα και γαζώστε, χρησιμοποιώντας μια διπλή βελόνα, ζιγκ-ζαγκ ραφή, ή ελαστική βελονιά. Επαναλάβετε και στα δύο μανίκια και φυσικά τον ποδόγυρο του φορέματος.
Βήμα 9:
Σιδερώστε το φόρεμα για να τελειώσετε.
Πάντα να σιδερώνετε τα χειροποίητα ρούχα σας όταν τελειώνετε για να έχετε τα καλύτερα δυνατά τελικά αποτελέσματα. Αυτό θα τους προσδώσει μια επαγγελματική όψη, που σίγουρα δεν θα δούμε στα χειροποίητα. Προσθέστε αξεσουάρ, φορέστε αν θέλετε μία ζώνη, ή απλά φορέστε το ριχτό για μία casual αίσθηση.
Θα αγαπήσετε το νέο σας χειροποίητο maxi φόρεμα.
 
Πηγή : ehow
===================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER