ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ

πως να μεγαλώσετε ένα φόρεμα
Ίσως να πιστεύετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το τέλειο πλεκτό φόρεμα σας επειδή δεν σας χωράει πλέον. Πιθανώς να είστε έτοιμες να το χαρίσετε ή ακόμα χειρότερα να σκέφτεστε να το πετάξετε. Όχι, μην το κάνετε!!! 
Υπάρχει λύση. 
Δείτε πως μπορείτε να το διασώσετε με ένα κομψό τρόπο. Υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, απλά με την προσθήκη δύο ένθετων λωρίδων στις πλαϊνές ραφές. Είναι μία καλή λύση που δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά ούτε και πολύ χρόνο.
Θα χρειαστείτε
 Παρόμοιας ποιότητας ύφασμα
Μεζούρα
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή με μεσαία στρογγυλή βελόνα (ειδική για πλεκτά)
πως να μεγαλώσετε ένα φόρεμα οδηγίες
Μετρήστε όλο το μήκος των πλαϊνών ραφών συμπεριλαμβανόμενων των εσωτερικών ραφών των μανικιών. Προσθέστε 1,5 εκ για το στρίφωμα σε αυτή την μέτρηση. Καταγράψτε την μέτρηση. Κόψτε 2 μακριές λωρίδες από το παρόμοιο ύφασμα. Οι λωρίδες πρέπει να είναι περίπου 10 εκ φαρδιές x το μήκος που έχετε καταγράψει στο προηγούμενο στάδιο. Στριφώστε τις άκρες και στις δύο λωρίδες. Ανοίξτε τις πλαϊνές ραφές. Ξεκινήστε από το στρίφωμα του φορέματος και των μανικιών και καταλήξτε στα μανίκια. Αν χρειάζεται κόψτε τις παλαιές ραφές.
Καρφιτσώστε την μία πλευρά της λωρίδας στην πλευρά του φορέματος και του μανικιού (καλές πλευρές μαζί). Ξεκινήστε πάλι από το κάτω μέρος του φορέματος έως το κάτω μέρος του μανικιού. Ταιριάξετε τα στριφώματα της λωρίδας με τα στριφώματα του φορέματος και του μανικιού. Επαναλάβετε την διαδικασία και για την άλλη πλευρά. 
Χρησιμοποιήστε ένα μέσο μήκος ζιγκ-ζαγκ βελονιάς και γαζώστε. Επαναλάβετε την διαδικασία και στην άλλη πλευρά της λωρίδας. Ακολουθήστε πάλι την ίδια διαδικασία για να προσθέσετε την άλλη λωρίδα στην άλλη πλευρά του φορέματος.
Καρικώστε αν χρειάζεται για να μην ξεφτάνε οι ραφές. Πατήστε με το σίδερο τις ραφές ανοιχτές στο φόρεμα και το μανίκι. Τώρα, το αγαπημένο σας φόρεμα είναι τέλειο ξανά και μπορείτε να το χαρείτε φορώντας το για αρκετό διάστημα ακόμα.
Μπορείτε αν θέλετε, από το ίδιο ύφασμα να φτιάξετε ένα φουλάρι.
Πηγή ehow
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER