ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Τρίτη

ΚΑΛΥΜΜΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ

 ΚΑΛΥΜΜΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ
Όταν αγαπάς την ραπτική, αγαπάς και ότι σχετίζεται με αυτήν. Την ραπτομηχανή, τις βελόνες, τα ποδαράκια κλπ. Τα αγαπάς και τα προσέχεις γιατί είναι αυτά που σε βοηθούν να περαιώσεις την κάθε σου εργασία γρήγορα και με επιτυχία.
Φροντίζεις πάντα να έχεις τις κατάλληλες βελόνες, να είναι σε καλή κατάσταση και αν χρειάζεται τις αντικαθιστάς. Το ίδιο πράττεις και με τα ποδαράκια. Το μεγάλο βέβαια θέμα είναι με την ραπτομηχανή, η οποία δύσκολα αντικαθίσταται, λόγω υψηλού κόστους. Έτσι την προσέχεις πολύ, την έχεις πάντα λαδωμένη και σε καλή κατάσταση. Όμως εκτός αυτών, εχθρός της ραπτομηχανής είναι και η σκόνη. Το πλαστικό κάλυμμα των κατασκευαστών δυστυχώς δεν είναι σε θέση να την προστατεύσουν ικανοποιητικά.  Έτσι εκτός του ότι βαρέθηκα το μονότονο και φτηνό κάλυμμα που ήρθε με την ραπτομηχανή μου όταν την αγόρασα αλλά και για λόγους καλύτερης προστασίας της, αποφάσισα να ράψω ένα νέο χαριτωμένο και καλής ποιότητας κάλυμμα.
Αυτό θα προστατεύει την μηχανή από το να μαζεύει σκόνη και βέβαια θα δείχνει πιο όμορφη όταν είναι σκεπασμένη. 
 ΚΑΛΥΜΜΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Μέτρησα το πλάτος και το ύψος της ραπτομηχανής. Επίσης μέτρησα την διάμετρο από κάτω εμπρός έως κάτω πίσω, πρόσθεσα 1,5 εκ για περιθώριο ραφής σε όλες τις πλευρές.  Έκοψα δύο τεμάχια για τα πλαϊνά και ένα μεγάλο κομμάτι που θα καλύψει την ραπτομηχανή από εμπρός έως πίσω
Τα δύο κομμάτια μου ήταν 17x30 cm και 1 τεμ 41x78 cm.
Στη συνέχεια δίπλωσα κάθε κομμάτι για να εντοπίσω την μέση κάθε κομματιού και έβαλα καρφίτσες στην μέση. Οι καρφίτσες βοηθούν κατά την ραφή να γαζώσουμε τα κομμάτια μεταξύ τους στην σωστή θέση. Καρφίτσωσα ολόγυρα από τις άκρες μέχρι που είχα ένα  σχήμα τσάντας ανάποδα. Κανονικά όταν ράβω, καρικώνω τα κομμάτια πριν από την ραφή τους, αλλά αυτή τη φορά ξεκίνησα με το ράψιμο. Έραψα λοιπόν τα κομμάτια μαζί και τα καρίκωσα μετά. Μετά το γάζωμα και το καρίκωμα, γύρισα το κάλυμμα με την καλή πλευρά έξω για να ελέγξω το μήκος. Γύρισα το στρίφωμα πάνω, καρφίτσωσα στο κατάλληλο μήκος, γάζωσα και σιδέρωσα.
Και έτοιμο το κάλυμμα.!!!


Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

Πηγή chezlarssonEnter your email address:

Delivered by FeedBurner