ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΑΠΛΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΠΙΤΖΑΜΑΣ

 Ας δούμε πως μπορούμε να ράψουμε σορτς ή παντελόνι πιτζάμας.
Χρησιμοποιώ ένα σορτς πιτζάμας ως οδηγό. Διπλώνω το ύφασμα στη μέση, ώστε να μπορώ να κόψω δύο κομμάτια με τη μία.
Είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξω το σορτς (ή παντελόνι) , το μόνο που χρειάζεται να κατανοήσουμε είναι η βασική κατασκευή:
* Υπάρχουν δύο σκέλη 
* Κάθε σκέλος έχει ένα μπροστινό και ένα πίσω τμήμα 
* Έτσι ... έχουμε 4 κομμάτια συνολικά.
* Τα πίσω κομμάτια έχουν μεγαλύτερη κλίση προς τον καβάλο από ό,τι τα μπροστινά κομμάτια. 
* Και οι δύο πίσω κομμάτια είναι συμμετρικά μεταξύ τους και το ίδιο ισχύει και για τα μπροστινά κομμάτια. 
* Αυτό είναι όλο!
Έτσι, ξεκινώ με το ένα πόδι (το μπροστινό ή πίσω μέρος). Βάλτε το ένα πόδι του παντελονιού μέσα στο άλλο ώστε το σορτς να είναι διπλωμένο στο μισό και σημαδεύω το κομμάτι στο ύφασμα σας με μαρκαδόρο ραπτικής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στρώσει στο σορτς στο ύφασμα όσο καλύτερα μπορείτε για να σημαδέψετε γύρω σωστά. Όταν φτάσετε στο πόδι πίσω, θα είναι λίγο πιο δύσκολο να σημαδέψετε γύρω με τη μία, γιατί η περιοχή του καβάλου θα πρέπει να τραβηχτεί λίγο προς τα έξω.  Έτσι σημαδεύετε ένα κομμάτι την φορά. Σημαδεύεστε πρώτα την πλαϊνή ραφή, και στη συνέχεια, τραβήξτε το τμήμα καβάλου και σημαδέψτε και αυτή την πλευρά. Όταν έχετε τελειώσει θα έχετε 2 πίσω κομμάτια και 2 εμπρός. 
Με τις καλές πλευρές μαζί πιάνετε ένα εμπρός και ένα πίσω κομμάτι, καρφιτσώνετε και γαζώνετε τη πλαϊνή εξωτερική ραφή.
Όταν τελειώσετε, ανοίγετε. 
Επαναλαμβάνετε το ίδιο και στα άλλα δύο κομμάτια. Μετά με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετείτε τα 2 γαζωμένα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο καρφιτσώνετε και γαζώνετε και τις 2 πλευρές μέχρι τα σημεία του καβάλου.
Καρικώνετε τις άκρες για να μην ξεφτούν.
Στην συνέχεια πάλι με τις καλές πλευρές μαζί καρφιτσώνουμε την εσωτερική πλευρά των ποδιών και του καβάλου μαζί. Γαζώνουμε σε όλο το μήκος περνώντας από τον καβάλο. Γυρίζουμε το σορτς στην καλή του πλευρά και σιδερώνουμε τις ραφές. 
Πάντα σιδερώνουμε τις ραφές. 
Αυτό δίνει μια πιο επαγγελματική όψη στα ρούχα σας.
Προβάρετε και αποφασίστε  πόσο χαμηλά θέλετε να είναι η μέση. Αποφασίστε το πλάτος του λάστιχου που θέλετε. Τοποθετήστε το στην μέση. Κόψτε τυχόν επιπλέον ύφασμα.
Καρικώνετε την επάνω πλευρά της ζώνης για να μην ξεφτάει. Εγώ χρησιμοποιώ κοπτοράπτη, αλλά αν δεν έχετε διπλώσετε προς τα μέσα μισό εκατοστό και σιδερώστε. Γυρίστε τώρα όλη την ζώνη στο πλάτος που θέλετε και σιδερώστε πάλι.
Τώρα, πριν να ράψετε την ζώνη σας,  αποφασίστε εάν θέλετε εκτός από το λάστιχο στην μέση να έχετε και ένα κορδόνι ή κορδέλα. Εάν δεν θέλετε, μπορείτε να παρακάμψετε τα παρακάτω βήματα και απλώς να γαζώσετε την ζώνη σας. Αλλά το κορδόνι ή η κορδέλα προσθέτουν κάτι πραγματικά όμορφο και είναι αρκετά εύκολο να το φτιάξετε. Αν σας τρομάζουν όμως οι κουμπότρυπες (που δεν θα έπρεπε) μπορείτε εύκολα να γαζώσετε δυο κορδέλες στην ζώνη αριστερά και δεξιά του κέντρου της μέσης και να τις δέσετε σε φιόγκο. 
Γαζώστε την ζώνη, αφήνοντας 5 εκ ανοιχτή την ραφή για να περάσετε το λάστιχο.  Κόψτε το λάστιχο στο επιθυμητό μήκος και με μία παραμάνα περάστε το λάστιχο μέσα στην ζώνη.
Τραβήξτε τις άκρες του λάστιχου και ράψτε τις μεταξύ τους όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Γαζώστε το άνοιγμα. Φτιάξτε το στρίφωμα στο επιθυμητό μήκος και σιδερώστε.
Και τελειώσατε!!!!
Πηγή madeeveryday
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER