ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

 Φόρεμα με βολάν στα μανίκια
ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ
Τα ριχτά φορέματα είναι απλά και άνετα, δεν περιορίζουν τις κινήσεις και καλύπτουν κάποιες ατέλειες του σώματος.
Ραμμένα από λεπτά υφάσματα, είναι κατάλληλα για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, και από πιο χοντρά υφάσματα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Είναι επίσης ιδανικά για τις μελλοντικές μητέρες.
Εδώ θα παρακολουθήσουμε πως μπορούμε να σχεδιάσουμε μόνες μας πατρόν για ριχτό φόρεμα με βολάν στα μανίκια. ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ - ΠΑΤΡΟΝ
Για τον σχεδιασμό βασιζόμαστε στοβασικό πατρόν φορέματος.
Σχεδιάζουμε μία βοηθητική οριζόντια γραμμή στην πλάτη, 12 εκ κάτω από τον ώμο και μία ακόμα οριζόντια βοηθητική γραμμή αυτήν την φορά στο μπούστο 30 εκ κάτω από το ώμο.
Από αυτές τι γραμμές σχεδιάζουμε κάθετες γραμμές δια μέσω των πενσών έως το στρίφωμα (κόκκινες διακεκομμένες στο σχέδιο 1. Στην συνέχεια κόβουμε με το ψαλίδι μας από την βάση έως την οριζόντια βοηθητική γραμμή όπως βλέπετε στο σχέδιο 2. Ανοίγουμε το εμπρός 25 εκ. Ανοίγουμε το πίσω 16 εκ και προσθέτουμε στο πλάι άλλα 9 εκ, ώστε και στο εμπρός και στο πίσω να έχουμε μία ίση προσθήκη από 25 εκ. Σχεδιάζουμε νέες πλευρικές ραφές (γραμμές κόκκινου χρώματος στο σχέδιο). Αντιγράφουμε τα πατρόν μας σε νέο χαρτί.
Ελέγχουμε τα πατρόν. Οι πλαϊνές ραφές των εμπρός και πίσω πατρόν του φορέματος πρέπει να είναι το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι οι πλαϊνές ραφές πρέπει να είναι ίσες σε μήκος. Αφού ελέγξουμε τα πάντα, σχεδιάζουμε το κάτω μέρος του φορέματος με μια ομαλή γραμμή.
Σχεδιάζουμε το μανίκι (σχέδιο Νο 3) χρησιμοποιώντας ως βάση το βασικό πατρόν μανικιού.
Σχεδιάζουμε μία παράλληλη γραμμή 4 εκ επάνω από τον αγκώνα (η κόκκινη γραμμή στο σχέδιο). Μετρούμε το φάρδος του μανικιού στο σημείο της κόκκινης γραμμής, στο παρών πατρόν είναι 29 εκ. Κόβουμε το πατρόν του μανικιού, το κάτω μέρος δεν είναι πλέον απαραίτητο.
Για να δημιουργήσουμε το πατρόν θα χρειαστεί να κάνουμε ένα μικρό υπολογισμό.
Σύμφωνα με τον τύπο r=c/2π, όπου 2π = 6,28 (δηλαδή : ακτίνα=περίμετρος/6,28), έχουμε r= 29 / 6.28 = 4.6 εκ
Σχεδιάζουμε έναν κύκλο (με κόκκινο χρώμα στο σχέδιο) με ακτίνα 4,6 εκ.
Το κοντό κομμάτι του μανικιού είναι 15-16 εκ και το μακρύτερο περίπου 45 εκ. Στις πλευρές παίρνουμε τη μέση τιμή μεταξύ 16 και 45 = (16 + 45) / 2 = 30,5 cm. Σχεδιάστε το βολάν του μανικιού με λεπτές γραμμές.
Πηγή : liveinternet
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER