ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΜΠΑΚΙ (FRENCH KNOT)


ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΜΠΑΚΙ (FRENCH KNOT)

Η βελονιά κομπάκι ή γαλλικός κόμπος(French Knots) μπορεί να φαίνεται μάλλον δύσκολη, αλλά όπως τα πάντα στη ζωή, ακολουθώντας απλές οδηγίες και εξάσκηση θα έχετε σίγουρα το τέλειο αποτέλεσμα.

Ο γαλλικός κόμπος είναι μια βελονιά με ένα - δύο ή τρεις φορές την κλωστή τυλιγμένο γύρω από τη βελόνα και τραβώντας την αφήνει έναν μικρό και όμορφο κόμπο στην επιφάνεια του υφάσματος.
Αυτή είναι μια βελονιά που όσοι ασχολούνται με το κέντημα πρέπει να μαθαίνουν νωρίς, αλλά οι περισσότεροι έχουν φόβο για αυτήν την βελονιά - κάτι που δεν δικαιολογείται καθόλου.
Και η ομορφιά του είναι αδιαμφισβήτητη. Μοιάζει με ένα κεντημένο τριαντάφυλλο από μόνο του. Η απαράμιλλη υφή που δίνεται από αρκετούς γαλλικούς κόμπους συναθροισμένους σε ένα κέντημα είναι εξαιρετική.
Είναι μία από τις αγαπημένες μου βελονιές πλήρωσης.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΜΠΑΚΙ (FRENCH KNOT);

Η βελονιά κομπάκι ή γαλλικός κόμπος(French Knots) είναι πολύ χρήσιμη για μικρά κομμάτια υφής που μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο κεντήματος. Μπορούν να είναι πολλοί μαζί ή να είναι αυτόνομοι. Το τρισδιάστατο αποτέλεσμα τους, τους καθιστά ιδανικούς για σχέδια μικρών γούνινων ζώων, γέμισμα σ τα πέταλα των λουλουδιών, περιγράμματα κλπ. Η γαλλική βελονιά προσφέρεται για μικρά λουλούδια σε συστάδες όπως λεβάντα ή λουλούδια που φαίνονται από απόσταση.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΜΠΑΚΙ (FRENCH KNOT)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ:

ΤΕΛΑΡΟ Κρατήστε το ύφασμά σας με ασφάλεια σε ένα τελάρο κεντήματος, καθώς αυτό θα διευκολύνει την απόκτηση ωραίων στενών κόμπων.
ΚΛΩΣΤΗ Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κλωστή είναι η κλωστή μουλινέ μερσεριζέ. Για τη γαλλική βελονιά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όλη την 6κλωνη κλωστή, καθώς θα οδηγήσει σε ένα χοντρό κόμπο. Μπορείτε να το αλλάξετε αυτό φυσικά αν έχετε την υπομονή να κάνετε πολύ δουλειά χρησιμοποιώντας λιγότερους κλώνους κλωστής ανάλογα με την επιθυμία σας και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
ΒΕΛΟΝΑ Η βελόνα πρέπει να ταιριάζει με το πάχος του υφάσματος και του νήματος. Η πιο συνηθισμένη χρήση για το σκοπό αυτό είναι μια βελόνα κεντήματος.
ΣΗΜΑΝΣΗ Μπορείτε να σημάνετε τις θέσεις που θέλετε να τοποθετήσετε τα κομπάκια ή γαλλικός κόμπος(French Knots) με μολύβι ή αφαιρούμενο στυλό. Αυτή είναι μια από τις απλούστερες βελονιές κεντήματος, οπότε η σήμανση δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο για άλλα στυλ.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Ξεκινήστε τον γαλλικό κόμπο με τη βελόνα και την κλωστή να βγαίνουν από το πίσω μέρος του υφάσματος.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ
Η αρχή του κόμπου απαιτεί δύο χέρια για να επιτευχθεί η ένταση και η απόσταση σωστά, οπότε ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα χέρι για να κρατήσετε τη βελόνα και το άλλο για να κρατήσετε την κλωστή.

Βάλτε τη βελόνα σας μπροστά από την κλωστή που κρατάτε στην καλή πλευρά του υφάσματος. Θα τυλίξετε την κλωστή για να κάνετε τον κόμπο, αλλά εάν τυλίξετε από μπροστά, ο κόμβος δεν θα διατηρήσει το σχήμα του.

Τυλίξτε την κλωστή κεντήματος γύρω από τη βελόνα μία, δύο ή τρεις φορές, ανάλογα με τον όγκο που θέλετε να έχει το κομπάκι σας.
Τυλίξτε την με το ελεύθερο χέρι, αυτό που δεν κρατά την βελόνα.
Κρατήστε την κλωστή τεντωμένη καθώς τυλίγετε και κρατήστε τη βελόνα ακίνητη.

Όσο περισσότερες φορές τυλίγετε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κόμβος.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
Κρατήστε την κλωστή τυλιγμένη και τεντωμένη γύρω από τη βελόνα καθώς εισάγετε τη βελόνα στο ύφασμα. Τοποθετήστε τη βελόνα ακριβώς δίπλα στο αρχικό σημείο εξόδου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Μην επιστρέψετε στον ίδιο σημείο από το οποίο εξήλθε η βελόνα επειδή ο κόμβος σας θα ξετυλιχτεί.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΤΡΑΒΗΞΤΕ
Με το ελεύθερο χέρι σας τραβάτε την κλωστή και την σπρώχνετε προς τα κάτω προς την άκρη της βελόνας. Αυτό θα κρατήσει το νήμα τυλιγμένο στη βελόνα και καθώς θα σφίγγει και θα κάνει μια μικρή δέσμη σπειρώματος στο κάτω μέρος.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΒΕΛΟΝΙΩΝ
Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του κόμβου ανάλογα με το πόσες φορές τυλίγετε την κλωστή γύρω από τη βελόνα. Δείτε πώς επηρεάζει το μέγεθος των συστροφών το μέγεθος του κόμπου.

Γαλλική βελονιά

FRENCH KNOT STITCH - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Η γαλλική βελονιά κόμπων προσθέτει ένα όμορφο αποτέλεσμα και τονίζει το κέντημα σας.

Οι Γάλλοι θα έλεγαν ότι αυτή η βελονιά είναι «tres bon» - πολύ καλό!

Δημιούργησα ένα μικρό σχετικό βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube, μπορείτε να βρείτε περισσότερα μαθήματα για βελονιές, όπως επίσης πολλά βίντεο ραπτικής και κατασκευών.

=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER