Σελίδες

Παρασκευή

VINTAGE ΚΟΝΤΟ ΣΑΚΑΚΙ

 vintage κοντο σακακι
Δεν υπάρχει τίποτα εντυπωσιακότερο από μία φούντα προσαρμοσμένη στο σακάκι σας για να δώσει επιπλέον κίνηση σε κάθε βήμα σας!
 Αυτό το άνετο χειμωνιάτικο σακάκι με τις υπέροχες λεπτομέρειες και μια χαριτωμένη φούντα μπορεί να σας προσφέρει θαλπωρή και άνεση.  Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα για τις λεπτομέρειες της φούντας που να κάνει αντίθεση με το κύριο ύφασμα και το υπερμέγεθες κουμπί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο σχεδιασμός έγινε για να ραφτεί με ένα υφαντό ύφασμα, το καλύτερο είναι το μπουκλέ, το μάλλινο κρεπ, το διπλοπλεγμένο ζέρσευ και το ελαφρύ μάλλινο ή λινό. Το σακάκι είναι ένα μέγεθος (μεγέθη ΗΠΑ 10-16). Το σακάκι θα πάρει περίπου 2,5 m υφάσματος πλάτους είτε 115 είτε 150 εκατοστά. Όλες οι ραφές είναι ραμμένες με περιθώριο ραφής 1cm και έχουν σιδερωθεί ανοικτές. Τα άκρα του υφάσματος μπορούν να τελειώσουν με overlock ή ζιγκ-ζαγκ ραφές και αν το ύφασμα δεν ξεφτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζιγκ-ζαγκ ψαλίδι.
Το πατρόν αποτελείται από οκτώ κομμάτια
Οδηγίες
1 Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τις ραφές στο κέντρο πίσω με ένα περιθώριο ραφής 1cm. Σε κάθε τμήμα σταματάτε το ράψιμο 2εκ από το σημείο όπου οι ραφές τέμνονται. Σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές.
2 Στο κενό του κέντρου πίσω, εισάγετε το κορδόνι της φούντας. Καρφιτσώστε στη θέση τους τις ραφές στα σημεία που τέμνονται και τελειώστε το ράψιμο γύρω από τα σημεία αυτά.
3 Ράψτε γύρω από το σημείο της γωνίας του πίσω ώμου.
4 Διπλώστε το πίσω πτερύγιο στη θέση του (βλ. γραμμές αναδίπλωσης στο πατρόν). Αυτό θα ισιώσει την ραφή του πίσω ώμου. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε τις προσόψεις του σακακιού στις ραφές των πίσω ώμων, ασφαλίζοντας ότι ταιριάζουν με τις εγκοπές των ώμων. Ράψτε μαζί με ένα περιθώριο ραφής 1cm. Σιδερώστε την ραφή ανοιχτή.
5 Καρφιτσώστε μαζί την ραφή κάτω από την μασχάλη και την πλευρική ραφή, ασφαλίζοντας ότι έχετε ταιριάξει τις εγκοπές. Ράψτε μαζί με ένα περιθώριο ραφής 1cm. Ψαλιδίστε γύρω από την καμπύλη ανάμεσα στις εγκοπές πριν σιδερώσετε την ραφή ανοιχτή.
6 ΜΟΣΤΡΕΣ-Πάρτε την πίσω μόστρα του στριφώματος και την  αντίστοιχη εμπρός και ράψτε τα κομμάτια μαζί κατά μήκος της πλευρικής ραφής στο 1cm. Σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές.
7 Πάρτε την εμπρός κεντρική μόστρα και την πίσω μόστρα του λαιμού. Ράψτε μαζί κατά μήκος των ραφών ώμου σε 1cm. Σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές.
8 Προσαρμόστε την μόστρα του κέντρου εμπρός στην μόστρα του στριφώματος. Σιδερώστε την ραφή κλειστή προς την πλευρική ραφή.
9 Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε την μόστρα στο εξωτερικό σακάκι. Φροντίστε να ευθυγραμμίσετε όλες τις μεγάλες ραφές και εγκοπές. Ράψτε μαζί με 1 cm περιθώριο ραφής.
10 Ψαλιδίστε την ραφή γύρω από το ντεκολτέ και την καμπύλη του στριφώματος. Διπλώστε την μόστρα προς την καλή πλευρά και σιδερώστε γύρω από ολόκληρη την άκρη για να βεβαιωθείτε ότι οι ραφές είναι ευκρινείς. Ράψτε με το χέρι με μία βελονιά στριφώματος ή εναλλακτικά με εξώραφη βελονιά.
11 Πάρτε την μόστρα του μανικιού, διπλώστε την στη μέση και ράψτε με περιθώριο ραφής στο 1cm. Σιδερώστε την ραφή ανοιχτή.
12 Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε την μόστρα του μανικιού στο στρίφωμα του. Ταίριασμα που αντιμετωπίζει ραφή στη ραφή κάτω από το χέρι και στραμμένη εγκοπή με ραφή ώμου. Ράψτε με περιθώριο ραφής 1cm.
13 Αναδιπλώστε την μόστρα προς την καλή πλευρά και σιδερώστε γύρω από ολόκληρη την άκρη για να βεβαιωθείτε ότι οι ραφές είναι ευκρινείς. Ράψτε με το χέρι με μία βελονιά στριφώματος ή εναλλακτικά με εξώραφη βελονιά.
14 Ράψτε με το χέρι ένα τμήμα 10cm της μόστρας του πίσω λαιμού στην εσωτερική γραμμή τσάκισης του σακακιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ευθυγραμμίσει το κέντρο πίσω της μόστρας με την εγκοπή στην κεντρική πίσω ραφή του σακακιού.
15 Σημειώστε την θέση του κουμπιού και της κουμπότρυπας αντίστοιχα στην δεξιά και στην αριστερή πλευρά (βλέπε πατρόν για την θέση τους). Ράψτε την κουμπότρυπα στην ραπτομηχανή ή στο χέρι, όπως προτιμάτε. Σιδερώστε και τελειώσατε!
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.