ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ.
Για να είμαι ειλικρινής, έκανα μια τέτοια μπλούζα σε μισή ώρα και αυτό είναι απολύτως αληθές. 
Το πατρόν και η διαδικασία ραφής είναι τόσο απλά που τέτοιες μπλούζες μπορούν να ράβονται για όλες τις περιπτώσεις.
Μπλούζα με μονοκόμματα μανίκια, μανσέτες στα μανίκια και ζώνη στο κάτω μέρος. Για μια τέτοια μπλούζα είναι καλύτερα να πάρετε ένα ελαστικό ύφασμα, τέλειο θα ήταν ένα ζέρσεϊ ή κάποιο σύμμικτο πλεκτό. Στη φωτογραφία μια μπλούζα από μεταξωτό ύφασμα με λύκρα. Κοιτάξτε πόσο υπέροχη είναι η μπλούζα από αυτό το ύφασμα, ακόμη και για επίσημες εμφανίσεις.
Το ύφασμα που θα χρειαστεί είναι 1,5 μήκος. Δηλαδή, αν το μήκος της μπλούζας από την κορυφή του ώμου προς τα κάτω είναι 60 cm, τότε το ύφασμα που θα χρειαστεί είναι 90 cm + τις ραφές και τα στριφώματα γενικά 1 μέτρο, με μήκος μανικιού 3/4.
Αν θέλετε μια μπλούζα με μακριά μανίκια, πάρτε 2 μήκη της μπλούζας.
Δημιουργία σχεδίου. Μπορείτε να κόψετε απευθείας το ύφασμα, εάν έχετε εμπειρία.
Εάν όχι, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε το πατρόν πρώτα σε χαρτί, που είναι άλλωστε περισσότερο πρακτικό αφού θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πατρόν περισσότερες από μία φορές.  Παίρνουμε με μεζούρα την μέτρηση της περιφέρειας του θώρακα και προσθέτουμε επιπλέον 8 cm. Για παράδειγμα, αν η θωρακική διάμετρος είναι 92 cm + μια αύξηση 8 cm = 100 cm, διαιρούμενη με 4 = 25 cm.
Ως αποτέλεσμα, τα 25 cm είναι μισό πίσω.
Και αρχίζουμε να το κόβουμε με το πίσω μέρος. Στο παράδειγμα του σχεδίου, το μήκος της πλάτης είναι 38 cm. 38/2 = 19 cm είναι η γραμμή του θώρακα, την οποία χρειαζόμαστε για να καθορίσουμε πού θα τελειώσει το βάθος της μασχάλης.
Από τη γραμμή της μέσης και κάτω υπολογίζεται το μήκος της μπλούζας.  Εάν έχετε μια κοιλίτσα, τότε το μήκος θα πρέπει να τελειώσει ανάλογα με το ύψος, 10-15 cm κάτω από την γραμμή της μέσης. (όχι κάτω από την κοιλιά). Δηλαδή, το μήκος δεν φτάνει στη γραμμή των γοφών.
Με βάση το πίσω σχεδιάζουμε το εμπρός.
Βαθαίνουμε την λαιμόκοψη και ανεβάζουμε την γραμμή ώμου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η αρχή του μανικιού 2-3 εκατοστά. Αυτό βοηθά στην ισορροπία της μπλούζας, και καλύπτει την διαφορά μήκους καθώς εμπρός υπάρχει μια αύξηση λόγω στήθους. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι τα ίδια όπως στο πίσω μέρος.
Κόψτε τις μανσέτες στα μανίκια και στο κάτω μέρος την ζώνη της μπλούζας. Για να γίνει αυτό, μετρήστε τον καρπό και την περιφέρεια στο σημείο όπου τελειώνει η μπλούζα.  Οι μανσέτες πρέπει να είναι λίγο μικρότερες από την μέτρηση που θα κάνετε, επειδή χρησιμεύουν ως λάστιχο. Οι μανσέτες είναι διπλές.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER