ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ 
Πολλές φίλες ζήτησαν να ξεκινήσουμε να αναρτούμε απλά μαθήματα ραπτικής.
Σήμερα λοιπόν ικανοποιώντας αυτήν τους την επιθυμία, ξεκινάμε με τα πλέον βασικά, όπως τα υλικά και εργαλεία ραπτικής.
Φίλες μου, πριν ξεκινήσουμε να ράβουμε θα πρέπει να προμηθευτούμε κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα και απαραίτητα υλικά και εργαλεία ραπτικής, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να θέλεις να ασχοληθείς με ένα έργο και να σου λείπει ένα υλικό ή ένα εργαλείο. Ας τα δούμε λοιπόν.


ΚΛΩΣΤΕΣ
Συνθετικές κλωστές : Είναι απαραίτητες καθότι το πολυέστερ τις καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικές και θα επιτρέψουν στο έργο μας να έχει διάρκεια.
Βαμβακερές κλωστές : Από κάποιους θεωρούνται οι καλύτερες και είναι ιδανικές για βαμβακερά υφάσματα. Παρόλα αυτά η αμφίβολη ανθεκτικότητά τους πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα στην αντοχή των ραφών.
Μεταξωτές κλωστές : Συνήθως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές, αν και δεν είναι απαραίτητο να έχεις τέτοιου είδους κλωστές σε στοκ, αν δεν πρόκειται να ράψεις κάτι στο άμεσο μέλλον για το οποίο θα τις χρειαστείς.


ΒΕΛΟΝΕΣ
Βελόνες για ράψιμο στο χέρι : Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μεγέθη και αφού δεν είναι ακριβές μπορούμε να έχουμε σε διάφορα μεγέθη, γιατί ανάλογα με το ύφασμα σίγουρα χρειάζεται και η ανάλογη βελόνα. Όσο λεπτότερο είναι το ύφασμα, τόσο λεπτότερη πρέπει να είναι και η βελόνα.
Βελόνες για την ραπτομηχανή : Θα χρειαστούμε ένα σετ βελόνες για σταθερά υφάσματα και ένα σετ για ελαστικά.
ΠΕΡΑΣΤΗΡΙ
Αυτό το λεπτό μικρό εργαλειάκι που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο καθώς είναι ιδανικό για να μας βοηθά να περνάμε την κλωστή στο κεφάλι της βελόνας και ιδιαίτερα αν η τρυπούλα είναι πολύ μικρή.
ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ
Ένα κουτάκι με λεπτές μακριές καρφίτσες είναι αρκετό για αρχή. Αργότερα και ανάλογα με τις ανάγκες μας, μπορούμε να αγοράσουμε και κοντές καρφίτσες ή αυτές με την χρωματιστή κεφαλή.
ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ
Κατάλληλο για να σημαδεύουμε πάνω στο ύφασμα καθώς δεν λερώνει και εξαφανίζετε όταν το σκουπίσουμε με κάποιο κομμάτι ύφασμα.


ΜΕΖΟΥΡΑ
Μία καλή μεζούρα κατά την δική μου άποψη είναι αυτή που έχει εκατοστά και ίντσες. Θα μπορούμε να μετρήσουμε και να δουλέψουμε έργα ακόμα και αν οι διαστάσεις αυτών δίδονται σε ίντσες, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε το κομπιουτεράκι στο χέρι.
ΔΑΧΤΥΛΗΘΡΕΣ
Υπάρχουν διάφορα είδη και μεγέθη δαχτυλήθρας και εμείς επιλέγουμε αυτή που ικανοποιεί τις ανάγκες μας.
ΠΑΡΑΜΑΝΕΣ
Φυσικά προτιμάμε τις παραμάνες ασφαλείας καθώς όπως λέει και το όνομα τους εγγυώνται ότι δεν θα ανοίξουν την πιο ακατάλληλη ώρα.
ΨΑΛΙΔΙΑ
Χρειαζόμαστε διάφορα ψαλίδια, όπως αυτό για να κόβουμε το ύφασμα. Το καρικοψάλιδο ή ζιγκ ζαγκ, το μικρό για τα καθαρίσματα και φυσικά ένα για χαρτιά.
ΧΑΡΑΚΑΣ
Πάντα χρειάζεται ένας χάρακας για να μας βοηθά να μετράμε, αλλά και να χαράσσουμε ίσιες γραμμές όπου χρειάζεται.
ΞΗΛΩΤΗΡΙ
Αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό εργαλειάκι που μας βοηθά να ξηλώνουμε ή να ανοίγουμε ραφές, να κάνουμε ανοίγματα στο ύφασμα ή ανοίγματα για κουμπότρυπες.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER