ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Σάββατο

ΚΟΜΨΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΦΟΡΕΜΑ

 
Φέτος έχουμε πολλούς γάμους στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, και για τον λόγο αυτό έψαξα να βρήκα τι θα ράψω για τις περιστάσεις αυτές. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα από αυτά.

Θα ράψω μόνη μου φόρεμα, ένα πολύ εύκολο κομψό ασύμμετρο φόρεμα. 

 Αυτό το ασυνήθιστο φόρεμα είναι αντάξιο του κόκκινου χαλιού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και είναι πολύ εύκολο να ραφτεί ακόμα και από αρχάριες. Αρκεί να επιλέξετε ένα κατάλληλο ύφασμα και μία όμορφη διακοσμητική τρέσα που να εναρμονίζεται με αυτό. Το ύφασμα πρέπει να είναι ημιδιαφανές, μαλακό, ελαφρύ και να ρέει (να πέφτει όμορφα). Βεβαίως αντί της τρέσας, είναι επίσης κατάλληλο ένα πιο πυκνό ύφασμα, το οποίο θα είναι σε αντίθεση με το χρώμα και την υφή του κυρίως υφάσματος. Για το συγκεκριμένο μοντέλο χρειάζονται 3 m ύφασμα, με πλάτος τουλάχιστον 90 cm. 


ΟΔΗΓΙΕΣ
Διπλώνουμε το ύφασμα στα δύο με τις καλές πλευρές προς τα μέσα, σχηματίζουμε μια ομαλή ημικυκλική γραμμή που συνδέει τις δύο αντίθετες γωνίες. Στη γραμμή της τσάκισης στην άκρη δεξιά, τοποθετούμε τον ώμο λαμβάνοντας υπόψη ότι στο σημείο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλές πτυχώσεις, οπότε χρειαζόμαστε αρκετά εκατοστά (το πόσα εκατοστά είναι θέμα γούστου και βεβαίως υφάσματος). Στην συνέχεια του ώμου προς τα αριστερά δημιουργούμε μια αρκετά μεγάλη τομή για το λαιμό. Στα δεξιά πριν την πλευρική ραφή αφήνουμε ένα άνοιγμα 15-20 cm για τη μασχάλη.

Ράβουμε την πλευρική ραφή, η οποία ξεκινά κάτω από τη μασχάλη, και κατεβαίνει προς το στρίφωμα του φορέματος. Στην συνέχεια τοποθετούμε την διακοσμητική τρέσα στον λαιμό. Φτιάχνουμε τη σχισμή για τη ζώνη προσεκτικά. Ράβουμε στην ζώνη κάποιο κουμπί ή κόπιτσα και την περνάμε μέσα από το άνοιγμα. Τέλος ράβουμε την διακοσμητική τρέσα στην πλευρική ραφή, περνώντας από τον ώμο, την μασχάλη και καταλήγοντας στον ποδόγυρο του φορέματος. Παραμένει μόνο η επεξεργασία της ημικυκλικής πλευρικής γραμμής και του ποδόγυρου, στα οποία ράβουμε ένα μικρό κυκλικό στρίφωμα. Εάν σας φαίνεται ότι το μανίκι ανοίγει πολύ με αποτέλεσμα να φαίνεται το σώμα κατά τη διάρκεια της κίνησης, είναι προτιμότερο να ράψετε μία δεύτερη πλευρική ραφή στο σημείο αυτό. 
Αυτό ήταν.  Αυτό το πανέμορφο φόρεμα είναι έτοιμο.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

 Πηγή : tell4all
Επισκεφθείτε μας στο Facebook : evergreen perfect SEW
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner