ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΜΨΗ ΜΠΛΟΥΖΑ

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε πως μπορούμε να ράψουμε εύκολα και γρήγορα 
μία κομψή μπλούζα.
Ακόμα και αν ο καιρός δεν μας τα λέει καλά τελευταία, είναι σίγουρο ότι πλέον βρισκόμαστε στο καλοκαίρι. Επίσης γεγονός είναι ότι το καλοκαίρι χρειαζόμαστε περισσότερα ρούχα, καθώς η ζέστη μας προκαλεί εφίδρωση και όπως είναι φυσικό όχι μόνο δεν μπορείς, παρά να αλλάζεις ρούχα κάθε μέρα, αλλά κάποιες φορές υποχρεούται κάποιος, να το κάνεις δύο και τρεις φορές την ημέρα. Αυτό μας οδηγεί να αγοράζουμε πολλά καλοκαιρινά ρούχα και κυρίως μπλούζες.
Η μπλούζα αυτή είναι ιδανικό έργο για αρχαρίους καθώς όπως είπαμε είναι πολύ εύκολη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γκουρού της ραπτικής για να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο. Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο και είναι και οικονομική καθώς χρειάζεται μόνο 1,20-1,50 τετράγωνο ύφασμα (εξαρτάται από το ύψος μας και από το πόσο μακριά την θέλουμε).Αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι 1,30.
Παίρνουμε το πίσω πατρόν που έχουμε σχεδιάσει για το κορσάζ (εδώ θυμόμαστε πως το σχεδιάζουμε) και το αντιγράφουμε σε νέο μεγάλο χαρτί. Από την λαιμόκοψη, μετράμε προς τα κάτω το επιθυμητό μήκος. Χρησιμοποιώντας αυτή την μέτρηση, κάνουμε μία κάθετη γραμμή προς την γραμμή του επιθυμητού μήκους και άλλες δύο ενδιάμεσα. Ενώνουμε αυτές τις γραμμές με καμπύλη όπως βλέπουμε στο κάτω σχήμα.
 
Διπλώνουμε το ύφασμα μας στα 4, τοποθετούμε το πατρόν μας επάνω και κόβουμε αφήνοντας 2 εκ περιθώριο ραφής.
Επειδή το συγκεκριμένο ύφασμα είναι ελαστικό, δεν μπορούσα  να βάλω τα σημάδια με σαπουνάκι ή μαρκαδόρο ραπτικής, και για αυτόν τον λόγο, κατέφυγα στην βοήθεια του σελότεϊπ.
Έκοψα το ύφασμα όπως βλέπουμε στην εικόνα, σύμφωνα με το πατρόν. Αν και εδώ που τα λέμε, και χωρίς πατρόν, αν κόβαμε το ύφασμα μας με την ίδια λογική που κόβουμε την κλος φούστα, θα είχαμε λίγο-πολύ το ίδιο αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια και χωρίς να ξεδιπλώσω το ύφασμα, κόβω την λαιμόκοψη.
  Αφού τελειώσω με το κόψιμο, ανοίγω την μπλούζα και κάνω τις δύο πλαϊνές ραφές, αφήνοντας στην κορυφή 15-20 εκ για να περνάει το χέρι. Αφού το ύφασμα είναι ελαστικό και δεν ξεφτάει, αν θέλω μπορώ να σταματήσω εδώ. Προτιμώ όμως να συνεχίσω, οπότε καρφιτσώνω πρώτα την λαιμόκοψη και στην συνέχεια αφού ελέγξω ότι όλα είναι καλά στην ράβω. Τελειώνοντας, φτιάχνω το στρίφωμα και αυτό ήταν.  Έτοιμη η μπλούζα μου. Στην πάνω φωτογραφία είναι με τις καρφίτσες ακόμα  στον λαιμό και χωρίς να έχω φτιάξει το στρίφωμα στην βάση της μπλούζας.
 Και στην συνέχεια είναι τελειωμένη. 
Ξέχασα δε να πω, πως επειδή έκοψα την λαιμόκοψη κάπως μεγάλη και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, πρόσθεσα δύο μικρά τιραντάκια, που κρύβουν και τις τιράντες του σουτιέν. 
Επειδή δε μου άρεσε το αποτέλεσμα, έραψα άλλη μία, αυτή που βλέπετε στην αρχική φωτογραφία, με Animal Print Βισκόζη Βουάλ Εμπριμέ ύφασμα και λαιμόκοψη V αυτή την φορά. 
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER