ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Δευτέρα

ΜΠΛΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΛΟΣ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

 Το μπλε ελαστικό φόρεμα.

Θα παρακολουθήσουμε πως ράβουμε ένα κλος ελαστικό φόρεμα.

Πριν όμως ξεκινήσουμε ας θυμηθούμε εδώ πως δουλεύουμε με ελαστικά υφάσματα.

 Αυτή είναι άλλη μία όμορφη ανάρτηση από την ολλανδική ιστοσελίδα http://www.miasu.be/ με δωρεάν πατρόν.

Το πατρόν είναι για το φόρεμα με αυτό.  Αν χρησιμοποιηθεί πλεκτό ύφασμα όπως ζέρσεϊ, φωτεινό και ευάερο για το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προστεθούν φερμουάρ και πένσες. Το σχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν παρακάτω. Το περιθώριο ραφής είναι περίπου από 1 εκατοστό. Μόλις εκτυπωθεί, επικολλάμε τα σημεία ABC του μπροστά και πίσω μαζί. Πάντα κομμένα στην εξωτερική άκρη των χοντρών μαύρων γραμμών. Το μέγεθος του πατρόν είναι 36, αλλά επειδή είναι ελαστικό κάνει και για 38.

 top pattern
Φυσικά, αυτό δεν είναι παρά το ήμισυ του πατρόν. Διπλώνουμε το ύφασμα στη μέση και τοποθετούμε τα πατρόν στην τσάκιση. Στη συνέχεια κόβουμε. Κόβουμε το εμπρός και πίσω. Ράβουμε τους ώμους και τις πλαϊνές ραφές. Ράβουμε το λαιμό και στις μασχάλες για μια διπλή βελόνα.  Αυτή είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτό το φόρεμα. Voila, τώρα έχουμε έτοιμο το μπούστο.
 skirt pattern
Η φούστα είναι κλος.  Διπλώνουμε το ύφασμα στη μέση και στη συνέχεια πάλι στην μέση. Σχεδιάζουμε τις καμπύλες γραμμές στο ύφασμα και στη συνέχεια κόβουμε τη φούστα. Το κάνουμε αυτό με ένα μακρύ χάρακα ή μεζούρα και ένα στυλό. Καρφιτσώνουμε το μπούστο στην φούστα με τις καλές πλευρές μαζί. Ράβουμε αφήνοντας 1 cm. περιθώριο ραφής. Πάντα να χρησιμοποιούμε μία ζιγκ-ζαγκ ραφή καθώς εργαζόμαστε με ελαστικό ύφασμα, ή και μια ειδική βελόνα για ελαστικό ύφασμα. Αυτό θα επιτρέπει στις ραφές να έχουν ελαστικότητα, και να μην σπάνε. Στριφώνουμε την φούστα με μία διπλή βελόνα ή αν θέλουμε την αφήνουμε χωρίς στρίφωμα γιατί έτσι και αλλιώς τα ελαστικά δεν ξεφτούν. Όμως με ένα τελειωμένο στρίφωμα το φόρεμα δείχνει πιο όμορφο.

Αν μας αρέσει να έχουμε μία V-λαιμόκοψη μπροστά, μπορούμε απλά να φορέσουμε το πίσω εμπρός! 

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ miasu
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner