ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ
Το παντελόνι αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες αν και αντρικό ένδυμα.
Και πως να μην αγαπηθεί, αφού είναι άνετο, βολικό και αναδεικνύει το γυναικείο σώμα με τον καλύτερο τρόπο.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να σχεδιάσουμε βήμα-βήμα παντελόνι μόνες μας ακριβώς στα μέτρα μας.
Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε και το σχετικό βίντεο.
ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
ΕΜΠΡΟΣ
Η επάνω σειρά των σχεδίων αναφέρονται στο εμπρός κομμάτι του παντελονιού και η κάτω στο πίσω.

Η βάση του παντελονιού είναι η περίμετρος της περιφέρειας δια του 4.
Σχηματίζουμε ένα τετράγωνο με πλευρές ίσες με το 4ο της περιφέρειας. Χωρίζουμε το τετράγωνο με κάθετη γραμμή ακριβώς στην μέση και την προεκτείνουμε τόσο όσο το μήκος που θέλουμε να έχει το παντελόνι. Στο τέλος της καθέτου τραβάμε την οριζόντια γραμμή στριφώματος. Για να σχεδιάσουμε την γραμμή του γόνατου, μετράμε από την γραμμή στριφώματος έως την κάτω οριζόντια γραμμή του τετραγώνου, διαιρούμε δια του 2. Στην μέτρηση αυτή προσθέτουμε 3 εκ. Στο σημείο ακριβώς αυτό είναι η γραμμή του γόνατου. Τραβάμε οριζόντια γραμμή, παράλληλη του στριφώματος. Αριστερά και δεξιά του σημείου του γόνατου και του σημείου στριφώματος επεκτείνουμε από 11 εκ τις γραμμές μας και τις ενώνουμε. Ας υποθέσουμε ότι η περίμετρος της περιφέρειας είναι 104 εκ. Δηλαδή Α-Β, Β-D, D-C και C-Α, όλες οι πλευρές είναι 26 εκ (περίμετρος περιφέρειας/4). Μήκος παντελονιού J - K = 110 εκ. Οπότε για να βρούμε που θα τοποθετήσουμε την γραμμή του γόνατου κάνουμε τις κάτωθι πράξεις. 110- 26 (η πλευρά του τετραγώνου)  = 84 εκ / 2 = 42 + 3 = 45 εκ). Από το Κ μετράμε προς τα πάνω 45 εκ και εκεί σημειώνουμε την γραμμή του γόνατου. Από το σημείο αυτό βγαίνουμε αριστερά και δεξιά 11 εκ και σημειώνουμε Ε και F. Το ίδιο κάνουμε και στην γραμμή στριφώματος  και σημειώνουμε G και Η. Από το σημείο Β μπαίνουμε αριστερά 2 εκ και σημειώνουμε Μ. Από το σημείο D βγαίνουμε δεξιά 3 εκ και σημειώνουμε L. Από το σημείο Μ μετράμε προς τα αριστερά 21,5 εκ  (μέση/4) + 2 εκ για το πενσάκι = 23,5 εκ και σημειώνουμε Ο. Από το σημείο J μετράμε προς τα κάτω 8 εκ και βάζουμε ένα σημάδι, από το J πάλι πηγαίνουμε 1 εκ αριστερά και 1 εκ δεξιά για να σχηματίσουμε το πενσάκι. Από το C βγαίνουμε αριστερά 3 εκ και σημειώνουμε P. Ενώνουμε το Ο με το P και το P με το E με το καμπυλόγραμμο. Από το Μ κατεβαίνουμε με ευθεία κάθετη γραμμή προς την οριζόντια γραμμή C - D. Σταματάμε 4-5 εκ πριν και ενώνουμε  με το καμπυλόγραμμο με το σημείο L, σχηματίζοντας τον εμπρός καβάλο. Στην συνέχεια και πάλι με το καμπυλόγραμμο ενώνουμε το L με το F.
παντελονι
ΠΙΣΩ
Με το μπλε χρώμα σημειώνεται το πατρόν του πίσω του παντελονιού. 
Μέχρι το βήμα 3 είναι ίδιο με το εμπρός, οπότε ξεκινάμε  από εκεί για οικονομία χρόνου. Από το σημείο Β, αριστερά 9 εκ και 3 εκ επάνω  σημειώνουμε 1.  Από το σημείο 1 μετράμε προς τα αριστερά 23,5 εκ  (21,5 = περίμετρος μέσης/4 + 2 εκ για το πενσάκι) προς την γραμμή Α-Β και σημειώνουμε 2. Ενώνουμε σημεία 1 και 2 με το καμπυλόγραμμο. Από το σημείο C βγαίνουμε αριστερά 5 εκ και σημειώνουμε 3. Ενώνουμε τα σημεία 2 και 3 με το καμπυλόγραμμο. Από το σημείο D βγαίνουμε δεξιά 5,5 εκ και σημειώνουμε 4.  Ενώνουμε τα σημεία 1 και 4 με το καμπυλόγραμμο. Αριστερά και δεξιά στα σημεία του γόνατου και του στριφώματος βγαίνουμε έξω από 1 εκ. Ενώνουμε τα σημεία 3 και E και τα σημεία 4 και F με το καμπυλόγραμμο. Ενώνουμε τα σημεία του γόνατου με τα σημεία του στριφώματος με ευθείες κάθετες γραμμές. 
Και το πατρόν μας είναι έτοιμο.
Ουπς! Ξεχάσαμε το πενσάκι. Για να σχηματίσουμε την πένσα μπαίνουμε 10 εκ αριστερά από το σημείο 1 και σημειώνουμε το Ο. Από το Ο κατεβαίνουμε ευθεία κάτω 12 εκ. Αριστερά και δεξιά του Ο στο 1 εκ από κάθε πλευρά βάζουμε ένα σημαδάκι. Ενώνουμε τα σημαδάκια και σχηματίζουμε την πίσω πένσα.
Στο πατρόν δεν υπάρχουν περιθώρια γαζώματος. 
Στο κόψιμο για περιθώρια ραφής αφήνουμε για τις πλαινές ραφές περ. 2,5 εκ, επάνω 1 εκ, για το στρίφωμα 4 εκ και για το φερμουάρ 4 εκ.
Το ύφασμα που χρειάζεται είναι 1,5 φορά το μήκος μας σε διπλόφαρδο.
ΠΡΟΣΟΧΗ : 
Η κεντρική γραμμή του πατρόν 
πρέπει να είναι παράλληλη με την ούγια
και σε ίση απόσταση.
Δείτε το βίντεο 
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER