ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ

 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ
Έχουμε κάποιο φόρεμα που δεν φοριέται σήμερα λόγω του ότι είναι ντεμοντέ;
Λυπόμαστε να το πετάξουμε γιατί είναι σχεδόν αφόρετο;
Μας αρέσει το ύφασμα του; Ναι, υπάρχει λύση. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές και θα το σώσουμε. Δεν πετάμε ποτέ και ούτε χαρίζουμε πράγματα που αξίζει να κρατήσουμε.
Ας το μεταποιήσουμε λοιπόν. 
Με κάποιες μικρές, έξυπνες αλλαγές, μπορούμε να έχουμε ένα νέο μοντέρνο φόρεμα που κανείς δεν θα μπορεί να φανταστεί ότι είναι μεταποιημένο.
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ  ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Διαδικασία.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πετάξουμε είναι αυτό το απαίσιο μαντήλι. Στη συνέχεια, πρέπει να σχεδιάσουμε νέες μασχάλες με το καμπυλόγραμμο ή με το χέρι, να κόψουμε αυτά τα τεράστια μανίκια και να μειώσουμε τους ώμους, ώστε να το προσαρμόσουμε με μεγαλύτερη ευκολία στο νέο στυλ που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΜΑΝΙΚΙΑ
Ακολούθως, αν χρειάζεται μειώνουμε το φάρδος του φορέματος και στην περίπτωση μας χρειάζεται. Για να το κάνουμε αυτό γυρίζουμε το φόρεμα από την ανάποδη και καρφιτσώνουμε πόσο πρέπει να μαζέψουμε τις πλευρές, το τρυπώνουμε και το προβάρουμε και αφού είμαστε ικανοποιημένες, ράβουμε τις νέες πλαϊνές ραφές, και κόβουμε ότι περισσεύει εσωτερικά. Κατόπιν προσαρμόζουμε ελαφρώς τις μασχάλες. Αυτό είναι συνήθως μια αναγκαία προσαρμογή μετά το μάζεμα των πλαϊνών ραφών.
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΨΙΜΟ
Στη συνέχεια, θα μειώσουμε το μήκος το κάτω μέρος του φορέματος. Θέλουμε το φόρεμα μας να είναι περισσότερο μοντέρνο και να τονίζει την γυναικεία θηλυκότητα. Το ύφασμα που θα κόψουμε από το μήκος, δεν θα πάει χαμένο καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τα καθαρίσματα στις νέες μασχάλες και να φτιάξουμε τις τσέπες. Πιστεύω πάντα ότι ακόμα και σε ελαστικά υφάσματα που δεν θεωρείται απαραίτητο, τα καθαρίσματα στο ντεκολτέ και τις μασχάλες πρέπει πάντα να γίνεται καθώς δίνει την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο ρούχο έχει ραφτεί από επαγγελματία.
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΣΑΖ
Τα δύο τελευταία βήματα είναι να φτιάξουμε το νέο στρίφωμα στο φόρεμα και να προσθέσουμε τσέπες. Και για να το κάνουμε πιο εύκολο, χρησιμοποιούμε το χέρι μας σαν πατρόν, σχεδιάζουμε και κόβουμε τις τσέπες. Στην συνέχεια τις γαζώνουμε πάνω στο μπροστινό κομμάτι του φορέματος και είμαστε έτοιμες!!!
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER